محمدحسن انتظاری با اشاره به مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین
مانند قهوه، چای و شیر کاکائو، اظهار کرد: مصرف قهوه، چای و کاکائو برای
بیماریهای مزمن مانند دیابت یا بیماریهای قلبی مفید است به شرطی که در حد
متوسط مصرف شود و زیادهروی صورت نگیرد.
وی با بیان اینکه مصرف
غلیظ قهوه و چای منجر به کم خونی میشود، افزود: مصرف این نوشیدنیها در
افرادی که مبتلا به زخم معده بوده یا مستعد ابتلا به این بیماری هستند،
موجب تشدید آن میشود و علاوه بر این ضربان قلب و فشارخون را نیز افزایش
میدهد. به همین دلیل توصیه میشود با احتیاط و به صورت رقیق مصرف شود تا
فواید آن به حداکثر و عوارض آن به حداقل رسد.
این متخصص تغذیه با
اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مانند قهوه و چای از
سرطانها، دیابت و آلزایمر به صورت مستقیم جلوگیری میکند، اضافه کرد:
میزان مصرف این دسته نوشیدنیها در تمام افراد به یک اندازه نیست و باید با
احتیاط نوشیده شوند.
انتظاری پوکی استخوان و
بیخوابی را از جمله عوارض مصرف بیش از اندازه قهوه دانست و افزود: قهوه به
دلیل اینکه حاوی کافئین است موجب نشاط میشود و بسیاری از افراد با مصرف
قهوه و چای خستگی خود را برطرف میکنند./م