برگزاری دادگاه باباک زنجانی به صورت علنی،
تابناک: پس از روزها جنجال بر سر پرونده باباک زنجانی امروز صبح (شنبه)، جلسه رسیدگی به پرونده بابک زنجانی و دو متهم دیگر برگزار شد. جلسه دادگاه راس ساعت 9:05 به صورت رسمی و علنی در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد.
کد خبر: ۱۰۴۹۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱ 03 October 2015
به گزارش«تابناک»، یکی از موضوعات مهم در روزهای اخیر بحث علنی یا غیر علنی بودن این دادگاه بود که سرانجام به نقل از بعضی منابع اعلام شد که با نظر قاضی صلواتی قرار است این جلسه به صورت علنی برگزار شود و امروز صبح نیز این اتفاق افتاد.

در پرونده فساد نفتی دو وکیل از طرف شرکت نفت، دو وکیل از طرف شرکت HK، یک وکیل از طرف بابک زنجانی، دو وکیل از طرف معاون اول وی و دو وکیل از طرف معاون دوم وی کار وکالت را انجام می‌دهند.



237 صفحه کیفرخواست

بر اساس این گزارش کیفرخواست برای سه نفر و در 237 صفحه تنظیم شده و بر اساس این کیفرخواست اتهامات بابک زنجانی افساد فی الارض،کلاهبرداری از شرکت ملی نفت، جعل 24 فقره اسناد بانکی، پول شویی و نشر اکاذیب است. بر اساس کیفرخواست صادره، اتهامات م_ش متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی افساد فی‌الارض، مشارکت درکلاهبرداری، مشارکت در پول شویی و همچنین اتهامات ح_ف_ه متهم ردیف سوم این پرونده افساد فی الارض، مشارکت در کلاهبرداری از شرکت HK، مشارکت درکلاهبرداری از تأمین اجتماعی و مشارکت در پولشویی است.

اتهامات متهم ردیف اول (ب . ز): اتهامات متهم ردیف اول 28 آبان 93 با شکایت وزارت نفت ثبت شد. همچنین به موجب مشارکت در اخلال نظام ارزی و شکایت‌هایی از سازمان تامین اجتماعی و بانک مسکن متهم موجب تعقیب در شعبه 26 ناحیه بازپرسی دولت قرار گرفت. شعبه بازپرسی بیش از 40 نوبت فرد را مورد بازرسی قرار داد و 200 فرد مطلع پیرامون شرکت‌های متهم به این شعبه فراخوانده شدند. نماینده دادستان در دادگاه قرار مجرمیت «ب.ز» متولد 1352 صادره از تهران را به شرح ذیل اعلام کرد:

1ـ فساد فی الارض و اخلال در نظام اقتصادی کشور

2ـ کلاهبرداری گسترده از شرکت ملی نفت ایران

3ـ کلاهبرداری از بانک اف آی آی بی و جعل حواله بانکی به نام «ی»

4ـ جعل حواله بانکی از بانک عرب ترک به بانک کنت به حساب آقای «ی»

5ـ جعل حواله ارزی از بانک اف آی آی بی به بانک مسکن

6ـ جعل چندین مورد حواله ارزی از بانک کنت به موسسه مالی توسعه

7ـ جعل دستور انتقال بین بانکی از بانک اف آی آی بی به بانک اسلام

8ـ جعل حواله نزد بانک مرکزی، جعل اسناد بانک و جعل مهر

9ـ پولشویی به مبلغ 1967میلیون یورو و نشر اکاذیب

اتهامات م. ش متهم ردیف دوم: مشارکت در پولشویی، افساد فی الارض به طور کلان با علم به ضربه زدن به نظام، مشارکت در کلاهبرداری از شرکت ملی نفت ایران و سازمان بازنشستگی نفت و مشارکت در پولشویی از طریق عواید شرکت نیکو.

اتهامات ح . ف . ه متهم ردیف سوم: متهم فاقد محکومیت قبلی است. تاریخ بازداشت 28 اسفند 92، به اتهام افساد فی الارض و مشارکت عالمانه در تشکیل و فعالیت در شبکه‌ای سازمان یافته مشارکت در کلاهبردی از کلاهبردی در شرکت HK، مشارکت در کلاهبرداری از تامین اجتماعی به مبلغ بیش از 444 میلیارد ین ژاپن و مشارکت در پولشویی.

معاون دادستان تهران:زنجانی گفته است،منبع 15 میلیارد یورویی در خارج از کشور دارد

معاون دادستان تهران در جلسه دادگاه اظهار داشت: در مقدمه این پرونده آمده است که طبق گزارش واحد اطلاعات پولشویی وزارت نفت، پرونده‌ای در اوایل سال 92 مفتوح شد و با توجه به اینکه در حساب‌های شرکتی در کیش وجوه کلانی جا به‌ جا شده است رسیدگی از طریق مراجع قضایی تقاضا شد. وی افزود: اتهامات متهم ردیف اول، 28 آبان 93 با شکایت وزارت نفت ثبت شد، همچنین به موجب مشارکت در اخلال نظام ارزی و شکایت‌هایی از سازمان تأمین اجتماعی و بانک مسکن متهم موجب تعقیب در شعبه 26 ناحیه بازپرسی دولت قرار گرفت.

بر اساس اعلام معاون دادستان تهران، متهم در طول بازپرسی گفته است که منبع 15 میلیارد یورویی در خارج از کشور دارد، همچنین متهم در طول تحقیقات ابتدایی ادعا می‌کرده که حساب کاربری ایمیلش در بانک خود از طرف وزارت اطلاعات ایجاد شده است.

معاون دادستان تهران در ادامه قرائت متن کیفرخواست 237 صفحه‌ای «ب.ز» گفت: متهم از طریق کارمندان زندان اوین با بیرون از زندان ارتباط برقرار کرده و از طریق فردی با خواهرش ارتباط می‌گیرد. متهم در زمان تحقیقات نیز دست از جعل برنداشته است. زنجانی از طریق خواهرش «ب.ز» با خارج از زندان ارتباط بوده و در مورد شرکت مذکور متهم از خواهرش تقاضا می‌کند به کارمندان شرکت بگویند در پرینت های شرکت الف تغییراتی انجام دهند و این پرینت‌ها ر ا به بازرسی تحویل دهند. بنابراین به نظر می رسد متهم در مرحله بازداشت به دنبال جعل اسناد بوده است.

معاون دادستان تهران گفت: در تحقیقات انجام شده، متهم اعلام کرده بود که «ح. ف. ه» عضو هیئت مدیره بانک اف آی بی بوده است.« ب . ز» در جهت پیشبرد اهداف خود ناگریز به همکاری با یکی از بانک‌های داخلی بوده است. متهم پس از خرید سهام با مدیران بانک «م» وارد مذاکره شد و 60 درصد از سهام اف آی بی و کنت را به مبلغ 90 میلیون یورو به بانک «م» واگذار می‌کند. بانک مذکور پس از یکسال سهام را به «ب . ز» واگذار می‌کند. متهم پس از مشارکت با بانک داخلی در بستر دو بانک، اقدامات جعلی خود را انجام می داده است.

نماینده دادستان تهران:زنی به نام «م.م» ماهانه 4 هزار یورو از زنجانی پول دریافت می‌کرده است

نماینده دادستان تهران در رابطه با زمینه اقدامات مجرمانه متهم نفتی به بحث ناشی از تحریم‌ها، شبکه مالی بانک‌ها و شرکت‌های نفتی و همچنین سیستم نرم افزاری اشاره کرد و گفت: در زمان تحریم تمامی بانک‌ها به جز چند بانک در لیست تحریم قرار گرفتند. همچنین ارتباط سوئیفتی بانک‌های ایرانی با سایر بانک ها قطع بود به همین دلیل متهم ردیف اول درصدد برآمد که سیستم نرم افزاری طراحی کند.

وی افزود: زنجانی بانکی را در مالزی افتتاح و راه اندازی کرد اما عملاً از دفتر تهران این بانک عملیات انجام می‌داد.

نماینده دادستان تهران گفت: بررسی سوابق سوئیفتی نشان می‌دهد هیچکدام از پیام‌ها واقعی نبوده وهمگی جعلی بوده‌اند، به گونه‌ای که کارمندان زنجانی متن پبام‌ها را به صورت از پیش تعیین شده درسیستم خود داشته‌اند، همچنین درمدت فعالیت زنجانی پیام‌های سوئیفتی میان بانک انصار، مسکن، صادرات، توسعه و تعدادی بانک دیگر رد و بدل شده که فقط در یک فقره و برای خرید یک جرثقیل پیام صحیح منتشر شده و مابقی جعلی است.

وی در ادامه قرائت کیفرخواست 237 صفحه‌ای متهم نفتی به بانک «ک» اشاره کرد و گفت: این بانک در تاریخ 2009/8/26 تاسیس شد و در ابتدا متعلق به شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی متهم ردیف اول بوده است. این بانک مجوز فعالیت بانک‌داری در تاجیکستان دریافت می‌کند.

نماینده دادستان تهران گفت: «ح. ف. ه» به عنوان فرد مسئول به این بانک معرفی شده بود، همچنین دو کارمند از یکی از بانک‌های ایران نیز در این بانک استخدام می‌شوند، زنی به نام «م.م» به عنوان کارمند ماهانه 4 هزار یورو از زنجانی پول دریافت می‌کرده است.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار