الزام آور بودن منشور حقوق شهروندی نیازمند تصویب در مجلس است

مدرس علوم سیاسی و روابط بین الملل در دانشگاههای استان بوشهر گفت: منشور حقوق شهروندی برای اینکه جنبه الزام آور پیدا کند باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.
کد خبر: ۳۴۹۴۳۴
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۳ 26 December 2016
خسرودهقانی افزود: تدوین منشور حقوق شهروندی نشان از رویکرد دولت به این مساله دارد و می توان گفت با توجه به اینکه که دکتر روحانی نیز که خود حقوقدان است، دغدغه حقوق شهروندان را دارد.
وی با بیان اینکه برخی ها منشورحقوق شهروندی را تبلیغات انتخاباتی و عده ای هم غیرالزامی بودن آن را مطرح می کنند اظهار کرد: حتی اگر دولت بخواهد برای انتخابات از این طرح بهره برداری کند، نمی توان بر دولت خرده گرفت.
دهقانی اظهار کرد: به هر حال برخی دولت ها درمواردی برای انتخابات از برخی طرحها بهره برداری می کنند که در دولت قبل سهام عدالت بود و در این دولت نیز حقوق شهروندی را مبنای رویکرد خود قرار داده است.
این مدرس علوم سیاسی و روابط بین الملل گفت: اگر شهروندان از منشور حقوق شهروندی استقبال کنند نشانه این است که دولت و ملت اشتراکهای ذهنی دارند و این می تواند دغدغه دولت برای اجرایی شدن آن را جدی تر کند.
وی بیان کرد: دولت پارسال رویکرد مثبتی در زمینه اجرای مصوبه گردش آزاد اطلاعات داشت و دستگاههای دولتی و بروکراسی را ملزم به افشای اطلاعات کرد.
وی یادآور شد: این امرنشان داد دولت به شفاف سازی اطلاعات علاقه مند است واین در واقع اجرایی شدن بخشی از حقوق شهروندی بود.
دهقانی گفت: در زمان حاضر منتقدان به دولت خرده می گیرند چرا متنی را امضا کرده که نه الزام آور و نه جنبه اجرایی دارد. 
وی افزود: دولت با علم به این نقدها می خواهد این سیگنال را به جامعه بدهد که ما دغدغه و استیفای حقوق شما را داریم.
دهقانی یادآور شد: دولت با امضای منشور حقوق شهروندی به کانونهای مختلف نشان داد می توان با یک ذهنیت مشترک گفتمانی را میان اذهان شکل داد و با شکل گیری این گفتمان خودبه خود جامعه، ارکان تقنینی و قضایی به برخی مطالبه ها توجه می کنند.
این مدرس علوم سیاسی و روابط بین الملل گفت: به هر حال دولت سندی را امضا و رونمایی کرده و کمترین مزیت آن این است که با مباحثی که درافکار عمومی و جامعه حقوقی در مورد این منشور شکل می گیرد، زمینه برای طرح آن در فضای عمومی و گفتمان های بینا ذهنی فراهم می شود.
دهقانی اظهارکرد: دولت در کنار این اتفاق باید به دغدغه های جوانان و کارکردهای رفاهی به صورت عملی توجه کند تا حقوق حقه مصرح در قانون اساسی جنبه عملیاتی بیشتری پیدا کند.
این استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل گفت: درغیراینصورت زبان منتقدان دولت تندتر می شود و ادعا می کنند دولتی که از برآوردن حقوق اولیه مردم مانند اشتغال که در قانون اساسی هم به آن تصریح شده ناتوان است چه لزومی دارد حقوق شهروندی را در بوق کرنا فریاد کند.
وی گفت: رئیس جمهوری ازسال 92 وعده داده بود حقوق شهروندی را وضع و اجرایی کند و در این ارتباط پیش نویسی هم تهیه که برخی از آن استقبال و برخی ازمخالفان هم آن را به کلی گویی و اجرایی نشدن آن متهم کردند. 
دهقانی افزود: برخی ها می گفتند وقتی ما کنوانسیون های مختلف را امضا کرده ایم دیگر نیازی به این منشور وجود ندارد، زیرا رئیس جمهوری مسئول اجرای قانون اساسی است و نباید پایش را فراتر از این حد بگذارد.
وی اظهار کرد: در زمان حاضر نیز که رئیس جمهوری منشور حقوق شهروندی را امضا کرده، با عکس العمل های متفاوتی روبرو شده است.
منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار