معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: میانگین مصرف روغن در کشور ما بین ۲۲ کیلو گرم تا ۲۴ کیلو گرم است، در حالی که میانگین مصرف در اروپا ۱۱ کیلوگرم است.
کد خبر: ۱۱۵۳۱۰۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴ 05 February 2024

به گزارش تابناک لرستان، مجتبی خیام‌نکویی شامگاه دوشنبه در افتتاح طرح توسعه کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان کشت وصنعت ماددانه بروجرد با اشاره به اینکه از زمان تکمیل این مجموعه یعنی ۱۶ سال پیش تولید در آن از ۲۴ هزار تن به ۱۲۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: در واقع سالی ۶ هزار تن به ظرفیت واحد اضافه شده که رقم قابل توجهی است.

وی با بیان اینکه دان طیور به عنوان اساسی‌ترین نقاط وارداتی محسوب می‌شود، افزود: سالانه ۱۰ تا ۱۶ میلیارد دلار واردات در بخش کشاورزی داریم این در حالی است که صادرات این بخش ۶ میلیارد دلار است و این یعنی تراز ما منفی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کل تولید مرغ کشور ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است، گفت: در واقع میزان تولید مرغ در کشور ۲ درصد کل تولیدات در بخش کشاورزی است.

خیام نکویی با اشاره به اینکه مرغ به عنوان اصلی‌ترین مواد پروتئینی در سفره مردم محسوب می‌شود، بیان کرد: در هیچ جای دنیا مرغ بالای یک کیلو و دویست گرم تا یک کیلو و ۸۰۰ گرم مصرف نمی‌کنند، این در حالی است که در کشور ما ذائقه مردم بین دو کیلو و نیم تا ۳ کیلوگرم است.

وی افزود: تغییر ذائقه مردم باعث شده که ما ناچار به واردات جوجه یک روزه از انگلیس باشیم، زیرا دشمن به دنبال تغییر ذائقه مردم ما است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: ما باید در حوزه تولید ذرت و خوراک بتوانیم روی پای خودمان بایستیم، زیرا غذا در بخش کشاورزی راهبردترین مسئله است.

خیام نکویی با اشاره به اینکه ما کشوری هستیم که ۹۲ درصد روغن ما وارداتی است یعنی تنها ۸ درصد تولید روغن در داخل تولید می‌شود، گفت: میانگین مصرف روغن در کشور ما بین ۲۲ کیلو گرم تا ۲۴ کیلو گرم است، در حالی که میانگین مصرف در اروپا ۱۱ کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه میانگین مصرف گندم در کشور بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم است، افزود: میانگین برنج در کشور هم ۳۴ تا ۳۶ کیلوگرم است، سالانه دو میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج در کشور وارد می‌شود که یک میلیون تن آن وارد می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هر ایرانی روزانه یک دانه برنج اسراف می‌کند، گفت: یعنی ۸۷ میلیون دانه برنج که غذای ۲۳ میلیون نفر است، نکته مورد توجه این است که ما نمی‌توانیم تولید بی نهایت داشته باشیم و اسراف کنیم.

خیام نکویی با بیان اینکه کیفیت نان قابل لرستان اصلا خوب نیست، اظهار کرد: چرا باید ۳۰ تا ۴۰ درصد نان استان تبدیل به ضایعات شود، ما باید از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم تا کیفیت نان افزایش پیدا کند.

وی گفت: سال گذشته ۱۲۰ همت (هزار میلیارد تومان) سوبسید نان بوده است، ما مسوول هستیم تا به تغییر سبک زندگی مردم ورود کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سالانه ۲۳ میلیون تن انواع میوه و مرکبات در کشور تولید می‌شود، افزود: همچنین ۱۹۰ میلیون تن محصولات زراعی، یازده میلیون تن شیر، ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز و ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن، یک میلیون و سیصد هزار تن محصولات شیلات و ۱۱۴ هزار تن عسل در کشور تولید می‌شود.

برچسب ها: لرستان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار