کد خبر: ۱۸۵۵۰۱
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹ 22 February 2016
همشهری از یک معامله صوری در سایپا خبر داده است: با انجام یک معامله ضربدری در بورس سهام، سایپا بار دیگر عملا دولتی شد.
به‌دنبال اين رويداد رئيس شوراي رقابت در واكنش به انجام اين معامله به همشهري گفت: قوانين مربوط به چنين معاملاتي در ايران بايد مورد بازنگري قرار گيرد.همانطوركه از قبل اعلام شده بود ديروز يكشنبه يك بلوك 6درصدي سهام سايپا متعلق به شركت سرمايه‌گذاري رنا به شركت سرمايه‌گذاري سايپا فروخته شد.
سرمايه‌گذاري رنا اين بلوك را به جاي بدهي 273ميليارد توماني خود به سرمايه‌گذاري سايپا به‌صورت تهاتر واگذار كرد. نكته اينجاست كه سهامدار اصلي شركت سرمايه‌گذاري سايپا خود شركت سايپاست. سايپا 75درصد از سهام سرمايه‌گذاري سايپا را در اختيار دارد. سهامدار عمده شركت سايپا نيز سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران، به نمايندگي از دولت است.
به اين ترتيب با انجام معامله روز گذشته مقدارسهام سرمايه‌گذاري رنا در سايپا به 16.3درصد كاهش يافت و سهم سرمايه‌گذاري سايپا در شركت خودروسازي سايپا از مرز 22.5درصد تجاوز كرد. به اين ترتيب شركت سرمايه‌گذاري سايپا(يكي از شركت‌هاي زير مجموعه سايپا) به بزرگ‌ترين مالك سايپا تبديل شد به اين ترتيب در يك اتفاق نادر يك شركت زيرمجموعه به سهامدار اصلي شركت مادر خود تبديل شد.
شركت سرمايه‌گذاري سايپا در عين حال با در اختيار داشتن 39درصد از سهام سرمايه‌گذاري رنا سهامدار عمده اين شركت نيز هست. با اين تحولات شركت سايپا به سهامدار اصلي خودش تبديل شده و با توجه به اينكه سهامدار اصلي سايپا نيز دولت است در نتيجه پس از گذشت چندين سال از اجراي خصوصي‌سازي‌ بار ديگر همه تصميم‌ها را مديران منصوب دولت خواهند گرفت.
اكنون پرسش اين است كه آيا انجام اين معامله ضربدري كه سايپا را به بزرگ‌ترين سهامدار خودش تبديل كرد منجر به موروثي شدن مديريت در اين شركت نمي‌شود؟ و آيا قوانين خصوصي‌سازي‌ راه درستي را طي مي‌كند؟پاسخ شوراي رقابت به‌عنوان نهادمتولي ضد‌انحصار در اين‌باره چيست؟
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار