کد خبر: ۴۸۲۲۷
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۱ 15 June 2015
وزیر کشور با اشاره به مراحل برگزاری انتخابات الکترونیک و لزوم هماهنگی با شورای نگهبان در مراحل مختلف اجرای آن، گفت: نظارت شورای نگهبان را در کنار خودمان خواهیم داشت و در این خصوص هماهنگی های خوبی صورت گرفته است.

 عبدالرضا رحمانی فضلی عصر دوشنبه درباره پنجمین جلسه ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران افزود: ستاد انتخابات با مسوولیت معاونت سیاسی و به نیابت از بنده برگزار می شود و هر 3 جلسه بنده جلسه را اداره می کنم به دلیل اینکه هم مروری بر مصوبات داشته و هم پیگیر امور اجرایی باشم و در مورد موضوعاتی که در سطح وزیر لازم به بررسی و تصمیم گیری است، بحث شود.

وی در ادامه با بیان این که یکی از موضوعات بسیار بسیار مهم بحث الکترونیکی کردن انتخابات است گفت: موضوع انتخابات الکترونیکی یک فرایندی است که 25 مرحله دارد و در این جلسه درباره زیرساخت ها، تجهیزات مورد نیاز، نرم افزارها، آیین نامه ها، دستورالعمل ها ، آموزش ها و ثبت نام و شمارش آرا بحث و گفت و گو شد.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: تک تک این مراحل در فرآیند کلی با کارشناسان بررسی شد.

به گفته وزیرکشور ، انتخابات الکترونیکی امر خطیر و بسیار مهمی است که باید ملاحظات دقیقی در خصوص آن صورت گیرد و با سختگیرانه ترین روش این کار را اجرا کنیم چرا که درجه ریسک آن بالا است.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص دستگاه هایی که برای امر اخذ و شمارش آرا باید تهیه شود تعیین تکلیف شد که با کدام شرکت ها این کار را انجام دهیم و فرایند برگزاری و نظارت چگونه باشد.

رحمانی فضلی در مورد شفافیت منابع مالی کاندیداها گفت: در این خصوص وزارت کشور لایحه ای را آماده کرده که تا آخرهفته به هیات دولت ارائه خواهد شد و در آن لایحه همه منابع مالی مربوط به انتخابات چه نقدی و چه غیرنقدی پیش بینی شده است .

وی ادامه داد: باید نقدی ها با یک یا دو حساب کاملا مشخص که پرداخت و دریافت شان و غیر نقدی ها در یک دفتر حسابداری ضبط شود و هرزمان لازم شد و هر دستگاه نظارتی خواست منابع مالی کاندیداها و گروه ها را بررسی کند با مراجعه به دفاتر حسابداری و مراجعه به حساب های بانکی این کار را بتواند انجام دهد. 

وزیر کشورتاکید کرد: اگر بتوانیم منابع مالی انتخابات را شفاف کنیم گام بلندی در جهت سالم سازی و سلامت انتخابات برداشته ایم.

رحمانی فضلی در مورد انداختن رای مردم در صندوق های شیشه ای یا پاک گفت: رای محرمانه است. اگر صندوق به گونه ای باشد که رایی که انداخته می شود اسم آن کاندیدا خوانا باشد مجبور هستیم رای را داخل پاکت گذاشته و در صندوق قرار دهیم.

وی در مورد تعطیلی بعضی از سخنرانی ها و جلسات انتخاباتی گفت: ما هیچ جلسه سخنرانی انتخاباتی نداریم. اگر هر جلسه انتخاباتی الان برگزار شود جلوی آن گرفته می شود چرا که خلاف قانون است اما جلسات سخنرانی که از وزارت کشور مجوز گرفته باشند صد در صد اجرای آن را تضمین می کنیم و هیچ مشکلی هم نداریم. 

وزیر کشور یادآور شد: اما جلساتی در داخل دانشگاه ها یا داخل برخی مکانها مانند حسینیه ها و مساجد برگزار می شود که مجوز آن مربوط به وزارت کشور نمی شود و در دانشگاه ها با شورای فرهنگی دانشگاه است و در مساجد با هیات امنای مسجد است. جلسات و سخنرانی هایی که در داخل این نهادها یا موسسات برگزار می شود ارتباطی با وزارت کشور ندارد. فقط در صورتی که از ما بخواهند ما دخالت می کنیم و وزارت کشور هم برای ایجاد نظم و آرامش و امنیت این آمادگی را دارد.

رحمانی فضلی در ادامه به ضرورت فرهنگ سازی برای انتخابات توسط رسانه ها اشاره کرد و گفت: فرهنگ سازی از الان باید شروع شود. انتخابات باید مبتنی بر قانون ، با حفظ حرمت ها و اخلاق باشد تا موجب انسجام، وحدت ملی و افزایش آگاهی های جامعه شود.

وی افزود: انتخابات نباید تبدیل به رقابت های ستیزه جویانه شود، آبروی آدمها و احزاب و گروه ها باید حفظ شود که آن را انتخابات سالم می گویم و با حفظ این موارد مطمئنا ما یک انتخابات مطمئن برگزار خواهیم کرد که رسانه ها در این فرهنگ سازی نقش مهم و تاثیرگذاری دارند و توقع این است که در این جهت گام های بلندتری بردارید.

وزیر کشور در مورد تامین اعتبار 400 میلیاردی توسط دولت برای برگزاری انتخابات الکترونیکی گفت: این مقدار اعتبار برای برگزاری انتخابات سراسر کشور است ولی با توجه به مشکلات مالی که دولت با آن مواجه است و مصوبه ای که دولت داشته ، قرار شده است که کلان شهرها برای برگزاری انتخابات الکترونیکی تامین اعتبار شوند که 9 تا 10 کلانشهر است.

وزیر کشور در مورد نقش و تاثیرگذاری احزاب در انتخابات گفت: احزاب به طور قطع برای انتخابات مهم هستند. حزب ها تشکل هایی هستند که به صورت منسجم و هدف گذاری شده و با جهت گیری هایی که متناسب با اهداف حزبی هستند وارد انتخابات می شوند و حتما هم موثر هستند.

وی ادامه داد: اما این که تاثیرگذاری آنها تا چه حد خواهد بود بستگی به خیلی از شرایط دارد و اینکه بدنه اجتماعی ، احزاب را قبول داشته باشند، کاندیداهایی که معلوم می کنند بتوانند مقبولیت لازم را داشته باشند و شعارهایی که تولید می کنند آن شعارها مورد قبول و رضایت مردم باشد و ارتباط و تعامل مثبت و مناسبی با مردم برقرار کنند از جمله موارد برای تاثیرگذاری آنها است.

رحمانی فضلی در مورد خانه احزاب گفت: در مورد خانه احزاب بنده اولین جلسه را امسال گذاشتم و در آنجا هیات مدیره موقت آن انتخاب شد و در جلسه اخیری هم که داشتند اصلاحاتی در اساسنامه داشتند و امیدواریم احزابی که خودشان را متولی مدیریت افکار عمومی در حوزه سیاست می دانند و باید به مردم آموزش ها و فرهنگ تحزب و رفتار سیاسی را آموزش دهند خودشان در اجرای یک امر صنفی مهم یعنی احیای خانه احزاب با دقت بیشتر و هم با سرعت بالاتر و هم با اطمینان لازم بتوانند این کار را انجام دهند چرا که این یک آزمون برای احزاب است.


استانی شدن انتخابات
وی در مورد استانی شدن انتخابات مجلس گفت: ما تابع قانون هستیم و اگر قانون انتخابات جدیدی در مجلس با هر تغییری که مورد تایید شورای نگهبان باشد به ما ابلاغ شود آن را اجرا می کنیم. 

وزیر کشور با بیان این که ما الان مهیای استانی شدن انتخابات هستیم گفت: از ما سوال می شود که شما قادر به اجرای انتخابات به صورت استانی هستید یا خیر؟ گفتیم حداکثر تا یک ماه دیگر قانون را به ما اعلام بکنید ما تمهیدات خود را برای انتخابات استانی حتما تدارک خواهیم دید و مشکلی نخواهیم داشت.

یادآور می شود مجلس شورای اسلامی روز گذشته، طرح استانی شدن انتخابات را به تصویب رساند که گفته می شود با توجه به رفع ایرادات قبلی شورای نگهبان، این مصوبه به تایید این شورا خواهد رسید. با اعلام آمادگی وزارت کشور برای برگزاری استانی انتخابات، به نظر می رسد این دوره از انتخابات با توجه به مصوبه اخیر مجلس بصورت حوزه های انتخابیه استانی-شهرستانی برگزار خواهد شد.

بر اساس مصوبه مجلس، محدوده جغرافیایی هر استان بعنوان یک حوزه انتخابیه استانی در نظر گرفته می شود. در این طرح تعداد نمایندگان هر استان بر اساس همان تعداد نمایندگان حوزه های انتخابیه شهرستانی خواهد بود و افزایشی ندارد.

کاندیداهای انتخابات فقط در یک حوزه انتخابیه امکان ثبت نام دارند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار