کد خبر: ۶۹۹۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۹ 01 August 2015
رئیس مرکز پژوهش‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گیلان از انجام مطالعات نانو بیوزمین و تاسیس آزمایشگاه در راستای تدوین رویکرد این مرکز در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی، پانته‌آ گیاهچی ظهر امروز در جلسه مرکز پژوهش‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گیلان اظهار کرد: وجود مواد معدنی، شناسایی مخاطره‌ها و مدیریت بحران، حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، رابطه با علوم پزشکی و بیماری‌های شایع از جذاب‌ترین درس‌های علوم طبیعی و زمین‌شناسی در استان است.

وی ادامه داد: مهار ریزگردها، شناسایی عناصر موجود زمین با تجزیه گیاهان، مطالعه زمین‌بستر پهنه‌های آبی گیلان، شناسایی پهنه‌های مستعد ژئوتوریسم استان، مکان‌یابی برای دفن زباله‌ها با تاکید بر شناسایی زمین، مکان‌یابی مناسب برای ایجاد شهرک‌های جدید و طراحی و ساخت سازه‌های بزرگ عمرانی و ارائه رهنمودهای اجرایی آمایش سرزمینی از دیگر جذابیت‌های علوم طبیعی و علم زمین‌شناسی در گیلان است.

گیاهچی به فعالیت مرکز پژوهش‌های زمین‌شناسی و اکتشافی گیلان از هفت سال گذشته اشاره کرد و افزود: کارشناسان مرکز مذکور همراه با دانش‌آموختگان بومی در حال انجام پژوهش‌های مذکور هستند.

رئیس مرکز پژوهش‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گیلان، نگرش ویژه به موقعیت جغرافیایی استان را مهم خواند و بیان کرد: هم‌جواری با دریای کاسپین، وجود بیشترین میزان بارندگی و پوشش گیاهی، تراکم جمعیت به نسبت بالا و تنوع ناهمواری‌ها در جلگه تا کوهستان ضرورت مطالعه علوم زمین را ثابت کرده است.

وی از تدوین رویکرد مرکز پژوهش‌های زمین‌شناسی و اکتشافی گیلان با توجه به ویژگی‌ها و نگرانی‌های استان خبر داد و تصریح کرد: مطالعات نانو بیوزمین و تاسیس آزمایشگاه از اهداف اصلی مرکز مذکور در استان است.

گیاهچی به کاربردهای نانو در علوم معدنی اشاره کرد و گفت: با کوچک‌تر شدن اندازه ذرات در مقیاس نانومتر ویژگی فیزیکی و شیمیایی مواد از جمله نقطه ذوب، خواص نوری، رنگ، واکنش‌پذیری سطحی، خواص مغناطیسی، رسانایی و گرمای ویژه دچار تغییر می‌شود و فن استفاده از این ویژگی‌ها موجب تحول در تمام علوم از جمله علوم زمین شده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گیلان با بیان اینکه توانمندی‌های نانوفناوری برای فرآوری و بازیافت عناصر ارزشمند از کان‌سنگ‌هایی که اکنون فناوری‌های مرسوم قادر به استحصال عناصر این روش‌ها نیستند استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین جنبه کاربردی نانوفناوری در علوم معدنی است.

وی استفاده از نانوفناوری در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های فرآوری عناصر و همچنین آلودگی کمتر محیط زیست توسط پسآب‌ها و پسماندهای معدنی را تاثیرگذار عنوان کرد و یادآور شد: فناوری مذکور در پاکسازی خاک و آب محیط اطراف معدن‌هایی که آلوده به عناصر فلزی سنگین و دیگر عناصر آلاینده محیط هستند به‌خوبی عمل می‌کند.

گیاهچی با اشاره به کاربردهای بیوتکنولوژی در علوم زمین و فرآورده‌های مواد معدنی، اظهار کرد: فناوری مذکور در زمینه اکتشاف نشان‌گرهای زیستی، ژئوبوتانی و بیوژئوشیمی کاربرد دارد.

رئیس مرکز پژوهش‌های زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی گیلان به کاربردهای بیوتکنولوژی در بیولیچینگ، گوگردزدایی از زغال سنگ و فیتوماینینگ در فرآوری معدنی اشاره کرد و گفت: زیست‌پالایی، تصفیه پسآب تاسیسات فرآوری مواد معدنی، فیلتراسیون زیستی و حس‌گرهای زیستی در محیط زیست و همچنین مهار اثرات نامطلوب میکروبی در حفاظت صنعتی از دیگر کاربردهای بیوتکنولوژی در علوم زمین و فرآوری معدنی است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار