دکتر محسن رضایی در گفتگو با برنامه گفتگوی_ویژه_خبری:
محسن رضایی تاکید کرد: در مذاکرات هسته ای باید سه گروه تیم هسته ای، تیم دیپلماتیک و تیم اقتصادی حضور می یافتند. تیم های هسته ای و دیپلماتیک خوب عمل کردند اما تیم اقتصادی حضور نداشت. باید تیم اقتصادی احکامی را تنظیم می کرد که وزارت خزانه داری آمریکا مکلف به اجرایش بعد از توافق می شد اما این غفلت تاریخی شد که نتیجه اش را دیدیم.
کد خبر: ۳۴۷۰۵۲
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۳ 21 December 2016
در مذاکرات هسته ای باید سه گروه تیم هسته ای، تیم دیپلماتیک و تیم اقتصادی حضور می یافتند. تیم های هسته ای و دیپلماتیک خوب عمل کردند اما تیم اقتصادی حضور نداشت. باید تیم اقتصادی احکامی را تنظیم می کرد که وزارت خزانه داری آمریکا مکلف به اجرایش بعد از توافق می شد اما این غفلت تاریخی شد که نتیجه اش را دیدیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مذاکرات سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه، عقب نشینی ترکیه درباره تغییر نظام سیاسی سوریه و اعلام این موضوع در قالب بیانیه مشترک را یک نقطه عطف در تحولات سوریه خواند.
 
به گزارش تابناک؛ دکتر محسن رضایی چهارشنبه شب در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، به بررسی تحولات منطقه پس ترور سفیر روسیه در ترکیه و جلسات هماهنگی ایران روسیه و ترکیه در موضوع سوریه و تاثیر انتخاب کابینه و آغار به کار ترامپ بر تحولات غرب خاورمیانه پرداخت.
 
دکتر رضایی با اشاره به ترور سفیر روسیه در ترکیه گفت،یک دیپلمات برجسته روسیه ترور شده و و این بحث حیثیتی برای روسیه است وی در این زمینه افزود،این کار باعث برهم زدن روابط ترکیه و روسیه می شود.ترکیه  خود طرفدار تروریست است، از یک طرف میخواستند تروریست ها را آزاد کنند و از طرف دیگر  مردم فوعه و کفریا مبادله نکنند و در محاصره نگه دارند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این گفتگوی تلویزیونی با اشاره به نشست مشترک ایران، ترکیه و روسیه، مهم ترین دستاورد این نشست را عقب نشینی ترکیه درباره نظام سیاسی و بشار اسد خواند و تاکید کرد: به هر حال میدانیم مواضع پیشین ترکیه درباره سوریه چه بود  اما حالا در قالب بیانیه مشترک، این تغییر مواضع را شاهد هستیم که اتفاق مهمی است.
 
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه اتحاد ترکیه، ایران و روسیه یک اتفاق مهم بود، ترور سفیر روسیه در ترکیه را با هدف لغو این نشست و عدم شکل گیری همسویی مواضع طرفین خواند. او در عین حال تاکید کرد که ترکیه بر سر یک دو راهی است و علاوه بر حضور در این ائتلاف، به آمریکا چراغ سبز نشان میدهد که با شما هم هستیم. در واقع ترکیه بر سر یک دو راهی قرار گرفته است.
 
محسن رضایی پیش بینی کرد که آمریکا دولت عربستان را کنترل خواهد کرد و در این زمینه گفت: معمولاً اربابان، نوکرها را کنترل میکنند و همین رویه را با برخی دیگر از حاکمان منطقه شاهد بودیم و پیش بینی من این است که اجازه مانور بیشتر به عربستان داده نمی شود.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تصویب قانون تازه علیه برجام در کنگره آمریکا، گفت: البته آقای اوباما این قانون را امضاء نکرد و دولت ایران نیز تولید پیشرانه های هسته ای را در دستور کار قرار داد اما این کفایت نمیکند، چرا که نباید حیثیت سیاست خارجی ایران آسیب ببیند. من برجام را به یک گلوله برفی تشبیه کردم که به مرور در حال آب شدن است. نباید بگذاریم برجام به یک جنازه تبدیل شود و باید اثری برای مردم داشته باشد.
 
محسن رضایی تاکید کرد: در مذاکرات هسته ای باید سه گروه تیم هسته ای، تیم دیپلماتیک و تیم اقتصادی حضور می یافتند. تیم های هسته ای و دیپلماتیک خوب عمل کردند اما تیم اقتصادی حضور نداشت. باید تیم اقتصادی احکامی را تنظیم می کرد که وزارت خزانه داری آمریکا مکلف به اجرایش بعد از توافق می شد اما این غفلت تاریخی شد که نتیجه اش را دیدیم.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره رشد اقتصادی دولت گفت: دولت نرخ رشد اقتصادی را 7.4 درصد اعلام کرده اما ما آمارهایی داریم که رشد اقتصادی 6.4 درصد است و اگر نفت را کم کنیم، رشد اقتصادی حدود 4 درصد بوده و سال گذشته نیز این رشد یک درصد بوده است. در این شش ماه چه اتفاقی افتاده که این رشد بوده است؟ ما خوشحال می شویم که رشد اقتصادی حتی 9 درصد باشد اما باید آمارهای متناسب با شرایط اقتصادی باشد.
 
محسن رضایی با اشاره به اینکه میزان نقدینگی در کشور بیش از یک میلیون میلیارد تومان است، تاکید کرد که این پول ها به جای سفته بازی به بنگاه های اقتصادی زودبازده منتقل شود، گفت: دولت اخیراً یک طرح خوب تصویب کرد که 12 هزار میلیارد تومان به بنگاه های زودبازده تزریق کند اما دو اشکال داشت؛ اول اینکه خیلی دیر عمل شده و انتظار می رفت سه سال پیش این اتفاق بیافتد و دوم اینکه نباید محافظه کارانه عمل کنند و باید رقم بیشتری را اختصاص دهند.
 
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مدل بانک مرکزی آمریکا که با تغییر دولت ها دچار تغییر عمده ای نمی شود، تاکید کرد که ایران نیز به شورای عالی اقتصاد دارد که با تغییر دولت ها، با تغییرات عمده در ترکیب مواجه نشود و بدون نگاه سیاسی به صورت باثبات ساختار تصمیم گیری بلندمدت اقتصاد را شکل دهند.
 
او با بیان اینکه مشکل دیگر در تحول اقتصادی عدم برخورداری اختیارات در سطح استان هاست، در این زمینه مثالی آورد و گفت: یکی از استاندارهای خوب کشور که در سوریه نیز زخمی شده و از دوستان خوب ماست، تاکید می کرد من اگر بخواهم تیر چراغ برق را جابجا کنم، باید با وزارت مربوطه هماهنگ کنم و در این حد اختیارات ندارم. باید اختیارات در حوزه تولید و خدمات به استان ها و شهرستان ها سپرده شود و در حوزه امنیتی و نظامی، این تمرکز در مرکز وجود داشته باشد.
 
محسن رضایی یکی دیگر از موانع توسعه اقتصادی را فساد خواند و تاکید کرد که این مسئله مانع جدی رشد است و در عین حال تاکید کرد: من همه این موارد را در مدیریت می بینیم و باید یک تحولی در مدیریت کشور رخ خواهد داد. اگر همین هفتصد میلیارد را فردا به ما بدهند، یک کارهایی می شود و مثل بچه پولدارها یک هزینه هایی می شود و بعد از یک مدت این وضعیت ادامه خواهد داشت. 
 
دکترمحسن رضایی در پایان گفت:امنیت ملی ایران به بهای سنگینی به دست آمده است وباید حفظ شود و نباید مسئولین  این امنیت کشور را خدشه ای وارد کنند.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار