کد خبر: ۳۲۹۰۱۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۹ 14 November 2016
علي محمدي: انار یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های خوراکی شناخته‌شده هست که به‌طور وسیعی در ایران کشت‌شده و معمولاً به‌صورت تازه و یا فرآوری شده مصرف می‌گردد و با ظرفیت درمانی و غذایی بسیار مفید در کشور محسوب می‌شود در صنایع غذایی، دامپروری و دارویی اهمیت بسیار بالایی دارد.دلیل مرغوبیت بسیار بالای انار شهرستان خرم‌آباد حاصلخیزی خاک، غرس اصولی، تغذیه مناسب باغات انار از سوی دیگر اختلاف ارتفاع مناسب منطقه از سطح دریا و اختلاف دمای شبانه‌روز به‌خصوص در شهریور و آبان ماه سبب شده که انار خرم‌آباد بهترین کیفیت را داشته باشد. انار تولیدی علاوه بر تأمین نیاز داخلی بهترین نوع برای صادرات است.

خواص انار:

 ازنظر طب قدیم ایران میوه انار سرد و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض هست .
 آب، پتاسیم، اسیدهای آلی و فیبر از مهم‌ترین مواد موجود در انار است.
 سرشار از پتاسیم است.
 این میوه حاوی ویتامین‌های C و E و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف هست.
 جریان خون‌رسانی را به قلب بهبود می‌بخشد، همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند.
 آنتی‌اکسیدان موجود در آن، به سیستم دفاعی بدن کمک می‌کند.
 به علت داشتن آهن باعرضه آهن به خون از علائم کم‌خونی که عبارت‌اند از خستگی مفرط، سرگیجه، ضعف و از دست دادن شنوایی پیش‌گیری می‌کند.
 دارای خاصیت ضدویروسی نیز است.
 در بهبود تصلب شرایین، پیشگیری از آلزایمر و درمان کم‌خونی نقش به سزایی دارد.
 در جلوگیری از پوکی استخوان در بعد از یائسگی نقش مهمی داشته و مصرف آن برای زنان سالمند توصیه می‌شود.
 مقدار آنتی‌اکسیدان موجود در انار ۳ برابر چای سبز است.
 مصرف این میوه به‌سلامت و تحکیم دندان‌ها و لثه‌ها کمک می‌کند
 مصرف روزانه آب انار به کاهش بیماری فشارخون کمک می‌کند
 معتدل ، مقوی ، ملین ، ادرارآور و ضد تشنگی هست.
 برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
 سرفه را تسکین می‌دهد و صدا را باز می‌کند.
 خارش‌های بدن را تسکین می‌دهد
 مقوی معده و کبد است
 کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین می‌رود.
 جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.
 آب انار برای بیماری‌های مجاری ادرار مفید است .
 برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .
 صدا را بازکرده و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند .
 به‌عنوان یک میوه شست‌وشو دهنده معده و پاک‌کننده آن مطرح است و بدبویی دهان و زرد شدن دندان‌‌ها را از بین می‌برد.
 از انار ترش نیز می‌توان در کاهش قند خون و قطع سکسکه استفاده کرد.

توصیه‌های مهم:

1. اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستند بعد از خوردن انار کمی زنجبیل با نبات بخورند.
2. خوردن دانه‌های انار به‌مراتب بهتر از نوشیدن آب انار است .
3. بهتر است انار را با پرده‌های سفید اطراف دانه‌ها مصرف شود.
4. بهترین موقع برای مصرف آن صبح و قبل از صبحانه است .
5. خوردن انار برای مبتلایان به زخم معده و روده جایز نیست
6. انار میوه‌ای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیرهضم است .
7. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن‌که برای رفع کرم بکار می‌رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد
8. برخی منابع مصرف مرتب آن را توصیه کرده‌اند و برخی دیگر نیز با اذعان به مفید بودن آن، مادران باردار را از مصرف بیش‌ازحد آن در طول بارداری(به علت احتمال افزایش انقباضات رحمی و زایمان زودرس) بر حذر داشته‌اند.

* باغ‌های خرم‌آباد درگذشته از پایه‌های اصلی اقتصاد شهر قلمداد می‌شد. محصول سیب، انگور، انار، گلابی، گردو، به، زردآلوی این باغ‌ها به شهرهای دیگر و حتی خارج کشور صادر می‌گردید. انار این باغ‌ها<<یاقوت سرخ ایران>> نام گرفت و همواره به‌عنوان نخستین تولیدکننده انجیر سیاه در کشور از این باغ‌ها یاد می‌شود.(سید فرید قاسمی) لازم به ذکر هست اکثر باغات شهر خرم‌آباد به‌مرور تخریب و فقط نامی از آن‌ها باقی‌مانده است و اگر توجه لازم به حومه خرم‌آباد صورت نگیرد سرنوشتی همچون دیگر باغ‌ها پیدا می‌کنند.

* امام کاظم (ع):

ازجمله چیزهایی که آدم به فرزندش سفارش کرد، این بود که به وی فرمود: برتو باد انار، اگر گرسنه شدی و آن را بخوردی بسنده‌ات کند و اگر درحالی‌که سیر بودی آن را خوردی غذا را برتو گوارا سازد.



عكس ها مربوط به روستاي گوشه شهنشاه بخش مركزي شهرستان خرم‌آباد است

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار