کد خبر: ۴۴۰۲۸۵
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴ 13 June 2017
به گزارش «تابناک یزد»؛برای نخستین بار در کشور، کارخانه‌های تولید فولاد تارا شمش یزد و فولاد سازان کیوان موفق به حل مشکل آلایندگی کوره‌های القایی در صنعت فولاد کشور شدند.
به گزارش همشهری، مسئولان محیط‌‌ زیست استان، از کارخانه تولید فولاد تارا شمش یزد بازدید کردند و از نزدیک با نحوه عملکرد سیستم جدیدی که در این کارخانه از آلودگی هوا جلوگیری می‌کند، آشنا شدند.
در جلسه هم اندیشی که در حاشیه این بازدید و با حضور محمدرضا کوچک زاده، معاون محیط‌‌ زیست انسانی  و دامون سلیمانی‌زاده، رئیس اداره پایش اداره کل محیط‌‌ زیست استان یزد، برگزار شد، جزئیات این سیستم جدید توسط رئیس هیات مدیره و مدیر HSE این کارخانه تشریح شد.
«دروو گویال» سرمایه گذار خارجی و رئیس هیأت‌مدیره کارخانه تولید فولاد تارا در این جلسه اظهار کرد: این کارخانه موفق شده با وجود تأمین بخش قابل توجهی از مواد اولیه صنایع پایین دست، اشتغال 120‌نفر را به صورت مستقیم و حدود 300 نفر را به صورت غیرمستقیم فراهم آورد.
وی افزود: توانستیم با حمایت‌های بی‌وقفه مدیرکل محیط‌‌ زیست استان یزد و اداره محیط‌‌ زیست شهرستان اردکان همچنین فرماندار و نماینده مردم اردکان در مجلس، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و معاونت آن، بر غول آلایندگی صنایع فولاد القایی فائق آییم.

معضل فرار دود کوره های القایی حل شد
مدیر HSE این کارخانه گفت: مهم ترین مشکل کوره‌های القایی موجود در صنایع تولید فولاد، معضل فرار دود و عدم کنترل کامل دود ناشی از ضایعات در بالای کوره‌ها و به دنبال آن آلودگی هواست؛ بر این اساس کارخانه تولید فولاد تارا شمش یزد پس از بررسی راهکارهای مختلف در سطح دنیا، موفق به ساخت سیستمی شده که معضل عدم کنترل آلاینده ها را تا حد قابل قبولی رفع می‌کند.
«سید علی اصغر میرجلیلی» افزود: این سیستم شامل اتاقک دارای مکش است که در بالای کوره مستقر شده و به دلیل انجام همه فعالیت های مورد نیاز ذوب گیری در زیر آن، قادر به جمع آوری همه گازهای خروجی از دهانه کوره ذوب است.
وی با بیان اینکه این سیستم، ایمنی کارکنان مستقر در کارخانه را نیز تا حد قابل قبولی ارتقا داده است، افزود: با این اقدام موفق به کنترل صد درصدی آلاینده های ناشی از فرآیند ذوب گیری در این کارخانه شده ایم.
«محمدرضا کوچک زاده» معاون محیط‌‌ زیست انسانی اداره کل محیط‌‌ زیست استان یزد نیز پس از بازدید از این سیستم اظهار کرد: در صنایع فولادی که با کوره‌های القایی کار می‌کنند، یکی از بزرگترین مشکلات ایجاد پدیده فرار دود و آلودگی هوا در زمان شارژ کوره، تخلیه آن یا در زمان سرباره گیری است.

مهار دود حاصل از ذوب ضایعات و آهن اسفنجی
«محمدرضا کوچک‌زاده» افزود: به دنبال بررسی و بازدید از کارخانه‌های تولید فولاد که با این مشکل مواجه هستند باید گفت این سیستم یکی از بهترین سیستم ها برای رفع و کنترل آلودگی های زیست محیطی است که کارخانه تولید فولاد تارا شمش یزد همچنین کارخانه فولاد‌سازان کیوان تا حد قابل قبولی از این معضل جلوگیری و دود حاصل از ذوب ضایعات و آهن اسفنجی را مهار کرده است.وی تأکید کرد: به طور قطع در صورت تعمیر و نگهداری اصولی از این سیستم می‌توان عملکرد مطلوب آن را تضمین کرد.
کوچک زاده عنوان کرد: در استان و در شهرستان‌های مختلف تعداد قابل توجهی از اینگونه کارخانه های تولید فولاد که با کوره های القایی فعالیت می‌کنند، وجود دارد که با ظرفیت های مشابه کارخانه تارا شمش کار می‌کنند.
وی عنوان کرد: بعضی از این صنایع برای جلوگیری از آلودگی هوا به رغم اینکه فیلتر دارند، قادر نیستند بخش عمده این آلودگی را کنترل کنند، به ویژه در زمان شارژ یا تخلیه کوره که آلودگی فزاینده ای ایجاد می‌کند.
وی یادآور شد: با همکاری دیگر صنایع فولاد استان برای تهیه و نصب این سیستم، قادر خواهیم بود بخش اعظمی از رسالتمان را در این کارخانه ها در زمینه جلوگیری از آلودگی هوا به ثمر برسانیم.
معاون محیط‌‌ زیست استان ادامه داد: در دولت نیز توجه به محیط‌‌ زیست بیشتر شده؛ بنابراین شایسته است هر دولتی که سکان مدیریت کشور را در دست دارد، تفکرش حفظ محیط‌‌ زیست و سلامت مردم باشد.

مجوز جدید برای صنایع سنگین در محور مهریز ـ عقدا صادر نمی‌شود
کوچک زاده اظهار کرد: ما توانستیم با حمایت مسئولان استان در محور مهریز ـ عقدا از صدور مجوز جدید برای راه اندازی صنایع سنگین جلوگیری کنیم.
وی افزود: واحدهای آلاینده را نیز به پهنای صنایع آلاینده تعریف شده در استان هدایت کردیم؛ همچنین به صنایع دارای آلایندگی پیشنهاد می‌دهیم که مقدار آلایندگی شان را مانند کارخانه تولید فولاد تارا شمش یزد کاهش دهند.
وی با بیان اینکه با نصب سیستم های موثر، می‌توان آلودگی های کوره های آجرپزی، صنایع تولید کاشی و فولاد را که از جمله آلودگی های انسان ساخته است، تا حد قابل قبولی مهار کرد، گفت: می‌توان این نوید را داد که در آینده نزدیک با پیگیری های محیط‌‌ زیست استان، بتوانیم صنایع فولاد مستقر در استان و مشابه این کارخانه را به این سمت و تهیه و نصب این سیستم کارا و موثر سوق دهیم.
بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد در صورتی که سرمایه‌گذاران طرح‌های با آلایندگی بالا از جمله فولاد، دغدغه زیست محیطی داشته باشند و خود را نسبت به آینده طبیعت متعهد بدانند، به طور قطع می‌توانند با پیاده سازی اصول صحیح مدیریت محیط زیست، نه تنها نسبت به دفع آلاینده‌ها اقدام کنند، بلکه حتی صنعت فولاد را به صنایعی سبز و دوستدار محیط‌‌ زیست تبدیل کنند که این اتفاق در عملکرد سرمایه گذاران و مدیران کارخانه تولید فولاد تارا شمش و فولادسازان کیوان مشهود است.
همشهری 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار