معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: سالانه ۱۲۰ هزار تُن تخم مرغ در این استان تولید می‌شود که از این لحاظ رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۱۰۷۱۰۱۴
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۴ 08 October 2022

حسین ایراندوست افزود: مقدار تولید این ماده غذایی ۲ برابر نیاز استان است و حدود ۵۰ درصد تولید این خطه به سایر نقاط کشور عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: کاشان، نجف آباد و اصفهان به ترتیب بیشترین مقدار از این ماده غذایی را تولید می‌کنند و پس از آنها شاهین شهر و میمه و تیران و کرون در رده‌های بعدی جای گرفته‌اند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه مقدار روزانه تولید تخم مرغ در استان بطور میانگین ۳۹۰ تُن است، اضافه کرد: رکورد ۴۵۰ تن نیز در بیشترین زمان تولید در این منطقه ثبت شده است.

ایراندوست با اشاره به ۱۷ مهر(۹ اُکتبر) روز جهانی تخم مرغ گفت: اساس این روز بر استفاده هر چه بیشتر از این ماده غذایی تاکید دارد تا با کمک آن سلامتی مردم افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: شیر، گوشت و تخم مرغ سه منبع اصلی پروتئین حیوانی به شمار می‌رود و قیمت کمتر تخم مرغ نسبت به گوشت به‌عنوان یک مزیت محسوب می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اضافه کرد: ۷۰ درصد تخم مرغ تولیدی به صورت مسقیم مصرف می‌شود و ۳۰ درصد آن در صنایع و برای مثال در تولید شیرینی و کیک مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین پنج درصد از تخم مرغ هایی که در فرایند تولید تا بسته بندی شکسته می شود در صنایع غذایی کاربرد دارد.

ایراندوست افزود: سرانه مصرف این ماده غذایی بین ۱۹۰ تا ۲۰۰ عدد در سال به ازای هر نفر است که باید حداقل به ۲۵۰ یا ۳۰۰ افزایش یابد.

وی گفت: مصرف این ماده غذایی سبب تامین اسیدهای چرب مورد نیاز بدن می شود و بر خلاف کُلسترول مضر(LDL) کلسترول مفید را به بدن می‌افزاید.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اظهارداشت: این استان ۱۴ درصد محصولات دام و طیور کشور معادل ۲ میلیون تن را تولید می‌کند.

ایراندوست اظهارداشت: تبدیل این ماده غذایی به پور سفیده و زرده نیز از لحاظ صنعتی و غذایی اهمیت دارد و باید بیش از قبل به آن بها داد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :