هشتمین نشست مشترک استاندار با مجمع نمایندگان استان؛
استاندار آذربایجان شرقی به همراه معاونان خود در نشست مشترکی با نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، آخرین وضعیت مهم‌ترین مسایل استانی را بررسی و بر تعامل مدیریت اجرایی استان با نمایندگان مردم در مجلس در جهت حل مشکلات استانی تاکید کرد.
کد خبر: ۷۲۹۷۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶ 06 August 2015

به گزارش تابناک تبریز دکتر اسماعیل جبارزاده در این نشست که هشتمین جلسه مشترک مدیریت اجرایی و مجمع نمایندگان استان بود، از دغدغه نمایندگان مجلس نسبت به شرایط پس از تحریم قدردانی کرد و گفت: زمینه برای حضور هیات‌های خارجی در استان فراهم است و تا امروز نیز اکثر هیات‌هایی که به کشورمان آمده‌اند از استان آذربایجان شرقی هم بازدید کرده‌اند.

وی با بیان این که آن‌چه در رفت و آمد هیات‌های اقتصادی مهم است نتیجه‌بخش بودن آنهاست، افزود: خوشبختانه آذربایجان شرقی در بحث جذب سرمایه‌گذاری خارجی عملکرد مناسبی داشته و در سال جاری برای پنج میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی عقد قرارداد کرده است.

جبارزاده تصریح کرد: در بحث سرمایه‌گذاری خارجی هیچ محدودیتی نداریم، در عین حال بنا نداریم فضای رقابت بین سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی ایجاد کنیم، بلکه به دنبال سرمایه‌گذاری‌هایی هستیم که بتواند نیازهای استان را رفع کند.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که سند تدبیر توسعه استان با تعامل نمایندگان مجلس تدوین شده است، افزود: این سند بر اساس واقعیت‌های استان و به روش علمی تدوین شده و 70 درصد از منابع مورد نیاز آن متکی به بخش خصوصی است.

وی خاطرنشان کرد: اولویت‌های استان در این سند کاملا مشخص شده و امروز هر سرمایه‌گذاری که به استان وارد شود می‌تواند بر اساس پروژه‌های تعریف شده به فعالیت بپردازد.

دکتر جبارزاده در ادامه خواستار افزایش اختیارات شورای برنامه‌ریزی استان شد و گفت: 60 درصد از اعتبارات استانی عملا از اختیار شورای برنامه‌ریزی استان خارج است و به تبع آن در شهرستان‌ها نیز امکان تصمیم‌گیری در مورد طرح‌ها شدیدا محدود شده است.

وی افزود: متاسفانه دستگاه‌های ملی علاقه زیادی به تمرکزگرایی دارند، در حالی که استان‌ها بهتر می‌توانند در مورد مسایل مربوط به خود تصمیم‌گیری کنند.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به انتخابات اسفند ماه سال جاری، اظهار داشت: هدف ما صیانت از رای مردم است و مطلقا در طرفداری یا تخریب هیچ گروه یا فردی وارد نخواهیم شد.

وی تصریح کرد: اظهار نظرهایی که از قول بنده یا معاونان استانداری در خصوص طرفداری از فرد خاصی یا توصیه به افرادی برای شرکت در انتخابات می‌شود کذب است.

دکتر جبارزاده همچنین پیگیری نمایندگان استان را در خصوص طرح‌های معدنی مس و نفلین‌سینیت، پروژه‌های راه‌سازی و آبرسانی، اجرای مصوبات سفر استانی، تخصیص اعتبارات عمرانی استان خواستار شد.

وی با تاکید بر آمادگی مدیریت استان برای تعامل با نمایندگان مردم در مجلس، گفت: این نشست‌ها می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر تسریع در حل مسایل و مشکلات استان داشته باشد.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست از اختصاص یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار به پروژه‌های نیمه‌تمام استان در جریان سفر استانی هیات دولت خبر داد و گفت: این اعتبار تا پایان سال 95 تزریق خواهد شد و تاکنون 53 درصد از اعتبارات مربوط به سال 94 تخصیص یافته است.

محمدصادق پورمهدی، سهم راه‌آهن تبریز- میانه از اعتبارات مصوب سفر استانی را 510 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: وزارت راه و شهرسازی تعهد کرده است که تا دهه فجر سال آینده زیرسازی این طرح را تکمیل کند و همزمان روسازی و ریل‌گذاری آن نیز در حال انجام است.

وی در خصوص کمک‌های دولت به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان نیز خاطرنشان کرد: دولت علی‌رغم محدودیت منابع در سه ماهه نخست امسال 67 میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌ها و 34 میلیارد تومان اعتبار به دهیاری‌ها پرداخت کرده است که فرمانداران باید نسبت به هزینه صحیح این اعتبارات نظارت کافی داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز ضمن ارایه گزارشی از عملکرد ستاد انتخابات استان، گفت: ما به عنوان مجری انتخابات وظیفه شرعی و قانونی خود می‌دانیم که بی‌طرف باشیم و فرمانداران و بخشداران استان نیز مکلف شده‌اند که اصل بی‌طرفی را رعایت کنند.

سعید شبستری از رصد تحرکات انتخاباتی در ستاد انتخابات استان خبر داد و گفت: تهمیدات لازم پیش‌بینی شده است تا ان‌شاءالله انتخاباتی سالم و بدون تنش برگزار کنیم.

جلیل صریحی، مدیرکل برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نیز در خصوص روند اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام استان و نحوه توزیع اعتبارات شهرستانی و ماده 180 قانون بودجه توضیحاتی ارایه کرد.

نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص مسایل استان پرداختند و ضمن تشکر از تلاش‌های دولت و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان، استفاده از فرصت ایجاد شده در شرایط بعد از تحریم را مورد تاکید قرار دادند.

غلامحسین شیری، نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس و رییس مجمع نمایندگان استان با بیان این که توافق هسته‌ای فرصتی است که اگر به درستی از آن استفاده نشود تبدیل به تهدید خواهد شد، افزود: دولت باید از این فرصت برای نوسازی صنایع، اشتغال‌زایی و ایجاد زیرساخت‌ها بهره ببرد.

وی با اشاره به اهتمام جدی دولت تدبیر و امید به توسعه روستایی، تحقق سیاست‌های دولت در این بخش را گام مهمی در جهت حل بسیاری از مشکلات کشور دانست و همچنین خواستار تسریع در پرداخت مبلغ خرید تضمینی گندم به کشاورزان شد.

رضا رحمانی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس از بررسی مسایل بعد از تحریم در کمیسیون‌های مختلف مجلس خبر داد و گفت: آثار توافق هسته‌ای عمیق‌تر از آن چیزی است که در رسانه‌ها مطرح می‌شود و باید این موضوع تبیین شود.

وی با اشاره به این که آذربایجان شرقی با برخورداری از موقعیت ویژه و ظرفیت‌های بالا جزو استان‌های پیشران اقتصادی است، افزود: بعد از تحریم روابط اقتصادی با کشورهای دیگر آسان‌تر و گسترده‌تر خواهد شد و با توجه به تمایل سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خارجی برای حضور در کشور باید از این فرصت استفاده کنیم.

رحمانی همچنین با اشاره به تاثیر فوق‌العاده پروژه راه‌آهن تبریز- میانه در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و گردشگری، خواستار تسریع در اجرای این پروژه شد.

محمداسماعیل سعیدی، دیگر نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس نیز گزارشی از سفر اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به استان ارایه کرد و گفت: احداث مرکز ماده 16 و وجود موسسات خیریه در شهر تبریز مورد توجه اعضای کمیسیون قرار گرفت و مقرر شد در جلسه‌ای با حضور مقامات کشوری و استانی نتایج این سفر مورد بررسی قرار گیرد.

علیرضا منادی، دیگر نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر نیز با اشاره به سفر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به استان، گفت: نمایندگان مجلس در این سفر دیدگاه مثبتی نسبت به وضعیت علمی و فرهنگی استان پیدا کردند و قطعا این سفر شروع حرکتی ویژه برای حمایت از دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش استان خواهد بود.

وی با اشاره به سیاست‌گذاری درست و واقع‌بینانه دولت در حوزه سیاست خارجی، بر تعامل هر چه بیشتر مجلس و دولت برای استفاده از فرصت به وجود آمده در عرصه بین‌الملل تاکید کرد.

الهوردی دهقانی، نماینده مردم ورزقان در مجلس با اشاره به این که توافق هسته‌ای در سایه حمایت‌های رهبری و تلاش‌های دولتمردان حاصل شد، گفت: دولت در شرایط بعد از تحریم باید برای وارد کردن فناوری، توسعه صادرات و جذب سرمایه‌گذاری با رویکرد حمایت از تولید داخل برنامه‌ریزی کند که لازمه آن ریل‌گذاری مناسب برای فعالیت بخش خصوصی است.

وی با بیان این که آذربایجان شرقی با وجود در اختیار داشتن بیشترین ذخایر معدنی در کشور، رتبه چهارم تولید محصولات معدنی را دارد، خواستار ایجاد زیرساخت‌های لازم در بخش معدن به ویژه صنعت مس شد و گفت: اولین عامل تحرک این صنعت، استقلال شرکت مس آذربایجان است که با وجود پیگیری‌های وزیر صنعت و استاندار آذربایجان شرقی هنوز به نتیجه نرسیده است و این موضوع پروژه‌های توسعه این صنعت را تحت تاثیر قرار داده است.

دهقانی همچنین از عدم اجرای تعهدات شرکت ملی مس در خصوص جاده خواجه- ورزقان انتقاد کرد.

محمدحسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز بر اتخاذ تدابیر لازم برای فعال شدن پروژه‌های مس و نفلین‌سینیت تاکید کرد و گفت: علی‌رغم پیگیری نمایندگان، بازخورد مناسبی از سوی مسوولین کشوری صورت نمی‌گیرد و این پروژه‌ها تحرک لازم را ندارند.

وی همچنین بر استفاده از فرصت تهاتر در اجرای پروژه‌های عمرانی مهم از جمله راه‌آهن تبریز- میانه تاکید کرد.

میرهادی قره‌سید رومیانی، دیگر نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر هم با تاکید بر نگاه علمی و آکادمیک به مسایل استان، خواستار تفاهم و تعامل نمایندگان و مدیران اجرایی برای تحقق سند تدبیر توسعه شد.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از فرصت حضور هیات‌های خارجی در استان، گفت: در شرایط بعد از تحریم باید از سرمایه‌گذاری در جهت توسعه زیرساخت‌های اقتصادی استفاده کنیم.

مسعود پزشکیان، دیگر نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر نیز با اشاره به محدودیت منابع دولتی و ضرورت استفاده بهینه از منابع، اظهار داشت: اولویت‌بندی طرح‌ها و پروژه‌ها، داشتن نقشه راه، اتحاد و همدلی و اجتناب از اعمال سلایق شخصی از جمله ضروریات شرایط بعد از تحریم است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار