تابناک: نتایج تحقیقات علمی نشان می دهد که پخت برنج به یک روش خاص، میزان کالری این ماده غذایی و احتمال افزایش وزن را کاهش می دهد.
کد خبر: ۲۰۷۱۶
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴ 09 April 2015
به گزارش تابناک، ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی هلث نوشت: سودهیر جیمز محقق این پروژه می گوید: این روند پخت کالری برنج را به حدود 50 تا 60 درصد کاهش می دهد .

برای کاهش میزان کالری برنج باید یک قاشق چایخوری روغن نارگیل به آب در حال جوش اضافه کرد و سپس نصف فنجان برنج به آن بیافزایید؛ بعد اجازه دهید که برنج برای 20 تا 40 دقیقه بجوشد تا کاملا بپزد. سپس این برنج را برای 12 ساعت در یخچال بگذارید.

با این روش میزان نشاسته مقاوم این برنج 10 برابر بیشتر از برنج های پخته شده به روش معمولی است و کالری آن تا 60 درصد کمتر خواهد بود.

جیمز می گوید: سرد کردن برنج ضروری است زیرا آمیلاز که بخش قابل حل نشاسته است گرانول را در طول ژلاتینه شدن رها می کند که این امر به طور طبیعی در جریان خنک شدن برنج روی می دهد.

خنک کردن برنج برای 12 ساعت باعث تشکیل پیوندهای هیدروژن میان ملکول های آمیلاز در خارج از دانه های برنج می شود و همچنین منجر به تبدیل آن به نشاسته مقاوم خواهد شد، نشانه مقاوم جذب بدن نمی شود .

نکته حایز اهمیت این است که گرم کردن دوباره برنج این تغییرات را بازنمی گرداند.

افرادی که نگرانند افزودن روغن نارگیل کم کالری به برنج موجب چاقی بیشتر آنها شود هم نگران نباشند ؛ زیرا تغییر در نوع نشاسته، کالری های بیشتری نسبت به روغن نارگیلی که به برنج افزوده شده است را از بین می برد.

یک فنجان برنج سفید به طور متوسط حدود 246 کالری دارد؛ این روش جدید پخت شمار کالری را به 147 کالری در هر فنجان کاهش می دهد.

جیمز افزود: این روش پخت بصورت تغییر نشاسته قابل هضم برنج به نشاسته غیر قابل هضم عمل می کند که از سوخت و ساز بیشتر برنج به گلوکز و جذب آن به گردش خون در جریان هضم کمک می کند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار