معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همدلی و همزبانی به معنای تک گویی و مونولوگ نیست بلکه به معنای استقبال از گفت و گو است.
کد خبر: ۳۴۴۴۵
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۳ 12 May 2015
سید ضیاء هاشمی ، روز سه شنبه در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره ملی کانون های فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه های کشور (رویش) که در دانشگاه شیراز برگزار شد، گفت: همدلی و همزبانی موضوعی که لازمه آن نقد و نقادی و آزاداندیشی و استقبال از اندیشه ورزان است.

وی ادامه داد: خواسته رهبر معظم انقلاب از ما امسال ترویج همدلی و همزبانی یعنی فراهم آوردن زمینه هم افزایی و رشد همدلانه است.

وی اظهار کرد: کسانی که شعار می دهند که باید به ارزش ها توجه کنیم و به مطالبات بزرگان عمل کنیم باید در عمل هم به این شعار عمل کنند، نه این که بگویند این موضوع با خواسته ها و سلایق آنها سازگار نیست ، این موضوعی خسارت بار است که ادعایی داشته باشیم و عمل نکنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: هر کس مدعی دفاع از ارزش ها و تبعیت از رهبری است باید حامی همدلی و همزبانی باشد و اگر افرادی خواسته یا ناخواسته در خلاف این مسیر حرکت کنند باید به خود آیند.

وی دانشگاه ها را مهد همدلی در کشور دانست و گفت: دانشجویان پیشگامان حرکت همدلی و همزبانی در کشور هستند و این، حرکتی پرطرفدار در دانشگاه هاست.

هاشمی ادامه داد:امیدواریم بتوانیم جلوی تصورها و توهم هایی که نشاط و سرعت حرکت دانشجویان در دانشگاه ها را درک نمی کنند را بگیریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برپایی جشنواره ملی حرکت با حضور انجمن های علمی برتر دانشگاه های کشور در سال گذشته در دانشگاه شیراز، گفت : از سرگیری فعالیت جشنواره ملی رویش پس از چند سال وقفه از این دانشگاه را در شهر شیراز جای تبریک دارد.

هاشمی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب از دانشگاه شیراز به عنوان دارالعلم دانشگاه در دارالعلم شهر شیراز، اظهار کرد: شهر شیراز شهر لطافت است نه خشونت، شهر گل و گیاه است نه شهر سنگ و کلوخ، شهر فکر و اندیشه و فرهنگ است نه شهر فرهنگ ستیزی و اندیشه گریزی، شهر اندیشمندان، شعرا و ادبیات است نه شهر مخالف گفت و گو و آزاد اندیشی و در یک کلمه، شیراز شهر زیبایی هاست نه زشتی ها.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بی آن که به طور مستقیم به واقعه 18 اسفند 93 که برای علی مطهری نماینده مجلس و میهمان تشکل های دانشجویی دانشگاه شیراز در سفر به این شهر اشاره کند،گفت: آنچه گهگاه دیده ایم به عنوان استثنا دیده ایم و از آنجا که فراموشی آن میسر نیست، از آن گذر می کنیم و خاطراتی مانند امروز یعنی برپایی جشنواره ملی رویش را از دانشگاه شیراز به خاطر خواهیم سپرد.

وی اظهار کرد: حضور 533 کانون فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی دانشگاه های سراسر کشور در پنجمین جشنواره ملی رویش به نوعی اعجاب آور است.

وی افزود: و برگزاری این جشنواره از وجود سرمایه های بزرگ فرهنگی اجتماعی حکایت دارد و بیانگر این است که دانشگاه می تواند کانون رشد، تعالی و خلاقیت باشد و مسائل مختلف موجب دلسردی دانشجویان نشده است.

هاشمی ، از حافظ و سعدی به عنوان نمادهای فرهنگی، حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) به عنوان نماد هویت اسلامی و از تخت جمشید به عنوان نماد هویت ایرانی یاد کرد .

وی گفت:به احیا و ترویج این نمادها باور داریم و نباید گمان کرد که یکی از این نمادها باید باشد و دیگری نباید باشد زیرا همه اینها در کنار هم تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی را ایجاد کرده اند و دیدگاه مبتنی بر اعتدال ظرفیت ظهور و بروز همه این نمادها در کنار هم را دارد.



** جامعه دانشگاهی از مدیران منفعل بیزار است

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مجموعه جامعه و دانشگاه از آسیب هایی رنج می برد گفت: از مخفی کردن مشکلات بهره ای نخواهیم برد و باید برای حل آنها گام های لازم را برداشت.

معاون وزیر علوم ، دانشجویان را به سبب پرداختن به نقد اجتماعی و فعالیت های مدیران جامعه ، پیشگامان امر به معروف و نهی از منکر خواند و گفت: این آموزه دینی شریف و زیباست و نباید با برخی اقدامات آن را در تصور جامعه زشت جلوه داد، نهی از منکر مطلوب جامعه اسلامی است و یک معروف است نباید عده ای آن را با اقدامات خود به منکر تبدیل کنند.

وی ادامه داد: حجاب یک معروف است و ترویج آن به صورت صحیح امر به معروف قلمداد می شود ولی پرسش اینجاست که مگر می توان با منکر، نهی از منکر کرد، با رفتار غیرارزشی از ارزش ها حمایت و با سنگ و کلوخ از اندیشه دینی دفاع کرد؟

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مگر من مدیر حق دارم که با ضعف و انفعال در برابر قانون شکنی حرکت کنم و حال آن که مدیران وظیفه دارند در دفاع از قانون با صلابت حرکت کنند و باید توجه داشت که جامعه دانشگاهی از مدیران منفعل بیزار است و انتظار دارد که مدیران پاسخگوی رفتار و اقدامات خود باشند.

وی اظهار کرد: بر این باور هستیم که ترویج حجاب در دانشگاه ها به دست دانشجویان محقق می شود نه نیروهای حراستی.

هاشمی گفت:دانشجویان و استادان دانشگاه ها متدین و دین دوست هستند و مبادا عده ای به خاطر ظاهربینی و تنگ نظری دانشگاه را دین گریز تلقی کنند.

وی ادامه داد: همه دانشجویان خواهان ترویج فرهنگ متعالی اسلامی در دانشگاه ها هستند و می دانند فرهنگ غنی اسلام به نفع همگان است و یک مطالبه ملی و دانشگاهی است و این گونه نیست که فرهنگ اسلامی ارث پدری گروهی خاص باشد.

این مقام مسوول اظهار کرد: عده ای که فقط خود را در موضوع هایی همچون حجاب آمر به معروف می دانند و این ذهنیت را برای دیگران ندارند ، این تفکر خود یک نوع منکر است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود حضور و مشارکت دانشگاهیان را از ملزومات پیشرفت در حوزه فرهنگ دانست و گفت: کار فرهنگی با روش فرهنگی و پیشرفت فرهنگی جز با بکارگیری رویه علمی اتفاق نمی افتد و توسعه فرهنگ از مهد دانشگاه صورت می گیرد و فرهنگی که در دانشگاه پرطرفدار است همان فرهنگ ایرانی اسلامی است.

هاشمی گفت: دانشگاه نمی تواند در برابر هنر بی تفاوت باشد و خود را در اعتلا و صیانت از هنر مسوول می داند.

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این آیین با قدردانی از فعالیت های کانون های فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه های کشور در پنجمین جشنواره ملی رویش در شیراز گفت: به این کانون ها تعلق خاطر داریم و به دنبال ایجاد سازوکار نقش آفرینی بیشتر این کانون ها در عرصه های مختلف هستیم.

حسین میرزایی گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دنبال گسترش اتحادیه های علمی است و در سال تحصیلی جاری نخستین گام ها را در این زمینه برداشته است.

رییس دانشگاه شیراز نیز در این آیین بر ضرورت آموختن مهارت های زندگی به نسل نو تاکید و دانشگاه ها را عرصه ای ارزشمند برای تمرین زندگی، برخورد با چالش ها و داشتن آستانه بالای تحمل توصیف کرد.

مجیدارشاد لنگرودی گفت: با چنین دیدگاهی در کنار آموزش و پژوهش و انجام کار علمی ، نیازمند فعالیت های اجتماعی در دانشگاه ها هستیم تا به تبع آن نشاط در مراکز آموزش عالی ایجاد شود.

پنجمین جشنواره ملی کانون های فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه های کشور که با عنوان رویش روز یکشنبه (20 اردیبهشت)در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز گشایش یافت، امروز (سه شنبه)با معرفی و تجلیل از برگزیدگان به کار خود پایان داد.

420 دانشجوی عضو کانون های فرهنگی، هنری و اجتماعی از 68 دانشگاه کشور برای شرکت در این جشنواره در شیراز گردهم آمده بودند تا ضمن عرضه آثار و فعالیت های خود در حوزه های مختلف به رقابت با یکدیگر بپردازند.

این جشنواره ملی که سال 1378 بنیان نهاده شد، برای نخستین بار و در پنجمین دوره خارج از پایتخت و به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد.

به گفته محمد هادی عسکری معاون مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، 533 کانون فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشگاه های کشور در پنجمین جشنواره ملی رویش شرکت کردند و 596 اثر دانشجویان نیز به دبیرخانه این جشنواره ارسال و داوری شد.

فعالیت های فرهنگی هنری دانشجویی در دانشگاه ها شامل رشته هایی همچون موسیقی، تئاتر، عکس، صنایع دستی، تجسمی، کاریکاتور، شعر و ادبیات، خبر و رسانه و گردشگری است.

فعالیت در حوزه های محیط زیست، مسائل آب، هلال احمر، معضلات اجتماعی، اعتیاد و ایدز از محورهای فعالیت این کانون ها در حوزه اجتماعی است.

این کانون ها همچنین در حوزه مذهبی در قالب موضوع هایی مانند قرآن و عترت، مهدویت، حجاب، عفاف و ... فعالیت دارند.

در مدت سه روز برپایی جشنواره ملی رویش در شیراز،نمایشگاهی برای معرفی فعالیت های فرهنگی،هنری و اجتماعی دانشگاه های مختلف کشور در محل باشگاه فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز برپا بود که امروز (سه شنبه) به کار خود پایان داد.
برچسب ها: جشنواره رویش
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار