منصور شیشه فروش افزود: براساس قانون کارگروه ایمنی ساختمان مشتمل بر اداره کل راه و شهرسازی، نظام مهندسی و آتش نشانی مسوولیت شناسایی ساختمانهای ناایمن شهر را دارند که عملیات ارزیابی و تشخیص آن طبق مصوبات کشوری بر عهده اداره کل راه و شهرسازی است.
وی افزود: بر همین اساس حدود سه ماه گذشته جلسهای متشکل از عوامل فنی، معاونت معماری و شهرسازی و خدمات شهری شهرداری اصفهان برگزار شده تا ساختمان های ناایمن را شناسایی و اعلام کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: در این ارزیابی ها وضعیت ایستایی (تعادل) و سیستم ایمنی ۴۳۰ ساختمان در استان اصفهان ناایمن تشخیص داده شد که از این میان پرونده ۷۵ ساختمان ( ۶۷ مورد در شهر اصفهان و هشت مورد دیگر در سایر شهرهای اطراف اصفهان) به منظور ارزیابی ایمنی و کسب تکلیف و پیشگیری از وقوع حوادثی همچون متروپل اهواز و پلاسکو تهران به مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی کشور ارسال شده است.
وی بیان داشت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطابق با بند "ض" ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور، موظف به ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه با کاربریهای مختلف، با اولویتبندی کلانشهرها در برابر آتشسوزی، زلزله، فرونشست و فروریزش زمین است.
شیشهفروش خاطرنشان کرد: طبق بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، تمامی شهرداریها مکلف هستند در صورت عدم رفع مشکل از سوی مالکان مربوطه پس از اتمام مهلت مقرر، با کمک مراجع قضایی رأساً اقدام به رفع خطر یا مزاحمت کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: علاوه بر ارزیابی ساختمانهای بلند مرتبه با اولویت کلان شهرها در مقابل آتشسوزی، فرونشست و زلزله و بررسی ایمنی و نظارت توسط شهرداری ها، تهیه فهرست ایمنی ساخت و سازها با همکاری اداره های برق، گاز، نظام مهندسی و راه و شهرسازی از دیگر موازین تعریف شده برای تشخیص ساختمان های ناایمن در کلان شهرها از جمله اصفهان است.