خطر انحلال بیخ گوش بانک آینده؛
بررسی صورت‌های مالی در سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که نه تنها زیان انباشته این بانک کاهش نیافته است بلکه در این سال، با رشدی ۱.۵ هزار میلیارد تومانی به ۱۳.۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. این میزان زیان انباشته با توجه به ثبات سرمایه این بانک، باز هم بانک آینده را یک قدم به انحلال نزدیک‌تر کرده است.
کد خبر: ۸۹۶۶۷۵
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۳ 07 September 2020

بررسی صورت های مالی بانک آینده نشان می دهد که در مجموع طی سه سال این بانک حدود 34.5 هزار میلیارد تومان از سپرده های بانکی را صرف ساخت پروژه لوکس ایران مال کرده است. رقمی که بسیار قابل توجه است و پیامدهای این سوق منابع به سمت یک پروژه را می توان در صورت های مالی سال 97 دید. زیان انباشته بانک آینده در سال 97 به 11.7 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که همین مسئله باعث شده است تا حسابرس آن خطر انحلال را در یادداشت های صورت های مالی گوش زد کند!

ایران مال و بانک آینده

در تعاریفی که برای بانک ها ارائه می شود از آن ها به عنوان نهادهای اقتصادی نام برده می شود که دارای وظایفی چون تجهیز و تخصیص منابع، عملیات اعتباری، عملیات مالی، خرید و فروش ارز، نقل ‌و انتقال وجوه، قبول امانات، نگهداری سهام و اوراق بهادار و اشیای قیمتی مشتریان می باشند.

به گزارش تابناک سمنان: در چند سال اخیر اما بعضاً مشاهده شده است که بانک ها وظیفه دیگری را نیز بر عهده گرفته اند! بررسی ها نشان می دهد که بانک ها سپرده های مردم را به سمت خرید و فروش ملک و مسکن و یا ساخت و ساز مجتمع های بزرگ سوق داده اند. مسئله ای که می تواند برای بانک ها بسیار خطرناک باشد چرا که تعریف و مشارکت در پروژه های بزرگ ساخت و ساز منابع بسیار زیادی را نیاز دارد و هدایت سپرده های مردم به سمت این گونه پروژه ها باعث می شود تا در صورت عدم موفقیت پروژه، بانک نیز با تهدید جدی ورشکستگی رو به رو شود.

از جمله نمونه های بارز آنچه گفته شد می توان به مشارکت بانک آینده در پروژه ایران مال اشاره کرد. بررسی صورت های مالی بانک آینده در چند سال اخیر نشان می دهد که این بانک یکی از نمونه های بارز تمرکز دارایی ها در یک پروژه خاص می باشد. بانک آینده طی سال های 93 تا 95 تمرکز ویژه ای را بر روی ساخت پروژه "ایران مال" داشته است.

شایان ذکر است که بازار بزرگ ایران موسوم به «ایران مال» به عنوان یکی از پنج مال برتر جهان، جزو عظیم‌ترین پروژه‌های تجاری، فرهنگی و اجتماعی است که بین دو کلان ‌شهر تهران و کرج واقع شده است. این مجموعه در میان ۳ فرودگاه مهرآباد، پیام و امام خمینی (ره) احاطه و در شمال غربی تهران بزرگ و حاشیه پارک چیتگر در زمینی به مساحت ۳۱۷ هزار مترمربع ساخته شده است. ساخت این پروژه از سال 1390 آغاز شد و گفته می شود علی انصاری، مؤسس بازار فرش و بازار موبایل کارفرمای اصلی این پروژه بوده‌ است.

هر چند بانک آینده رقم دقیقی در مورد هزینه کرد خود در پروژه ایران مال منتشر نکرده است اما بررسی صورت های مالی این بانک نشان می دهد که در سال های 93، 94 و 95 بانک آینده مبالغی را برای ساخت این پروژه پرداخت کرده است.

همان گونه که از تصویر زیر ملاحظه می گردد، صورت های مالی سال 1393 بانک آینده نشان می دهد که این بانک رقم 8.4 هزار میلیارد تومان را در این سال برای پروژه ایران مال پرداخت کرده است.

ایران مال و بانک آینده

همچنین صورت های مالی بانک آینده در سال 95 نیز نشان می دهد که این بانک مبلغ 13.9 هزار میلیارد تومان دیگر در سال 94 در این پروژه سرمایه گذاری کرده است.

ایران مال و بانک آینده

صورت های مالی سال 1396 بانک آینده نشان می دهد که این بانک در سال 1395 مبلغ 14.2 هزار میلیارد تومان به شرکت توسعه بین الملل ایران مال تسهیلات اعطا کرده است.

ایران مال و بانک آینده

بنابراین در مجموع طی سه سال بانک آینده حدود 34.5 هزار میلیارد تومان از سپرده های بانکی را صرف ساخت پروژه لوکس ایران مال کرده است.

 

زیان انباشته بانک آینده در یک سال 5 برابر شد!

خطر انحلال بیخ گوش بانک آینده؟

بررسی صورت های مالی حسابرسی شده بانک آینده منتهی به 29 اسفندماه 1397 که به تازگی بر روی سایت کدال قرار گرفته است نشان می دهد که زیان انباشته این شرکت در سال 1397 به 11.7 هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که صورت های مالی سال 1396 نشان می دهد که زیان انباشته در این سال حدود 2.4 هزار میلیارد تومان بوده است. مقایسه ارقام زیان انباشته در سال 1397 با سال 1396 بیانگر آن است که زیان انباشته بانک آینده طی یک سال حدوداً 5 برابر شده است!

ایران مال و بانک آینده

این رشد 5 برابری زیان انباشته و عدم تغییر میزان سرمایه (1.6 هزار میلیارد تومان) باعث شد تا حسابرس در یادداشت های صورت های مالی 1397 در این مورد هشدار دهد. حسابرس در این باره عنوان نمود:

با توجه به مانده زیان انباشته بانک که بیش از سرمایه ثبت شده می باشد و همچنین نسبت کفایت سرمایه بانک، توجه مجمع عمومی صاحبان سهام را به مفاد ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت و ماده 116 اساسنامه بانک مبنی بر تشکیل مجمع عمومی فوق العاده جهت تصمیم گیری در خصوص تسلیم تقاضای انحلال بانک به بانک مرکزی یا افزایش سرمایه بانک جلب می نماید.

ایران مال و بانک آینده

شایان ذکر است که نسبت کفایت سرمایه بانک آینده در سال 1397، 0.9 درصد گزارش شده است. این در حالی است که طبق ماده 3 آئین نامه کفایت سرمایه مصوب یکهزار و چهاردهمین جلسه شورای محترم پول و اعتبار، حداقل نسبت کفایت سرمایه برای کلیه بانک ها و موسسات اعتباری (اعم از دولتی و غیردولتی) 8 درصد تعیین شده است.

همچنین بررسی صورت های مالی بانک آینده در سال 1398 نیز نشان می دهد که نه تنها زیان انباشته این بانک کاهش نیافته است بلکه در این سال، زیان انباشته با رشدی 1.5 هزار میلیارد تومانی به 13.2 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. این میزان زیان انباشته با توجه به ثبات سرمایه این بانک (1.6 هزار میلیارد تومان) باز هم بانک آینده را یک قدم به انحلال نزدیک تر کرده است.

ایران مال و بانک آینده

 

پروژه ای که این روزها دوباره حاشیه ساز شد!

این روزها دوباره موضوع ایران مال در رسانه های مطرح و خبرهایی پیرامون آن منتشر شد. به تازگی گزارش هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتشر شد که نشان می داد ایران مال حدود 118 هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده است که رقم بسیار قابل توجهی بود.

ایران مال و بانک آینده

همزمان با انتشار میزان ارزش ایران مال، خبرهایی مبنی بر وضعیت مالکیت این پروژه مطرح شد که در نهایت این خبرها منجر به واکنش روابط عمومی بانک آینده شد.

در اطلاعیه روابط عمومی بانک آینده آمده بود:

بازار بزرگ ایران (ایران‌مال ) به صورت کامل، متعلق به بانک اینده است و هیچ فرد حقیقی و حقوقی دیگری در آن سهیم نیست؛ «انتقال مالکیت ایران‌مال به بانک آینده برای تسویه بدهی آقای علی انصاری با تصویب شورای پول و اعتبار» کاملاً تکذیب می‌شود؛ این خبر از اساس، جعلی است و جعل و نشر آن، موجب پی‌گرد است؛ احداث پروژه بازار بزرگ ایران (ایران‌مال)، از شروع به کار بانک تات در پایان سال ١٣٨٨ و در سال ١٣٨٩ آغاز شده، پس از آن، طی فرایند ادغام و در زمان تأسیس این بانک در قالب انتقال دارایی‌ها و نیز بدهی‌ها، به بانک آینده منتقل شده است.

همچنین در 15 شهریورماه 1399 همزمان با انتشار گزارش هیات کارشناسان رسمی دادگستری، اطلاعیه افشای اطلاعات با اهمیت بر روی سایت کدال قرار گرفت. در متن این اطلاعیه آمده بود:

"سرکار خانم زهرا زارع مدير محترم نظارت بر ناشران بازار پايه شرکت فرابورس ايران با سلام احتراماً، پيرو دريافت گزارش هيأت کارشناسي رسمي دادگستري، طي نامه شماره 10972 مورخ1399/06/11، در خصوص ارزيابي "پروژه بازار بزرگ ايران" (ايران­ مال)، که در يوم جاري واصل شده است، به استحضار مي رساند؛ اصلاح ساختار مالي و نسبت­ هاي نظارتي، به ويژه، نسبت کفايت سرمايه و عنداللزوم افزايش سرمايه از محل تجديد ارزيابي و ساير روش ها و ثبت شرکت توسعه بين­ الملل ايران مال (سهامي عام) نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، در دستور کار هيأت مديره بانک بوده؛ که نتيجه آن پس از تاييد مراجع نظارتي در زمان تحقق، از طريق سامانه"کدال" اطلاع ­رساني خواهد شد. لذا، خواهشمند است، دستور فرماييد؛ به منظور رعايت حقوق سهامداران، مراتب به نحو مقتضي، اطلاع­ رساني شود.

ایران مال و بانک آینده

این اطلاعیه بیانگر آن بود که گویا قرار است با انتشار گزارش میزان ارزش ایران مال، بانک آینده دست به تجدید ارزیابی دارایی ها بزند تا از این طریق وضعیت نسبت کفایت سرمایه خود و همچنین میزان سرمایه خود را برای فرار از خطر انحلال بهبود ببخشد.

به هر صورت آنچه مسلم است این است که بانک آینده در این سال ها بیشتر سرمایه خود را به سمت پروژه ایران مال سوق داد که این مسئله بر روی افزایش زیان انباشته این بانک تاثیر بسزایی گذاشت و آن را تا یک قدمی انحلال پیش برد. به هر حال باید حالا منتظر ماند و دید که سرانجام ایران مال و بانک آینده به کجا خواهد رسید. گفتنی است که از سال 1397 زمزمه های عرضه اولیه سهام ایران مال در فرابورس مطرح بوده است.

طبق نامه مرداد ماه ۹۹ بانک آینده به فرابورس ایران که تصویر آن را در زیر مشاهده می کنید، شرکت توسعه بین المللی ایران مال (سهامی عام) بر اساس مفاد بازار اوراق بهادار، متقاضی ثبت سهام نزد سازمان بورس است.

شایان ذکر است که اگر ایران مال بخواهد در بورس حضور پیدا کند، باید اول شاهد ثبت نماد ایران مال در فرابورس باشیم. پس از آن، باید منتظر اطلاعیه عرضه اولیه سهام ایران مال در فرابورس باشیم.

لطفا مارا در شبکه های اجتماعی یاری کنید:

اینستاگرام تابناک سمنان
Email: semnantabnak@gmail.com

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار