رهبر انقلاب در خطبه های نماز عید فطر؛
مراسم عید سعید فطر با حضور هزاران از مردم تهران که از سحرگاه امروز چهارشنبه در مصلی تهران حضور یافته‌اند با تلاوت قرآن و مدیحه سرایی آغاز شد. همچنین نماز عید سعید فطر به‌ امامت رهبر معظم انقلاب دقایقی پیش در مصلای امام‌خمینی(ره) اقامه شد.
کد خبر: ۲۵۶۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶ 06 July 2016
مراسم عید سعید فطر با حضور هزاران از مردم تهران که از سحرگاه امروز چهارشنبه در مصلی تهران حضور یافته‌اند با تلاوت قرآن و مدیحه سرایی  آغاز شد. همچنین نماز عید سعید فطر به‌ امامت رهبر معظم انقلاب دقایقی پیش در مصلای امام‌خمینی(ره) اقامه شد.
نماز عید سعید فطر به‌ امامت رهبر انقلاب اقامه شد

به گزارش«تابناک»، نماز عید سعید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی و با حضور هزاران نمازگرار در مصلای امام خمینی(ره) تهران اقامه شد.

نماز عید سعید فطر به‌ امامت رهبر انقلاب اقامه شد

برپایه این گزارش، مصلای امام خمینی (ره) مملو از جمعیت نمازگزاران شده و رهبر انقلاب درحال  ایراد خطبه‌های نماز هستند.

خلاصه بیانات:


*مردم مومن ما ماه رمضان بسیار خوبی را گذراندند، پر از معنویت و تضرع و خشوع.ما مسئولان کشور باید هم قبطه بخوریم به حال این مردم مومن و هم خدا را شکر کنیم بابت این مسئولیتی که به ما داده.حتی جوانان و نوجوانان ما با شوق و رقبت در روزهای بلند تابستان روزه گرفتند.دستهای خبیثی سعی کردند نوجوانان ما را به روزه خواری بکشانند لکن موفق نشدند و نخواهند شد.مسئولان توجه کنند که دشمنان خبیث تا کجا و به چه چیزهایی فکر کردند

*راه پیمایی عظیم مردم در روز قدس از کارهای مهمی بود که در سرتاسر کشور انجام گرفت.در برخی از شهرهای ما در روز قدس حرارت به طوری بود که به طور طبیعی انسان در آن دمای هوا حرکت نمی کند اما مردم آمدند و حقیقتا مجاهدت کردند.حضور مردم در روز قدس معنایش این است که اگر بعضی دول مسلمان نسبت به این مساله خیانت میکنند و برخی ملت ها از آن خبر ندارد، ملت ایران حاضر است در مقابل این مساله بایستد و آن را احیا کند

*در حسینیه ها، در مسجد ها، در خیابان ها، در محله ها و در کوچه ها مردم سفره افطار پهن کردند، انسان انصافا تحت تاثیر این همه معنویت و علاقه به خدمت به مردم قرار میگیرد و این مساله نسبت به سال گذشته رایج تر بود.این در برابر افطاری دادن های مصرفانه و مطرفانه است، آن افطاریهایی که بعضا از سوی برخی دستگاه های نظام به کسانی که نیاز هم ندارند داده می شود.

*برخی پزشکان در ماه رمضان طبابت صلواتی میکردند، این به این معناست که ایثار و گذشت در بین همه طبقات مردم ادامه دارد.ماه رمضان به این شکل موجب جلب رحمت الهی است

*متاسفانه عید مردم در بعضی از کشورها عزا شد، در بغداد چند صد خانواده داغ عزیزانشان را به دست تروریست ها دیدند.این نتیجه پرورش دادن تروریست به وسیله دستگاه های امنیتی آمریکا صهیونیست و انگلیس است، البته خودشان هم آسیب خواهند دید، جرم آنها هرگز فراموش نخواهد شد.

*انسان غمگین میشود از وضعیت این روزهای برخی کشورهای دنیای اسلام.دخالت ابر قدرتها باعث اتفاقات سوریه و یمن شد.آفرین بازهم به مردم یمن که در روز قدس توانستند آن راهپیمایی عظیم را در هوای گرم با وجود آن بمباران ها به راه بیاندازند.در سوریه هم مردم دچار این حادثه بزرگی هستند که استکبار بر آنها تحمیل کرده است.

*تلاش دشمنان برای به فراموشی سپردن مسئله فلسطین است و می‌خواهند دنیای اسلام را درگیر مسائل داخلی خود بکنند که مسئله فلسطین را فراموش کنند تا فرصتی برای رژیم صهیونیستی به وجود آید تا آن اهداف خباثت آمیز خود را دنبال کند و ما باید بدانیم مبارزه‌ای برای آزادی فلسطین یک مبارزه اسلامی است یک مبارزه همگانی است یک مبارزه عربی صرف نیست این وظیفه مسلمانان است در همه جای دنیا به هر شکلی که می‌توانند این مبارزه و فریاد و حرکت را ادامه بدهند؛ این را فروخواستن مسئله به این مهمی به یک مسئله داخلی عربی مطلب غلطی است.

*یک مطلب هم درباره مسائل داخلی کشور موضوع این از بیت المال است که امروز در بین مردم رایج شده که خبر آن را دهان به دهان نقل می‌کنند؛ این برداشت‌ها نامشروع است، این برداشت ها گناه است، این برداشت ها خیانت به آرمان‌های انقلاب اسلامی است.قطعاً در گذشته کوتاهی‌هایی شده است و غفلت‌هایی شده است و بایستی جبران شود اینطور نباشد که ما سر و صدا کنیم و بعد تمام کنیم قضایا را و به کلی به دست فراموشی بسپاریم؛ باید دنبال شود خوشبختانه رئیس جمهور محترم و رؤسای محترم دو قوه دیگر متعهد شده‌اند که این مسئله را دنبال کنند و باید با جدیت دنبال شود دریافت‌های نامشروع باید برگردانده شود و کسانی اگر بی قانونی کرده‌اند باید مجازات شوند و اگر سوءاستفاده‌ای شده است باید اینها را برکنار کنند؛ اینها کسانی نیستند که لیاقت این را داشته باشند که در این مراکز قرار بگیرند.

* البته این را توجه داشته باشید که دشمنان نظام اسلامی می‌خواهند از این قضیه یک مستمسکی بر علیه نظام اسلامی درست کنند این‌ها یک عده‌ای هستند که در قبال مجموعه مدیران و کارکنان دستگاه‌های مسئول که با پاکی و صداقت کار می‌کنند عده زیادی نیستند اما همین کمشان هم مضر است و همین کمشان هم عیب است که باید این عیب را برطرف کرد. ما آسیب‌های ناشی از فقر را شناخته‌ایم و روی آن‌ها برنامه ریزی می‌کنیم و درباره آن‌ها جلسه می‌گذاریم اما آسیب‌های ناشی از مستی اشرافی‌گری را کانه درست نمی‌شناسیم.

* وقتی اشرافی‌گری، اسراف و تجمل در جامعه باشد و ترویج شود این قضایا به دنبال آن به وجود می‌آید همه دنبال آن هستند که طعمه‌ای به دست بیاورند و خود را از آن سیر کنند و شکم‌ها را با این مال‌های حرام پر کنند با این پدیده بایستی با جدیت مقابله شود. مسأله عزل کردن و برکنار کردن و برگرداندن آن چرا که از بیت المال به صورت نا‌مشروع خارج شده است را در دستور قرار بدهند. این وظیفه همه است مردم نسبت به این مسأله اهمیت می‌دهند و اگر چنانچه این قضیه اتفاق نیفتد و دنبال گیری نشود اعتماد مردم به نظام کاسته می‌شود که این فاجعه بزرگی خواهد بود و بایستی با اقدام جدی اعتماد مردم را حفظ کرد امیدواریم خدای متعال به همه مسئولین توفیق عنایت کند.

مشروح بیانات

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌

الحمدلله ربّ ‌العالمین، الحمدلله الّذى خلق السّماوات و الارض و جعل الظّلمات و النّور ثمّ الّذین کفروا بربّهم یعدلون والصّلاه و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد و على آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّةالله فى الارضین نحمدالله و نشکره و نستعینه و نستغفره و نتوب الیه.

عید سعید فطر را به همهٔ شما حضّار محترم، نمازگزاران عزیز و به همهٔ ملّت ایران و به امّت بزرگ اسلامی تبریک عرض می‌کنم. در عظمت این عید، همین بس که در قنوتهای نمازهایی که در روز عید خوانده می‌شود، خدای متعال را به این روز سوگند می‌دهیم؛ این اهمّیّت این روز را نشان می‌دهد. پایان یک ماه عبادت، یک ماه توسّل و ذکر و خشوع و خدمت از سوی مردم مؤمن، روز عید است برای همهٔ مردم و روز ذخر و شرف است برای پیامبر اکرم.

آنچه من امروز در این خطبه عرض می‌کنم این است که بحمدالله مردم مؤمن ما، ماه رمضان بسیار خوبی را گذراندند. ماه رمضان پُر از معنویّت و پُر از توجّه و توسّل و خشوع و تضرّع. ما مسئولان کشور باید، هم غبطه بخوریم به حال این مردم مؤمن و این دلهای نورانی، و هم باید خدا را شکر کنیم به ‌خاطر مسئولیّتی که خدا به ما داده است در قبال این ملّت مؤمن. در بلند‌ترین روزهای سال و گرم‌ترین روزهای سال، مردم در سراسر کشور روزه‌دار بودند، با دهان روزه گرما را تحمّل کردند، حتّی جوانهای ما، نوجوان‌های ما با شوق و رغبت به روزه‌گیری رو آوردند. کسانی، دستهای خبیثی، سعی کردند نوجوان‌های ما را به روزه‌خواری بکشانند، بحمدالله موفّق نشدند و موفّق هم نخواهند شد؛ ولیکن مسئولان کشور و آحاد مردم، توجّه کنند که دشمنان مغرض و خبیث، تا کجا‌ها فکر کرده‌اند و به چه‌چیز‌ها فکر کرده‌اند؛ برای اینکه نسل روبه‌بالندگی کشور را از دین دور کنند، می‌نشینند برنامه‌ریزی می‌کنند، نقشه‌کشی می‌کنند که نوجوان‌ها را به روزه‌خواری بکشانند. بحمدالله ملّت توی دهن این‌ها زدند.

این ماه، ماه ضیافت الهی بود. ضیافت الهی، پذیرایی الهی را با خود دارد؛ و پذیرایی الهی در این ماه، نورانیّت دل‌ها است، مغفرت گناهان است، توفیق کارهای بزرگ و نیکو است. یکی از مهم‌ترین این کار‌ها، همین راه‌پیمایی عظیمی بود که در جمعهٔ آخر ماه مبارک در روز قدس، به توصیه و تأکید امام بزرگوار ما در سرتاسر کشور انجام گرفت، در بسیاری از کشورهای دیگر مسلمان هم انجام گرفت. در بعضی از شهرهای ما در روز جمعهٔ قدس؛ حرارت بقدری بود که به طور طبیعی، انسان در آن حرارت حرکت نمی‌کند؛ امّا مردم آمدند شرکت کردند؛ در همه‌جای کشور و بخصوص در آن شهرهایی که در استانهای گرم قرار دارند، استانهای جنوبی کشور. حقیقتاً مردم مجاهدت کردند؛ با دهان روزه، زیر آفتاب، آمدند تا موضع خود را در قبال مسألهٔ مهمّ فلسطین فریاد کنند. این معنایش این است که اگر برخی دولتهای مسلمان، به آرمان فلسطین خیانت می‌کنند، بعضی‌ها کوتاهی می‌کنند، بعضی از ملّت‌ها خبر ندارند، ملّت ایران با حضور خود و با فریاد خود، حاضر است در مقابل همهٔ دشمنان بِایستد و مسألهٔ فلسطین را زنده کند.

امسال ماه رمضان، سرتاسر کشور نمایشگاه بزرگی بود از نشانه‌های معنویّت‌گرایی مردم و از جلسات با شکوه قرآنکه بحمدالله به بهترین وجهی در رسانه ملّی هم منعکس شد؛ این جزءخوانی‌هایی که معمول شده است به‌صورت جمعی در مشاهد مشرّفه انجام می‌گیرد، این را مردم استقبال کردند؛ امسال در بسیاری از شهر‌ها در جریان بود. افطاری‌های مردمی پدیدهٔ دیگری بود که امسال بخصوص در تهران ـ بنده هنوز از شهرستان‌ها گزارش روشنی ندارم، البتّه در بعضی از مشاهد مشرّفه مثل آستان قدس رضوی، افطاری‌های عمومی برگزار بود ـ در حسینیّه‌ها، در مسجد‌ها، در خیابان‌ها، در محلّه‌ها، در بسیاری از کوچه‌ها، مردم سفرهٔ افطاری پهن می‌کردند و به رهگذران افطاری تعارف می‌کردند، مردم هم می‌نشستند؛ تصویر‌ها و عکس های آن‌ها را برای من آوردند؛ انصافاً این‌همه علاقه و ارادت به معنویّت و خدمت مردم به مردم، انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این جزو کارهایی بود که امسال رایج شد؛ [البتّه] از سالهای گذشته بود، امسال بیشتر از سالهای دیگر؛ در تهران که تقریباً همه‌گیر است، در بسیاری از شهرستان‌ها هم علی‌القاعده هست که بنده البتّه اطّلاع دقیق و روشنی ندارم. این در مقابل آن افطاری‌دادن‌های مسرفانه و مترفانه است؛ افطاری‌های پرخرج، آن هم نه به افراد مستحقّ افطار، [که] گاهی از سوی بعضی از دستگاه‌های مسئول نظام داده می‌شود که هیچ وجهی ندارد؛ در هتل‌ها جمعیّتی را جمع می‌کنند، کسانی که هیچ احتیاجی به این افطاری هم ندارند. این کار مردمی در مقابل کار آن‌ها است.

عدّه‌ای راه افتاده بودند، اسم خودشان را هم گذاشته بودند «کوچه‌گردان‌های عاشق» -که یک اسم حقیقی است- و افطاری درِ خانه‌های مردم می‌بردند که نمونه‌های متعدّدی را برای ما گزارش کردند و تصویر و عکس آوردند؛ درِ خانه‌ها افطار [دادن]. این‌ها کارهای بسیار بزرگی است، این‌ها کارهای بسیار ارزنده‌ای است. علاوهٔ بر این‌ها جلسات دعا، جلسات مناجات، شب‌ها تا سحر‌ها، در مساجد، در حسینیّه‌ها، در مجامع مختلف، بخصوص در شبهای احیاء، حتّی بر سر مزار شهدا؛ مردم جمع می‌شدند، این دل‌ها را به خدا متوجّه می‌کردند؛ این‌ها همه وسیلهٔ جلب رحمت الهی است. اعتکاف دههٔ آخر ماه رمضان هم تدریجاً دارد به یک سنّتی تبدیل می‌شود که رو به رشد است؛ ان‌شاءالله این هم مبارک است. من اطّلاع پیدا کردم بعضی از پزشکان محترم، در برخی از شب‌ها و روزهای ماه رمضان، طبابت های صلواتی می‌کردند؛ این معنایش این است که این ایثار و این گذشت، در بین همهٔ طبقات مردم ادامه دارد. این ماه رمضانی بود که گذشت؛ اینچنین ماه رمضانی موجب جلب رحمت الهی است؛ ان‌شاءالله.

و امروز هم که روز عید فطر است، روزی است که برای تکریم پیغمبر اکرم است؛ جعلته لِلمُسلِمینَ عیدا، وَ لِمُحَمَّدٍ صلّی اللهُ علیهِ وَ آلِه ذُخرًا و شَرَفًا و کرامتًا وَ مَزیدا؛ این احترام به پیغمبر و تکریم آن پیغمبر است از سوی مردم، مردمی که خدای متعال دربارهٔ پیغمبر فرمود: عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّم؛ سختی‌های مردم بر او دشوار است. پروردگارا! به محمّد و آل محمّد این ماه رمضان را و این روز عید را برای ملّت ایران و برای مسلمانان عالم مبارک بفرما.

بِسمِ‌اللَّهِ‌الرَّحمنِ‌الرَّحیمِ * وَالعَصرِ * اِنَّ الاِنسانَ لَفى خُسر * اِلَّا الَّذینَ ءامَنوا وَ عَمِلُوا الصّالِحتِ وَ تَواصَوا بِالحَقِّ وَ تَواصَوا بِالصَّبر*

خطبهٔ دوّم

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم

والحمدلله ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوب الیه و نصلّی و نسلّم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه سیّدنا و نبیّنا ابی القاسم المصطفی محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین سیّما علیّ امیرالمؤمنین و حبیبته الزّهراء المرضیّه سیّده نساء العالمین و الحسن و الحسین سیّدی شباب اهل الجنّه و علیّ بن الحسین و محمّد بن علیّ و جعفر بن محمّد و موسی بن جعفر و علیّ بن موسی و محمّد بن علیّ و علیّ بن محمّد و الحسن بن علیّ و الخلف القائم المهدی، حججک علی عبادک و امنائک فی بلادک.

همهٔ برادران و خواهران عزیز را به تقوای الهی دعوت می‌کنم. آنچه را در این خطبه می‌خواهم عرض کنم، ناظر به دنیای اسلام است، ناظر به امّت اسلامی است. متأسّفانه عید مردم در بعضی از کشور‌ها عزا شد؛ در بغداد چند صد خانواده، داغ عزیزانشان را دیدند به دست جنایتکاران و تروریست‌ها و کسانی که می‌خواهند اسلام جعلی و بدلی را به دستور اربابان خودشان در میان مردم رایج کنند. همچنین در استانبول، در بنگلادش، در بعضی از کشورهای دیگر، مردم در ایّام ماه رمضان با دهان روزه مورد تهاجم های تروریستی قرار گرفتند. این نتیجهٔ پرورش دادن تروریسم به‌وسیلهٔ دستگاه‌های امنیّتی و دستهای ناامن دستگاه‌های آمریکا و صهیونیست و انگلیس است که این چیز‌ها را در دنیای اسلام به وجود آورده‌اند؛ البتّه خودشان هم آسیب خواهند دید -همچنان‌که بتدریج دارند می‌بینند- امّا این گناه آن‌ها و جرم آن‌ها است؛ این جرمی است که فراموش نخواهد شد.

متأسّفانه در ماه رمضان در برخی از کشورهای اسلامی -در سوریه، در یمن، در لیبی و در برخی نقاط دیگر- آتش جنگ برافروخته بود که انسان حقیقتاً غمگین می‌شود از اینکه دنیای اسلام در یک چنین وضعیّتی قرار دارد. بعضی، منازعات سیاسی را تبدیل به جنگ داخلی کردند. منازعهٔ سیاسی یک حرف است، جنگ داخلی یک حرف دیگر است؛ این دخالت ابرقدرت‌ها بود که این کار را در سوریه و در بعضی از جاهای دیگر انجام دادند. در یمن، امروز بیش از یک سال و سه ماه است که مردم زیر بمباران‌ها قرار دارند؛ امّا باز هم آفرین به مردم یمن که در روز قدس توانستند آن راه‌پیمایی عظیم را در آن هوای گرم و با وجود بمباران‌ها به راه بیندازند؛ مرحبا به آن مردم، مرحبا به رهبری حکیمانهٔ مردم یمن! در سوریه هم مردم دچار حادثهٔ بزرگی هستند که استکبار بر آن‌ها تحمیل کرده است.

تلاش دشمنان برای به فراموشی سپردن مسألهٔ فلسطین است. می‌خواهند دنیای اسلام را درگیر مسائل داخلی خودشان بکنند که مسألهٔ فلسطین را فراموش کنند و فرصتی برای رژیم صهیونیستی به وجود بیاید تا آن اهداف خباثت‌آمیز خودش را دنبال کند. ما باید بدانیم مبارزهٔ برای آزادی فلسطین یک مبارزهٔ اسلامی است، یک مبارزهٔ همگانی است، یک مبارزهٔ عربیِ صِرف نیست؛ این وظیفهٔ مسلمان‌ها است که در همه جای دنیا، به هر شکلی که می‌توانند، این مبارزه را، این فریاد را، این حرکت را ادامه بدهند. فروکاستن این مسألهٔ به این مهمّی به یک مسألهٔ داخلی عربی، مطلب غلطی است.

یک مطلب هم دربارهٔ مسائل داخلی کشور، موضوع این حقوق‌ها و برداشت‌های غیرمنصفانه و ظالمانه از بیت‌المال است -که امروز در بین مردم رایج شده است که خبرش را دهان‌به‌دهان نقل می‌کنند- این برداشت‌ها نامشروع است، این برداشت‌ها گناه است، این برداشت‌ها خیانت به آرمان های انقلاب اسلامی است. قطعاً در گذشته کوتاهی‌هایی شده است، غفلت هایی شده است، بایستی جبران بشود؛ این‌جور نباشد که ما سروصدا بکنیم و بعد قضایا را تمام بکنیم و بکلّی به دست فراموشی بسپریم؛ باید دنبال بشود. خوشبختانه رئیس جمهور محترم و رؤسای محترم دو قوّهٔ دیگر، متعهّد شده‌اند که این مسأله را دنبال کنند؛ باید با جدیّت دنبال بشود؛ دریافتهای نامشروع باید برگردانده بشود، و اگر کسانی بی‌قانونی کرده‌اند مجازات بشوند، و اگر سوءاستفادهٔ از قانون هم شده است بایستی این‌ها را از این کار‌ها برکنار بکنند؛ این‌ها کسانی نیستند که لیاقت این را داشته باشند که در این مراکز قرار بگیرند.

البتّه این را هم توجّه داشته باشید، دشمنان نظام اسلامی می‌خواهند از این قضیّه یک مستمسکی علیه نظام اسلامی درست بکنند. این‌ها یک عدّه‌ای هستند که در قبال مجموعهٔ مدیران و کارکنان دستگاه‌های مسئول که با پاکی و صداقت دارند کار می‌کنند عدّهٔ زیادی نیستند، امّا همین کمشان هم مضر است، همین کمشان هم عیب است؛ این عیب را بایستی برطرف کرد. ما آسیب‌های ناشی از فقر را شناخته‌ایم، روی آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنیم، دربارهٔ آن‌ها جلسه می‌گذاریم، امّا آسیب‌های ناشی از مستی اشرافی‌گری را کأنّه درست نمی‌شناسیم؛ وقتی اشرافی‌گری، اسراف، و تجمّل در جامعه وجود داشته باشد و ترویج بشود، این قضایا به دنبالش پیش می‌آید و به وجود می‌آید و همه دنبال این هستند که یک طعمه‌ای به دست بیاورند و خودشان را از آن سیر کنند، شمک‌ها را از این مالهای حرام پُر کنند. با این پدیده بایستی با جدّیّت مقابله بشود؛ مسألهٔ عزل کردن و برکنار کردن و برگرداندن آنچه از بیت‌المال به صورت نامشروع خارج شده است، این را در دستور قرار بدهند. این وظیفهٔ همه است؛ مردم نسبت به این مسأله اهمّیّت می‌دهند و اگر چناچه این قضیّه اتّفاق نیفتد و دنبال‌گیری نشود، اعتماد مردم به نظام کاسته می‌شود که این فاجعهٔ بزرگی خواهد بود. بایستی با اقدام جدّی، اعتماد مردم را حفظ کرد. امیدواریم خدای متعال به همهٔ مسئولین توفیق عنایت کند.

بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم* قُل هُوَ اللهُ احدٌ * اَللهُ الصَّمَدُ * لَم یَلِد وَ لَم یولَد * وَ لَم یَکُن لَهُ کُفُوًا اَحَدٌ.

والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار