مدیرکل محیط زیست اصفهان:
تابناک: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: توسعه ناپایدار در سطح منطقه، کشور و استان باعث ایجاد و افزایش کانونهای گرد و غبار شده است.
کد خبر: ۳۲۷۸۲
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵ 09 May 2015
به گزارش تابناک به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان، حمید ظهرابی افزود: نامتوازن بودن توسعه باعث ایجاد و افزایش کانون های گرد و غبار در داخل کشور شده است.

وی با اشار به تاثیر خشکسالی ها و مسائل اقلیمی چند سال اخیر کشور در تشدید شرایط غبار آلودگی استان گفت: افزایش غبار آلودگی و نتایج آن سلامت شهروندان را به شکل جدی تهدید می کند.

وی به آلودگی هوای شهر اصفهان در فروردین و اوایل اردیبهشت سال جاری اشاره کرد و گفت: کیفیت هوای اصفهان در فروردین امسال دو روز در وضعیت ناسالم قرار داشت. وی اظهار کرد: منشاء غلظت آلاینده های هوا بخصوص غبار، خارجی بوده و از بیابان های جنوب عراق و شمال عربستان نشات می گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: از اویل اردیبهشت سال جاری تاکنون دور روز هوای شهر اصفهان در وضعیت ناسالم و شرایط غبارآلود قرار داشت.

ظهرابی افزود: منشاء این آلودگی نیز داخلی و از کویرها و بیابانهای مرکز ایران بود که باعث غبار آلودگی شهر اصفهان، کاشان، نطنز، نایین، اردستان و آران و بیدگل شد.

وی بهره برداری بی رویه از منابع آب و سد سازی های بی ضابطه در کشورهای منطقه را باعث شکل گیری بیابان ها، کانون های بحرانی فرسایشی بادی عنوان کرد و گفت: این روند اگر افزایش پیدا کند به طور طبیعی استان اصفهان، کشور و سایر کشورها را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

ظهرابی با بیان شرایط زیست محیطی ویژه اصفهان افزود: از مساحت استان نزدیک به یک سوم، حدود سه میلیون هکتار مناطق بیابانی می باشد و یک میلیون و صد هزار هکتار از این مناطق بیابانی، کانون های بحرانی فرسایش بادی است.

وی افزود: متاسفانه نزدیک به 250 هزار هکتار از این کانون های بحرانی فرسایش بادی چسبیده به شهر اصفهان از حد فاصل شهرستان برخوار تا تالاب بین المللی گاوخونی امتداد پیدا کرده است.

ظهرابی گفت: تداوم روند خشکسالی در کشور، خشکی زاینده رود، کمبود آب در حوضه آبخیز زاینده رود، افت منابع آب های زیر زمینی و به تبع آن خشک شدن تالاب گاوخونی شرایطی را ایجاد کرده که با هم افزایی یکسری پیامدهای محیط زیستی مانند افت منابع آب زیر زمینی، زوال و از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه و کاهش رطوبت در منطقه، این روند را تشدید می کند و پیش بینی ما این است که در سال های آتی روند خشک شدن تداوم یابد.

وی خاطر نشان کرد: با خشک شدن و فعال شدن این کانون ها آلودگی و گرد و غبار تشدید خواهد شد و باید هر چه سریع تر در این زمینه برنامه ریزی شود.

ظهرابی با اشاره به راهکارها و برنامه های این اداره کل در زمینه جلوگیری از بحران های زیست محیطی افزود: در اولین اقدام باید عوامل موثر و فعالیت های تشدید کننده کانون های فرسایشی بادی مانند معدن کاری در این کانون ها، توسعه فعالیت های عمرانی و صنعتی در این مجموعه ها متوقف و هر چه سریع تر برای احیاء و تثبیت کانون های بحرانی فرسایشی اقدام شود.

وی اضافه کرد: این اقدام ها اگر چه به موقع و موثر انجام شود کانون هایی که در فاصله بسیار نزدیکی با کلانشهر اصفهان واقع شده اند مدیریت می شود.

ظهرابی با اشاره به زیست بوم رودخانه زاینده رود و تالاب بین المللی گاوخونی گفت: تامین حقابه تالاب گاوخونی و احیای اکوسیستم در حوزه آبخیز زاینده رود می تواند نقش موثری در تلطیف هوا، کاهش آلودگی و ترمیم برداشت های غیر مجاز در سفرهای آب های زیر زمینی ایفا کند.

وی افزود: مبارزه جدی با برداشت های غیر مجاز از منابع آبی سطحی و زیر زمینی در حوضه آبخیز زایند رود از اولویت هایی است که باید به صورت جدی دنبال آن باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اظهار کرد: همچنین کاهش مصرف آب در بخش های مختلف به خصوص کشاورزی و صنعت نقش بسیار موثری در تامین آب و احیاء حوضه آبخیز زاینده رود دارد.

وی با اشاره به آلودگی هوای کلانشهر اصفهان گفت: این آلودگی به دلیل توسعه بسیار نامتوازن و مخرب بخش های صنعت، کشاورزی و شهری است که مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

وی گفت: در بسیاری از ایام سال به خاطر تجمع آلاینده های ناشی از ترافیک،حمل و نقل ، منابع خانگی و تجاری به اضافه آلودگی ناشی از فعالیت های صنعتی و معدنی، هوای کلانشهر اصفهان آلوده می شود.

وی اظهار کرد: آلاینده های هوا بخصوص در فصل های پاییز و زمستان که سکون و وارونگی هوا وجود دارد کیفیت هوای این شهر را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

مدیرکل حفاظت محیط زست استان با اشاره به فعالیت های این اداره کل در زمینه جلوگیری از آلودگی هوای شهر اصفهان گفت: حذف سوخت سنگین مازوت در تولید برق در نیروگاه های استان، بهبود سوخت خودرو ها و تبدیل آن به یورو چهار در بنزین و گازوئیل، مدیریت ترافیک و توسعه حمل و نقل عمومی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله اقدام هایی است که در این زمینه شکل گرفته و باید تداوم یابد.

ظهرابی همکاری و مشارکت مردم را در کیفیت محیط زیست مهم عنوان کرد و افزود: مشارکت مردم از طریق استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و عدم استفاده از خودروهای تک سرنشین می تواند نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفاکند.

وی گفت: بخش عمده آلودگی هوای شهر اصفهان در روز های دامنه دار آلودگی هوا در فصل پاییز و زمستان ناشی از حمل و نقل و ترافیک است که همکاری مردم در این زمینه را می طلبد.

ظهرابی ضمن توصیه زیست محیطی به صنعتگران و تولید کنندگان گفت: صنعتگران و تولید کنندگان باید به این مهم توجه داشته باشند، تولیدی که اتفاق می افتد در شرایطی یک ارزش محسوب می شود که سلامت مردم و محیط زیست را به مخاطره نیندازد.

وی افزود: لازم است با مشارکت جمعی و همگرایی و همزبانی دولت و ملت موضوع آلودگی هوا در کلانشهر های کشور به خصوص اصفهان رفع شود.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار