به گزارش اخبارمالی و اقتصادی حساب من همزمان با حضور رئیس جمهوری در بانک مرکزی، دو روش پرداخت رونمایی شد که یکی از آنها شبیه سازی کارت روی تلفن همراه بود که براساس آن دیگر ...
کد خبر: ۳۸۷۴۵۹
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۱ 02 March 2017

به گزارش تابناک : واخبارمالی و اقتصادی حساب من همزمان با حضور رئیس جمهوری در بانک مرکزی، دو روش پرداخت رونمایی شد که یکی از آنها شبیه سازی کارت روی تلفن همراه بود که براساس آن دیگر نیازی به کارت بانکی نبوده و با نزدیک کردن گوشی همراه به دستگاه کارتخوان انجام می شود؛ روش دوم هم مربوط به پرداخت موبایل به موبایل است که زیرساخت های لازم برای اجرای آن انجام شده و سال آینده به مرحله اجرا خواهد رسید.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرآنلان در خصوص اخبار منتشره درباره سرقت از یکی از شرکت های پرداخت گفت: پلیس فتا در روزهای گذشته اشاره ای به این موضوع کرده بود اما باید گفت که این مساله ربطی به سیستم امنیتی و شاپرکی نداشته است. این موضوع مانند سرقت از گاوصندوق یک شرکت است که هیچ ارتباطی به سامانه های پرداخت ندارد.

وی ادامه توضیح داد: هیچ اتفاقی روی سامانه های پرداخت اتفاق نیفتاده بلکه دزدی از یکسری از اطلاعات مربوط به فعالیت های تجاری بوده است.

این مقام مسئول در بانک مرکزی درباره ورود ویزا و مستر کارت گفت: به دلیل مشمول شدن در تحریم های یک جانبه علیه ایران فعلا ورود ویزا کارت و مسترکارت امکان پذیر نیست بنابراین این دو شبکه پرداخت به صورت رسمی فعال نخواهند شد؛ تا زمانی که تحریم های یک طرفه و اولیه حل و فصل شود اما در حال حاضر با شبکه های غیر آمریکایی مذاکراتی صورت گرفته که تا سال آینده به نتیجه خواهد رسید.

این مقام مسئول در بانک مرکزی با تاکید بر اینکه شرایط برای شرکت های پرداخت در سال آینده به گونه دیگری خواهد بود، گفت: براساس برنامه ‌ریزی های صورت گرفته در بانک مرکزی قوانین جدیدی مدون شده است که بر اساس آنها مجوزها در شبکه پرداخت تنوع خواهند داشت به نحوی که برخی شرکت ها با مجوز و برخی دیگر با جواز فعالیت خواهند کرد.

وی در توضیح این مطلب گفت: فرق جواز با مجوز در این است که مجوز دارای شرایط سنگین تری است اما جواز برای هر شرکتی که شرایط ابتدایی ورود به این کسب و کار را فراهم کند صادر می شود و آن شرکت می‌تواند شروع به فعالیت کند.

وی افزود: این امر اوایل سال آینده و تا خردادماه اجرایی شود.

به گفته حکیمی، با اجرای این طرح تعداد شرکت های فعال در حوزه پرداخت بیشتر خواهد شد.

افزایش سقف برداشت از خودپردازها

مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی از افزایش سقف برداشت از عابربانک‌ها بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان از روز ۲۰ اسفندماه سال جاری تا ۱۵ فروردین سال آینده خبر داد.

وی گفت: سقف برداشت برخی از عابر بانک ها از ٢٠ اسفند ماه سال جاری تا ١۵ فروردین ماه سال آینده بین ۴٠٠ تا ۵٠٠ هزار تومان  خواهد بود.

حکیمی ادامه داد: البته این موضوع تنها برای بانک های متقاضی انجام خواهد شد و تمامی عابر بانک ها شامل این این افزایش برداشت نخواهند شد.

۲۰۰ میلیون تراکنش روزانه در شبکه پرداخت

وی با بیان اینکه ۱۶۲ میلیون تراکنش در شبکه شتاب و شاپرک داریم، اظهار داشت: ۷۰ میلیون تراکنش در مرکز شتاب و حدود ۹۰ میلیون تراکنش در شاپرک در روزهای اخیر ثبت شده است و پیش بینی می شود این رقم تا آخر سال ۲۰ درصد افزایش یابد.

مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی ادامه داد: ثبت رکورد ۲۰۰ میلیون تراکنش در روزهای پایانی سال دور از ذهن نیست؛ ضمن اینکه وضعیت شبکه پایدار بوده و امیدواریم تا پایان سال این وضعیت ادامه یابد.

حکیمی اظهار داشت: درصد تراکنش های موفق در روزهای پایانی سال گذشته ۹۰ درصد بوده که این رقم برای سال جاری به ۹۹.۵ تا ۹۹.۸ درصد افزایش یافته است.

به گفته مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی، پایداری شبکه در سال جاری طی ۱۶ سال گذشته سابقه نداشته است، ضمن اینکه انجام ۱۶۰ میلیون تراکنش نیز بی سابقه بوده است.

وی با اشاره به بالا بودن میزان موفقیت تراکنش های بانکی گفت: بانک ها عملکرد خوبی در این زمینه داشته اند اما جدول مفصلی برای دریافت هزینه از تراکنش های ناموفق وجود دارد به نحوی که دریافت هزینه به سه قسمت تقسیم می شود براین اساس میزان دریافتی در ایام پرباری ۵۰ درصد بیشتر خواهد بود زیرا مردم در ایام پربازی نیاز بیشتری به دستگاه ها دارد.

وی افزود: برای ارتقای خدمات دهی بحث برقراری کشیک در ایام تعطیل و پایان سال را در دستور کار بانک ها قرار داده ایم و تمهیداتی توسط حوزه نشر و خزانه بانک ها در این زمینه اندیشیده شده است؛ بنابراین امسال مشکل خاصی در شبکه به صورت نقدی و غیرنقدی نخواهیم داشت.

مسعود رحیمی مدیر کل ریالی و نشر بانک مرکزی در ادامه این نشست خبری اعلام کرد: ۱۶ هزارمیلیارد ریال اسکناس نو در کل کشور تخصیص دادیم که از ٢١ اسفندماه توزیع می شود.

وی گفت: در سال های گذشته تلاش شده به سمت بانکداری الکترونیک و کاهش چرخش اسکناس حرکت کنیم و مردم استقبال کردند و آمار انتشار اسکناس حدود ۵٠ درصد کاهش یافته است.

رحیمی افزود: در ایام پایانی سال با افزایش تقاضا برای اسکناس مواجه می شویم و همچنین تامین پول نیز نیاز به اسکناس را بالا می برد. مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی گفت: روز ۱۵ اسفندماه اطلاعات فعالیت شعب به طور کامل اطلاع رسانی خواهد شد و بر این اساس قرار است اسکناس های نو توسط بانک های ملی، صادرات، ملت، اقتصاد نوین، سینا و پست بانک توزیع شود.

این مقام مسئول حجم کل اسکناس نو تخصیص یافته در ایام پایان سال را ۷ هزار میلیارد ریال در تهران و ۹ هزار میلیارد ریال در سایر بخش های کشور اعلام کرد و گفت:‌ مجموعا ۱۶ هزار میلیارد ریال اسکناس نو تخصیص یافته است.بانک ها در یک نگاه




منبع : حساب من

برچسب ها: تابناک ، استان ها ، خبرروز
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار