معاون عمرانی استاندار همدان برداشت بی‎رویه آب در دشت کبودراهنگ را زمینه ساز ایجاد فروچاله و زنگ خطری برای نیروگاه مفتح همدان دانست.
کد خبر: ۴۳۲۵۴
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۷ 03 June 2015
معاون استاندار همدان با اشاره به اینکه برداشت بی‎رویه آب در دشت کبودراهنگ زمینه ایجاد فروچاله را فراهم می‎کند، گفت: ایجاد فروچاله نیروگاه مفتح همدان را تهدید می‎کند.

به گزارش تسنیم ، محمودرضا عراقی در جریان بازدید از خط انتقال پسآب فاضلاب تصفیه‌خانه همدان به نیروگاه مفتح اظهار داشت: هیچ پروژه‌ای به بهره‎برداری نمی‎رسد مگر اینکه سه ضلع یک مثلث از جمله مشاور، کارفرما و پیمانکار با یکدیگر هماهنگ باشند.

وی با اشاره به اینکه پروژه خط انتقال پسآب فاضلاب از تصفیه‌خانه همدان به نیروگاه مفتح توسط پیمانکار بومی توانمند در حال اجراست، افزود: امیدواریم پیمانکار بتواند در زمان اعلام شده پروژه را به اتمام برساند.

عراقی با اعلام اینکه همدان در منطقه نیمه‎خشک قرار گرفته است، تصریح کرد: در کنار اجرای پروژه‌های حوزه آب باید به فکر حفاظت از منابع آبی نیز باشیم چراکه آب به عنوان ماده حیاتی خصوصیات امنیتی، اجتماعی و سیاسی دارد.

وی با اشاره به اینکه حفاظت از منابع آبی استان همدان جنبه‌های مختلفی دارد، بیان کرد: نباید اجازه داد بیش از ظرفیت دشت‌های استان همدان آب برداشت شود تا برای سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در منطقه مورد استفاده قرار گیرد.

معاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه سال گذشته 650 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان شناسایی و مسدود شد، اظهار داشت: با انسداد این تعداد چاه غیرمجاز در استان همدان نزدیک به 81 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‎‏جویی شده است.

وی تصریح کرد: این میزان صرفه‌جویی نزدیک به 2 برابر ظرفیت کل سد اکباتان بوده و همچنین 4 برابر حجم آب ذخیره شده فعلی سد اکباتان است که کار بسیار بزرگی بوده و باید ادامه داشته باشد.

عراقی با بیان اینکه انسداد چاه‌های غیرمجاز سبب رضایت کشاورزان متعهد شده و عدالت در این زمینه اجرایی شده است، افزود: روند انسداد چاه‌های غیرمجاز در سال 94 نیز با قوت و توان بیشتری ادامه دارد.

معاون عمرانی استاندار همدان درباره نصب کنتورهای حجمی یا هوشمند آب و برق نیز گفت: این کنتورها برای جلوگیری از اضافه‌برداشت چاه‌های مجاز باید نصب شوند که در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای قرار دارد.

وی درباره اقدامات بخش کشاورزی در زمینه حفاظت از منابع آبی نیز گفت: اجرای سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی، کشت گلخانه‌ای و تغییر الگوی کشت باید در دستورکار کشاورزان و مدیران این حوزه قرار گیرد.

معاون عمرانی استاندار همدان بیان کرد: یکی دیگر از اهرم‌های حفاظت از منابع آبی استفاده از پسآب فاضلاب است چراکه پسآب بازچرخانی آب مصرف‌شده بوده و دوباره می‏‎توان از این آب در صنعت استفاده کرد.

عراقی با اشاره به اینکه انتقال پسآب فاضلاب همدان به نیروگاه مفتح از مهمترین پروژه‌های استان محسوب می‎شود، گفت: تامین برق برای کشور مهم بوده و باید به اشتغالزایی و توسعه صنعتی استان در کنار محدودیت منابع آبی نیز فکر کرد.

وی با بیان اینکه با اجرای این پروژه نیروگاه مفتح ظرفیت تولید برق خود را افزایش می‎دهد، اظهار داشت: در حال حاضر نیروگاه مفتح از طریق برداشت آب از منابع آبی زیرزمینی تغذیه شده و باز با این وجود به ظرفیت کامل تولید نمی‎رسد.

معاون عمرانی استاندار همدان با اعلام اینکه نزدیک به 20 حلقه چاه در نیروگاه مفتح فعال بوده و در حال بهره‎برداری است، عنوان کرد: برداشت آب از این تعداد چاه برای نیروگاه خطرناک بوده و ایجاد فروچاله نیروگاه مفتح همدان را تهدید می‎کند چراکه سابقه ایجاد فروچاله در اطراف نیروگاه مفتح و دشت کبودراهنگ وجود دارد.

وی با بیان اینکه اجرای پروژه در شرایط تحریم و کمبود اعتبارات کار ارزشمندی است، گفت: هیچ پروژه دولتی بدون اعتبار و پول باقی نمی‌ماند، ولی باید به بخش خصوصی که سرمایه خود را برای اجرای پروژه‌ها و اشتغالزایی استفاده کرده توجه کرده و مطالبات آنها را پرداخت کرد.

عراقی با اشاره به اینکه اعتبارات دولتی دیر و زود دارد ولی سوخت وسوز ندارد، بیان کرد: متاسفانه در دولت‌ قبل که پروژه‌های زیادی آغاز شده بود مطالبات پیمانکاران از دولت نیز افزایش یافت و همین امر مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است.

وی با اعلام اینکه تلاش شده تا دردولت تدبیر و امید پروژه‌های جدید کمتر آغاز شود، تصریح کرد: به دنبال این هستیم تا پروژه‌های گذشته را اجرایی کنیم و سپس به دنبال اجرای پروژه‌های جدید باشیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار