رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شیوه پخت نان سنتی را تغییر خواهیم داد و نظارت‌ها بر آن را گسترش می‌دهیم؛ افزایش کیفیت آرد، حذف کامل جوش شیرین و کنترل میزان نمک مصرفی در نان در نظر گرفته می‌شود.
کد خبر: ۴۲۶۱۶
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴ 02 June 2015
به گزارش  فارس، رسول دیناروند گفت: اگر چه این موضوع مسئله ای زمانبر است و با فعالیت یکی دو ماهه و حتی یکساله قابل انجام نیست اما با  برنامه های خوبی که برای عملیاتی نمودن این طرح در دستور کار قرار داده ایم  قطعا به نتایج خوبی خواهیم رسید.

وی همچنین یکی از دشواریهای برنامه ارتقای کیفیت نان را علاقه زیاد مردم کشور به نان سنتی برشمرد و اظهار داشت: حدود 12 سالی می شود که سیاست دولت در راستای توسعه نان صنعتی قرار گرفته است و گفته می شود کیفیت نان صنعتی بهتر و ضایعاتش نیز کمتر از نان سنتی است و این نان برای سلامت مردم بهتر است اما به همان دلیل که گفته شد موفقیت چندانی در این خصوص حاصل نشد لذا به این نتیجه رسیدیم که باید نانهای سنتی را اصلاح کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کمیته ای  متشکل از دست اندرکاران این حوزه اعم از نانواهای سنتی، سندیکا و اصناف مربوطه و چهره های دانشگاهی و علمی به همین منظور تشکیل داده ایم تصریح کرد: قرار است از بین موضوعات مطالعه شده  و مستند موجود، طرحی استخراج و در شورای عالی سلامت غذایی که به ریاست روحانی تشکیل می شود به عنوان مصوبه نهایی ارتقای کیفیت نان  مورد استفاده عملیاتی قرار گیرد.

دیناروند افزود: دراین صورت با برنامه ای 5 ساله ضمن آنکه شیوه پخت را تغییر داده و نظارتها بر آن را نیز گسترش می دهیم؛ افزایش کیفیت آرد، حذف کامل جوش شیرین، جلوگیری از حرارت مستقیمی که به نان می رسد، کنترل دمای پخت خارج از اندازه مجاز، باقی مانده سوخت فسیلی بر روی نان و ازدیاد زمانی که برای به اصطلاح ور آمدن خمیر در نظر گرفته می شود، مهمتر از همه در نمک بیش از حدی که در نان وجود دارد و ایرادهای دیگری که در این فراورده ها وجود دارد بازنگری هایی صورت خواهد پذیرفت.

وی در پایان با تاکید مجدد بر ضرورت ارتقای کیفیت نان عنوان کرد: 5 گرم از 5.12 گرم سرانه مصرف نمک کشور که حدود 2.5 برابر استاندار مطلوب است، متعلق به نمک موجود در نان است، امیدواریم با اجرای طرح یاد شده بتوانیم این مقدار را به 2 گرم کاهش دهیم.
منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار