در حالی استان مازندران وارد پنجمین ماه همه‌گیری ویروس کرونا شد که اکثر محدودیت‌های کرونایی برای از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی زیر چتر پروتکل‌های بهداشتی برداشته شد.
کد خبر: ۸۶۵۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۱ 22 June 2020

در حالی استان مازندران وارد پنجمین ماه همه‌گیری ویروس کرونا شد که اکثر محدودیت‌های کرونایی برای از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی زیر چتر پروتکل‌های بهداشتی برداشته شد.

ایرنا ، به نظر می رسد که با بازگشایی سینماها و سالن های هنرهای نمایشی (تئاتر) و تالارهای پذیرایی دیگر کمتر مشاغل پرخطری را می توان سراغ گرفت که همچنان به دلیل همه گیری کرونا چراغ شان خاموش باشد ، چرا که کم کم مشاغل کم خطر ، پرخطر و ریسک بالا فعالیتشان صرفا با اخذ کد رهگیری و تعهد سپاری برای رعایت پروتکل های بهداشتی و نصب آن در فضای کسب و کار و دید عموم نیز از سر گرفته شد و آنچه بیشتر در شرایط فعلی که هر روز بر آمار بیماران کرونایی در استان مازندران کمتر مورد توجه قرار گرفته ، این که چه دستگاه هایی متولی نظارت بر رعایت و یا عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی صاحبان کسب و کار هستند.
اگرچه براساس تعهد سپاری که صاحبان مشاغل در دریافت کد رهگیری برای بازگشایی کسب و کارشان دادند، خودشان ناظر اصلی برای رعایت پروتکل های بهداشتی محسوب می شوند ، ولی در بخش اتحادیه های صنفی ، دستگاه های متولی صدور مجوز و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی سلامت ، ارگان های اصلی نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی هستند.
بررسی میدانی در بازار و فضای کسب و کار در استان مازندران نشان می دهد که رعایت پروتکل های بهداشتی به دلیل نبود نظارت دستگاههای متولی صرفا در حد دریافت یک بنر و نصب آن در محل کسب و کار و برای دید عموم خلاصه شد و دیگر از سختگیری های قبلی از سوی دستگاههای متولی از اتحادیه تا سازمان صنعت و دانشگاه علوم پزشکی خبری نیست و همین وضعیت باعث شده تا توهم از بین رفتن کرونا با وجود روند افزایشی بیماران بستری در استان مازندران بیش از گذشته نمایان شود.
صاحبان کسب و کار ناظران اصلی
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران در این باره گفت : در شرایط فعلی با برداشتن محدودیت های کرونایی با رعایت پروتکل های بهداشتی ، تمام مشاغل ریسک پایین و پر خطر استان فعالیت خود را از سر گرفتند.
حسینعلی قوانلو افزود : در ابتدا طبق تعهد سپاری که صاحبان مشاغل برای دریافت کد رهگیری برای از سر گیری فعالیتشان ارایه دادند، ناظر اول و آخر برای رعایت این پروتکل ها از سوی خودشان و مشتریان خود قلمداد می شوند و باید به گونه ای هم خودشان این پروتکل ها را رعایت کنند و هم این که به مشتریان خود این بحث را القا نمایند.
وی ادامه داد : ما نیز به عنوان بخش نظارتی گروههایی را با ترکیب کارشناسان مراکز بهداشتی و درمانی در شهرستان ها تشکیل دادیم که بر واحدهای صنفی نظارت می کنند و هر واحدی که پروتکل های بهداشتی را خودش و یا حتی مشتریانشان رعایت نکند ، پلمپ می شود.

قوانلو اظهار داشت : علاوه بر این تمام اتحادیه های صنفی متولی نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی در مجموعه ذینفعان خود محسوب می شوند و آنها نیز باید گروه های نظارتی خود را تقویت کنند و با متخلفان در این حوزه برخورد داشته باشند.
مدیرکل صنعت مازندران گفت : به هر حال بازرسان رسمی ما در اداره کل صنعت و حتی سایر دستگاه ها محدود هستند و نمی توانند نظارت دایمی بر ۱۶۰ هزار واحد صنفی داشته باشند و ما نیاز به کمک مردم داریم که نظارت عالیه داشته باشند و واحدهای متخلف را در حوزه عدم رعایت پروتکل های بهداشتی معرفی کنند و قطعا با آنها برخورد خواهد شد.
قوانلو افزود : اگر پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی به درستی اجرایی نشود و ما افزایش آمار بیماران کرونایی را در استان داشته باشیم ، احتمال برگشت محدودیت ها سخت تر از روزهای اول وجود دارد و کسب و کارهای ما بیش از گذشته متضرر می شوند.
رعایت پروتکل بهداشتی شرط فعالیت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم گفت : شرط شروع فعالیت مشاغل بر اساس مصوبه ستا ملی و استانی مقابله با ویروس کرونا ، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی است و عدول از این دستورالعمل می تواند مشکلات ما را بیش از گذشته در همه گیری این ویروس افزایش دهد.
دکتر حامد روحانی زاده افزود : به هر حال دستگاه هایی صدور مجوز برای کسب و کارها به خصوص اتحادیه ها ی اصناف متولیان اصلی برای نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی هستند و نیروهای بهداشتی و درمانی نیز این گروه ها را در نظارت و بازرسی همراهی می کنند.
وی ادامه داد : روند افزایشی بیماران کرونایی در استان مازندران در هفته های اخیر نشان از سهل انگاری در رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی است و ادامه این روند می تواند مشکلات استان را افزایش دهد و حتی برخی محدودیت ها را بار دیگر به استان برگرداند.
این مسئول گفت : ویروس کرونا همچنان به عنوان یک بیماری همه گیری جهانی وجود دارد و هر گونه رفتارهای پرخطر از جمله رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی ، عدم استفاده از ماسک در فضاهای بسته و تجمعی می تواند بار دیگر سرعت انتقال این بیماری را افزایش دهد.
رییس مرکز بهداشت مازندران به مردم توصیه کرد : همه ما باید در فضاهای بسته و تجمعی حتما از ماسک استفاده کرده و رفتارمان را با این ویروس به گونه ای تنظیم کنیم که دیگر شاهد اوج گیری بیماری نباشیم و برای این منظور حداقل ۸۰ درصد از مردم باید از ماسک استفاده کنند و از هرگونه سفرهای غیر ضرور و تردد در شهرها و مکان های پر جمعیت پرهیز شود.
دکتر روحانی زاده خاطرنشان کرد : در حال حاضر تنها راهکار برای ایمن سازی در برابر ویروس کرونا پیش از تولید واکسن و دارو ، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک در مکان های پر خطر است که از سوی سازمان بهداشت جهانی توصیه شد و ما باید این مسایل را جدی بگیریم.
وی عادی سازی رفتاری را در جامعه نسبت به ویروس کرونا خطرناک توصیف کرد و افزود : ویروس کرونا در استان تا حد زیادی با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی به مرز ثبات رسید و رعایت بیشتر پروتکل ها می تواند کمک کند که این ویروس در استان کنترل شود.
براساس آخرین گزارش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل هم اکنون ۳۲۷ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های تحت پوشش این دو دانشگاه بستری هستند.

براساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا اول تیر ماه حدود ۲ هزار و ۸۸۷ بیمار مبتلا به کوویدو ۱۹ در بیمارستان های سطح کشور تحت درمان قرار دارند .

طبق این گزارش آمار بیماران کرونایی در سطح کشور از اول شیوع این ویروس که سی ام بهمن ماه بیان شد تا اول تیر ماه به ۲۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسید و در همین مدت نیز ۹ هزار و ۶۲۳ نفر در سطح کشور به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار