همزمان با روز جهانی موزه ها؛
تابناک: مدیر‌کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: بازدید گردشگران از بناهای تاریخی استان اصفهان همزمان با روز جهانی موزه در روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه رایگان است.
کد خبر: ۲۳۱۴۶۱
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۵ 17 May 2016
به گزارش تابناک اصفهان، موزه، مانند بسياري از پديده‌هاي جديد جهان، در قرن نوزدهم ميلادي وارد فرهنگ ايران شد. نخستين موزه‌ها در جهان، مجموعه‌هاي شخصي بودند كه با هدف نمايش براي عموم ايجاد نشده بودند، بلكه صرفأ نشان دهنده‌ي علاقه‌ي افراد به شمار مي‌آمدند. يكي از نخستين موزه‌ها، موزه‌ي «اِشمولين» در آكسفورد انگلستان است كه در سال 1683م تأسيس شد.

در سال 1249 ش.، ناصرالدين‌شاه پس از سفر به اروپا و ديدار از موزه‌هاي كشورهاي روسيه، فرانسه، انگليس، ايتاليا، سوئيس، آلمان و اتريش، به تقليد از آن‌ها دستور داد گوشه‌اي از كاخ گلستان را به شكل موزه درست كنند؛ البته اين موزه مختص شاه و اطرافيانش بود. اين موزه پس از مدتي از بين رفت و جواهرات آن به خزانه‌ي بانك ملي و سلاح هاي موجود در آن، به موزه‌ي دانشكده افسري سپرده شد. در دوره‌ي مشروطه، به دستور وزير معارف (صنيع‌الدوله)، دايره‌اي به نام اداره‌ي عتيقات بين سال‌هاي ( 1295- 1297‌م.) به وجود آمد كه كارش سر و سامان دادن به وضع نابسامان حفاري‌هاي غير مجاز بود. در همين زمان بود كه موزه‌ي «ايران معارف» تأسيس شد. اين موزه، در برگيرنده‌ي اشياي عتيقه، كاشي، سفال، سكه و سلاح بود كه به عنوان اولين گام مؤثر در تاريخ موزه‌داري ايران به شمار مي‌رود.

بيش‌ترين جلوه‌ي تاريخ موزه‌داري ايران را، در ايجاد موزه‌ي ايران باستان بايد جستجو كرد. اين موزه، با 2744 متر زيربنا، به دليل قدمت اشياء در زمره‌ي يكي از موزه‌هاي مادر دنيا محسوب مي‌شود كه در سال 1316‌ش. افتتاح گرديد. اين موزه، در برگيرنده‌ي آثار مختلفي از هزاره‌ي ششم پيش از ميلاد تا دوران مختلف اسلامي است و اشيا‌ي آن در دو طبقه به نمايش در آمده است.

 آثار و اشيا‌ي به نمايش درآمده در موزه،‌ آئينه‌ي تمام‌نمائي از فرهنگ، هنر، آداب و رسوم، باورها و اعتقادات گذشتگان و نياكان ماست كه آن را مي‌توان پل ارتباطي ميان گذشته، حال و آينده به شمار آورد.

حفظ ميراث فرهنگي، وظيفه‌اي همگاني و هميشگي است. آموزش همگاني براي حفظ ميراث فرهنگي از راه رسانه ها و مطبوعات، و بالا بردن فرهنگ نگهداري از آثار باستاني، از عوامل مهم حفاظت از ميراث فرهنگي است. هم‌چنين اختصاص بودجه‌ي كافي براي حفظ و بازسازي آثار باستاني و جلب مشاركت عمومي در حفظ و نگهداري آن‌ها، از عوامل مهم حفاظت از آثار باستاني است.

در همین رابطه فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان با اشاره به برنامه های روز جهانی موزه ها، با بیان اینکه بازدید گردشگران از بناهای تاریخی در روز جهانی موزه رایگان است، اظهار داشت: امسال همزمان با فرارسیدن روز جهانی موزه که توسط شورای بین‌المللی موزه‌ها با شعار«‌موزه‌ها و چشم‌انداز فرهنگی» نامیده شده‌، بناها و مجموعه‌های تاریخی و گردشگری تحت‌نظر این اداره کل در سرتاسر استان به صورت رایگان آماده پذیرش گردشگران داخلی و خارجی هستند.

وی افزود: همکاران این اداره‌کل  در بیش از یکصد مجموعه تاریخی - گردشگری در پهنه استان به صورت رایگان به  گردشگران خدمات ارائه می‌دهند.

در استان اصفهان از مجموع 22 هزار اثر تاریخی بیش از یکصد مجموعه  تاریخی و گردشگری در روز 29 اردیبهشت آماده پذیرش گردشگران هستند که از آن جمله می‌توان به مجموعه‌های جهانی میدان امام(ره)، کاخ موزه چهلستون‌، باغ فین و مسجد جامع عتیق اشاره کرد.

همچنین از دیگر ابنیه تاریخی استان می‌توان به مجموعه‌های آتشگاه‌، منارجنبان و خانه‌های تاریخی در اصفهان، مجموعه‌های خانه بروجردی‌ها، مجموعه تاریخی سیلک در کاشان و همچنین مساجد جامع نائین، نطنز، ابیانه، خوانسار، گلپایگان و بازار تاریخی اصفهان اشاره کرد.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار