بخشنامه صادر شده توسط دولت سبب کاهش صادرات کالا از گمرکات کشور شده و شاید زمینه‌ساز ورشکستگی صادرکنندگان کوچک شود.
کد خبر: ۶۱۲۲۲۰
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۴ 28 May 2018
بخشنامه صادر شده توسط دولت سبب کاهش صادرات کالا از گمرکات کشور شده و شاید زمینه‌ساز ورشکستگی صادرکنندگان کوچک شود.

به گزارش فارس، رهبر معظم جمهوری اسلامی در یکی از بند‌های سیاست‌های ابلاغی اقتصادی مقاومتی بر حمایت همه‌جانبه هدفمند از صادرات کالا‌ها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت تاکید داشته‌اند.

ایشان تسهیل مقررات و گسترش مشوق‌های لازم، گسترش خدمات تجارت خارجی، ترانزیت و زیرساخت‌های مورد نیاز، تشویق سرمایه‌گذاری خارجی برای صادرات، برنامه‌ریزی تولید ملی متناسب با نیاز‌های صادراتی، شکل‌دهی بازار‌های جدید و تنوع بخشی پیوند‌های اقتصادی با کشور‌ها به ویژه با کشور‌های منطقه، استفاده از ساز و کار مبادلات تهاتری برای تسهیل مبادلات در صورت نیاز و ایجاد ثبات رویه و مقررات در مورد صادرات با هدف گسترش پایدار سهم ایران در بازار‌های هدف را از جمله مولفه‌های تحقق این بند از سیاست‌های اقتصادی مقاومتی دانسته‌اند.

رهبر معظم انقلاب از سال‌های دور بر کاهش وابستگی کشور به درآمد‌های نفتی و تکیه بر صادرات غیر نفتی تاکید داشته‌اند که تحقق و عدم تحقق آن نیازمند آسیب‌شناسی و بررسی کارشناسان امر ست.

تمام مسئولان بر تسهیل و روانسازی امور صادرات تاکید بسیاری دارند چراکه این روز‌ها که کشور با مشکل کمبود ارز مواجه است، صادرات می‌تواند در زمینه ارزآوری موثر واقع شده و بسیاری از مشکلات را رفع کند.

اما گاهی مسئولان و دولتمردان به جای تسهیل و روان‌سازی امور گمرکی و صادرات در عمل، سنگ‌اندازی‌هایی در برابر صادرات دارند که زمین‌گیری صادرکنندگان کوچک و متوسط را در پی دارد.

در حال حاضر با بررسی انجام شده، در دو ماهه ابتدایی امسال بیش از ۱۶ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان به سایر کشور‌ها صادر شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۲۳ میلیون دلار بوده است، ۳۱ درصد کاهش دارد.

مشکلات و مسائل مالیاتی، بانکی و سخت‌تر کردن شرایط از طریق برخی بخشنامه‌های دولتی، تجار و صادرکنندگان که سرداران جنگ اقتصادی محسوب می‌شوند را با معضلات بسیاری روبرو می‌سازد که خروج از عرصه و اعلام ورشکستگی را در پی دارد.

برخی سخنان و اقدامات دولت در بخش اقتصادی از جمله تولید، صادرات و بازار به گونه‌ای است که گویا برخی از دولتمردان در این کشور زندگی نمی‌کنند و از مشکلات مردم اطلاعی ندارند.

مدیرکل گمرک استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان در این باره اظهار کرد: شعار امسال به فرموده مقام معظم رهبری حمایت از کالای ایرانی بوده و این وظیفه مسئولان و آحاد مردم است که فرهنگ‌سازی کرده تا مصرف کالای ایرانی افزایش یابد.

جمال خشوعی تصریح کرد: خرید کالای ایران باعث استقلال اقتصادی و اشتغال جوانان می‌شود که در این راستا حمایت از تولیدکننده و صادرکننده از اهم وظایف اداره کل گمرک است.

وی بیان کرد: اوایل سال بخشنامه صادره از سوی دولت مبنی بر برگشت ارز حاصل از صادرات برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ابهامات و نوعی سردرگمی برای صادرکنندگان ایجاد کرده است.

مدیرکل گمرک استان همدان افزود: بیشتر صادرکنندگان استان همدان با پول ایرانی کالای خود را معاوضه و صادر می‌کنند که بخشنامه دولت تاکید دارد باید ارز به بانک مرکزی تحویل شود.

وی تصریح کرد: این روند سبب شده است تا صادرکنندگان میزان صادرات خود را کاهش داده و منتظر تغییر نظر دولت در این زمینه باشند که به همین دلیل میزان صادرات کالا از گمرک استان در دو ماهه نخست امسال از نظر ارزشی ۳۱ درصد کاهش داشته است.

خشوعی عنوان کرد: این در حالی است که تمام زیرساخت‌ها برای روان‌سازی و تسهیل صادرات در این گمرک انجام شده و چندین سال گذشته رضایتمندی تجار و صادرکنندگان از گمرک همدان مشهود بوده است.

وی اظهار کرد: امیدواریم موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات شامل صادرکنندگان عمده کشور شود و صادرکنندگان جزئی که حدود ۳۰ درصد صادرات کشور هستند را از این بخشنامه مستثنی کنند.

مدیرکل گمرک استان همدان عنوان کرد: نوسانات نرخ ارز نیز سبب شده تولیدکنندگان ارز مورد نیاز را به سختی تهیه کرده و نسبت به واردات مواد اولیه اقدام کنند، از این رو کاهش واردات نیز خود را نشان داده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار