کد خبر: ۶۱۹۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲ 14 July 2015
عصر ایران نوشت:
در حالی که ناظران و افکار عمومی در انتظار حصول توافق هسته ای هستند طبق گزارش ها بهانه جویی های و خط و نشان های کنگره آمریکا شدت یافته است.

چند هفته ای است که جمهوری خواهان از باراک اوباما رئیس جمهور و دیپلمات های تیم آمریکایی خواسته اند مذاکرات را که هدف آن محدود کردن برنامه هسته ای ایران است ترک کنند. رهبران کنگره آمریکا از حصول توافق ابراز نگرانی کرده و نسبت به امتیازدهی دولت آمریکا در این مذاکرات اعتراض کرده‌اند.

بر اساس مصوبه کنگره آمریکا، که با تایید و امضای ریاست جمهوری به قانون تبدیل شد، اگر کاخ سفید تا پایان نهم ژوئیه متن توافق اتمی با ایران را به کنگره ارسال می کرد، قانون گذاران آمریکا آن را طی یک دوره ۳۰ روزه بررسی می کردند. با سپری شدن این موعد، دوره بررسی توافق احتمالی نهایی در کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان به ۶۰ روز افزایش یافته است. مقام های دولت آمریکا گفته اند این موضوع مشکلی به وجود نخواهد آورد و آنچه برای کاخ سفید در اولویت قرار دارد، کیفیت توافق است.

میچ مک کانل: قبولاندن توافق به کنگره بسیار دشوار است
میچ مک کانل رهبر اکثریت مجلس سنای آمریکا روز یکشنبه در گفت و گو با شبکه خبری فاکس نیوز گفت در صورت نهایی شدن توافق، قبولاندن آن به کنگره کار بسیار دشواری خواهد بود. وی گفت درباره این که در هر گونه توافقی همچنان ایران ظرفیت تولید سلاح هسته ای را داشته باشد، نگران است. به عقیده وی این توافق ایران را در آستانه دستیابی به تسلیحات هسته ای به حال خود رها خواهد کرد.

این سناتور آمریکایی ضمن توهین به ایران و تکرار درخواست های زیادخواهانه، گفته است: « بهتر رود دولت به جای سال ها تلاش برای متقاعد کردن یکی از بدترین رژیم های جهان برای محدود کردن برنامه هسته ای، تحریم ها را افزایش دهد زیرا این تحریم ها بود که آن ها را پای میز مذاکره آورد.»

مک کانل در ادامه عنوان می کند که « باید روشن شود که ایرانی ها درباره فعالیت های تحقیق و توسعه هسته ای گذشته خود، شفاف سازی لازم را انجام خواهند داد، ما می خواهیم بدانیم آنها در گذشته در این خصوص چه کارهایی انجام داده اند. آیا راستی آزمایی ممکن است، آیا ما قادر خواهیم بود از همه پایگاه های نظامی آنها بازرسی کنیم. به علاوه حتی اگر ما درباره همه این موارد متقاعد شویم، هنوز فعالیت های دیگر ایران باقی است؛ ما باید بدانیم ایران در سوریه، لبنان، غزه و یمن چه کار می کند.»

جان بینر: اوباما قصد ندارد استانداردهای لازم را برای امضای توافق رعایت کند

جان بینر رییس مجلس نمایندگان آمریکا در گفتگو با شبکه سی بی اس درباره مذاکرات درباره مسئله هسته ای ایران در وین گفت، توافق نکردن بهتر از توافق بد است. وی همچنین گفت درصورتی که دولت اوباما از مذاکرات هسته ای با ایران خارج شود از این اقدام دولت اوباما استقبال و حمایت می کنم. وی اضافه کرد، براساس همه آنچه از مذاکرات به بیرون درز کرده است، آمریکا از همه اصول و رویکردهایی که خود برای مذاکرات درباره مسئله هسته ای ایران اعلام کرده بود تخطی و تجاوز کرده است و من به هیچ وجه خواستار یک توافق بد نیستم. در واقع اگر توافقی صورت نگیرد تحریم ها می توانند به جای خود بازگردند و شرایط به گونه ای خواهد شد که ایران رفتار خود را عوض خواهد کرد و تلاش های خود برای دستیابی به سلاح هسته ای را کنار خواهد گذاشت.

اگر این مذاکرات پیش نرود و با بن بست روبرو شود، بسیار بهتر خواهد بود چرا که در حال حاضر دولت اوباما در حال مشروعیت بخشیدن به ایران است که با دستیابی به توافق این مشروعیت بخشی تحقق خواهد یافت.

باب کورکر: ایران در حال ساخت بمب است
سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا، هم روز یکشنبه در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی با ابراز نگرانی نسبت به توافق هسته‌ای احتمالی، گفت: قانون‌گذاران هر توافقی را به دقت مورد بازبینی قرار خواهند داد تا اطمینان یابند هرگونه توافق از سوی ایرانی‌ها می تواند با پاسخ مواجه شود. این سناتور جمهوری‌خواه درباره روند مذاکرات، گفت: از نظر من در برخی مواقع روند رو به پایین داشتیم.

این سناتور آمریکایی که همواره مواضعی ضدایرانی داشته است، با تکرار ادعاهای بی‌اساس غرب علیه تهران، مدعی شد: ما می‌دانستیم که آنها در حال ساخت بمب هستند و ما تنها می‌خواهیم بدانیم تا چه میزان در آن پیشرفت داشته‌اند.

باب منندز: در حال عقب‌نشینی هستیم نه محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران
همچنین باب منندز سناتور دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی در گفت‌وگو با ای‌بی‌سی با ابراز خشم خود نسبت به حصول توافق هسته‌ای نسبت به این توافق بدبین است. وی ادامه داد: ما از جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی تولید سلاح هسته‌ای به مدیریت آن رسیده‌ایم.

منندز عنوان کرد: آنچه در حال انجام آن هستیم عقب‌نشینی از تحریم‌هاست، نه محدود کردن زیربنای هسته‌ای ایران. پس از ۱۲-۱۳ سال ما دقیقاً به همان جایی بازخواهیم گشت که هم اکنون قرار داریم به استثنای این‌که ایران ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار در جیب خود دارد. وی ابراز نگرانی کرد: این چه کاهش تحریمی است که در حال ارائه آن هستیم.

این مقامات آمریکایی در حالی این ادعاها را علیه ایران مطرح می‌کنند که تهران همواره تأکید می‌کند برنامه هسته‌ای کشورمان ماهیت کاملاً صلح‌آمیز دارد و سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی ندارد.

همچنین کنگره آمریکا تنها نهادی نیست که قرار است در خصوص توافق احتمالی ایران و ۱+۵ نظر بدهد. مجلس شورای اسلامی هم باید بر اساس قانون الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای ملت ایران، این توافقنامه احتمالی را تصویب کند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار