معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در پرداخت تسهیلات احداث گلخانه‌ کوچک و بزرگ‌مقیاس جهت ایجاد تولید و اشتغال گلخانه‌ای و صرفه‌جویی در آب محدودیتی وجود ندارد.
کد خبر: ۵۷۰۹۴۶
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۴ 25 February 2018

تابناک فارس به نقل از فارس: محمدعلی طهماسبی ظهر امروز در یادمان تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی سال 95 فارس با حضور استاندار، شهردار شیراز، گفت: 19 درصد از تولیدکنندگان کشور در بخش کشاورزی بوده که حدود 90 درصد مواد غذایی کشور به‌وسیله‌ی وجود همین تولیدکنندگان تولید می‌شود.

وی بابیان اینکه بخش تولید کشاورزی در طول چند سال، به‌صورت مداوم سالانه 5 درصد رشد داشته است، افزود: 80 درصد از مساحت کشاورزی در دنیا به‌صورت دیم است که 60 تا 70 درصد تولید آن‌ها از دیم به دست می‌آید، اما در ایران 10 درصد تولیدات از دیم و 90 درصد وابسته به استفاده از آب زیرزمینی و روان آب است.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه دولت درزمینه‌ی آب و آبیاری کم نداشته است، گفت: هیچ محدودیتی در اجرا وجود ندارد و برای راه‌اندازی سیستم تحت آبیاری محدودیت نداریم.

طهماسبی تصریح کرد: 20 درصد از اراضی تحت پوشش آبیاری تحت‌فشار هستند که معادل یک هزار و 950 هکتار، نزدیک به 2 میلیون هکتار است.

وی ادامه داد: خام فروشی ظلم است که صنایع تبدیلی و تکمیلی به‌عنوان اصل قضیه برای حل این مشکل هستند؛ باید از بازار به تولید بیایم که در بحث باغداری که عمده‌ی محصولات صادراتی هستند باید این کار صورت بگیرد.

این مقام مسؤول بابیان اینکه اکثر محصولات کشاورزی به‌صورت کشت سالی یک‌بار هستند، مطرح کرد: امروزه در بحث تولیدات کشاورزی عرضه زیاد و تقاضا کم است که می‌شود کشاورز و باغدار محصولات خود را باقیمت کمتری بفروشد.

طهماسبی بابیان اینکه حدود 30 درصد در کاهش مصرف آب نقش داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: یک هکتار کشت گلخانه‌ای با مدیریت خوب برابر 10 تا 12 هکتار فضای باز محصول می‌دهد.

وی بیان کرد: در تسهیلات احداث گلخانه‌ کوچک و بزرگ‌مقیاس جهت ایجاد تولید و اشتغال گلخانه‌ای و صرفه‌جویی در آب محدودیتی وجود ندارد.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مقام اول اوز در تولید انجیر در سطح کشور، گفت: چیزی که در اراضی شیب‌دار تأکید می‌شود، استفاده از آب سبز است، درواقع آب یک نقطه برای استفاده مطلوب جمع می‌شود.

طهماسبی تصریح کرد: 500 هزار هکتار در اراضی دیم در استان هست که در چند سال آینده 48 هزار هکتار آن به کشت گیاهان دارویی می‌پردازند.

وی با اشاره به اهمیت آفت در تخریب محصولات، مطرح کرد: اگر آلودگی آمد غیرقابل علاج است؛ باید در حمل‌ونقل نهال‌ها مواظب بود.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار