آیت الله مقتدایی:
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: شهر قم ظرفیت‌ها و جایگاه ویژه‌ای دارد و فعالیت‌ها در این شهر باید با توجه به این قابلیت‌ها، با رویکرد فرهنگی و معنوی شکل بگیرد.
کد خبر: ۲۱۸۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۶ 25 April 2016
به گزارش تابناک قم به نقل از شهرداری قم، آیت الله مرتضی مقتدایی در دیدار مرتضی سقائیان نژاد، معاونین و مدیران شهرداری قم، با بیان اینکه گزارش‌های خوشحال کننده‌ای از عملکرد شهرداری در سطح شهر وجود دارد، اظهار کرد: طبق فرموده امام صادق(ع)، قم حرم اهل بیت(ع) است و هر خدمتی در این شهر انجام شود، مستقیم برای اهل بیت(ع) است، نگاه شما اینگونه باشد که مستقیماً به اهل بیت(ع) خدمت می‌کنید.

وی با بیان اینکه خدمت در قم توفیق ویژه‌ای برای هر مسئولی است، خطاب به شهردار قم تصریح کرد: به نظر من شما در گذشته خدمات نیکی داشتید که خداوند در پاداش این خدمات نیک توفیقی داده که آن‌ها را در قم و حرم اهل بیت(ع) پیاده کنید که نعمت بزرگی است و باید قدر دانسته شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به فعالیت‌های شهرداری اصفهان در زمان تصدی دکتر سقائیان‌نژاد در مدیریت شهری آن، خاطرنشان کرد: امیدواریم تجربه و خدمات با ارزش شما در شهر اصفهان در شهر مقدس قم نیز با نیت خالص و با در نظر گرفتن ظرفیت‌های معنوی شهر قم انجام شود.

وی با اشاره به ضرورت توجه به توسعه فعالیت‌های فرهنگی در شهر بیان کرد: در شهر قم در کنار تمام خدماتی که در بخش‌های مختلف عمرانی، خدماتی و... صورت می‌گیرد باید به جنبه فرهنگی فعالیت‌ها نیز توجه شود.

آیت الله مقتدایی تصریح کرد: قم مرکز علم و اجتهاد و محل حضور علما و مراجع تقلید و وجود حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران است و باید در این شهر امور فرهنگی و معنوی چشمگیر باشد.

وی توجه به نگاه معنوی و فرهنگی در تمام خدمات و امور شهری را مورد تأکید قرار داد و گفت: توسعه‌های شهری با پیوست و جنبه فرهنگی و معنوی شکل بگیرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: اگر این مهم در شهر شکل بگیرد، فعالیت‌ها تبلور ویژه پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به روایتی در خصوص اینکه شهر قم حجتی برای دیگر شهرها است، گفت: حجت بودن شهر قم یعنی اینکه این شهر الگویی برای دیگر شهرها باشد و فعالیت‌ها جلوه ای دینی و فرهنگی به خود بگیرد.

آیت الله مقتدایی با اشاره به قناعت، تدین و روحیه انقلابی مردم قم، اضافه کرد: انتظار علما و مراجع تقلید از شهر و شهردار این شهر انقلابی این است که نمود فرهنگی و دینی فعالیت‌ها در شهر چشمگیر باشد.

وی گفت: آنچه که در شهر به چشم می‌خورد باید نمونه‌ای از فرامین و ظرفیت‌های اسلام باشد و این مهم، قم را به الگویی ویژه برای کشور و جهان تبدیل خواهد کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بررسی دقت و صحت اطلاعات شهر را مهم و ارزشمند دانست و گفت: اینکه اطلاعات دقیق شود تا شهر قانونمند شود بسیار ارزشمند است و باید هرکس وظیفه خود را بداند و در چارچوب قانون گام بردارد تا آرامش در شهر حاکم شود.

وی تقویت ارتباط با مراجع تقلید و علما را مورد توجه قرار داد و افزود: نظری که مراجع تقلید و علما می‌دهند در راستای آرامش مردم و مصلحت نظام اسلامی است و سعی بر تقویت ارتباط و ارائه گزارش مستمر خدمات به مراجع باشد

طرح شهرداری قم برای حمایت از توسعه مساجد

مرتضی سقائیان نژاد، شهردار قم نیز در این دیدار با بیان اینکه سعی داریم شرایطی را طوری در شهرداری فراهم کنیم تا بتوانیم به مردم با کیفیت بالاتری خدمت برسانیم و فعالیت‌های شهری شفاف باشد، گفت: بخش عمده عملکرد مدیریت شهری در سال گذشته صرف اصلاح ساختار و تشکیلات شهرداری شد.

وی به روز رسانی اسناد و دفاتر امور مالی شهرداری را مورد توجه قرار داد و افزود: در گذشته قدرت تصمیم گیری از مجموعه مدیریت شهری گرفته شده بود و امروز با هماهنگی مناسبی که با سیستم نظارتی در چارچوب‌های قانونی ایجاد شده، فعالیت‌های شهری بسیار پویا و منسجم است.

شهردار قم با تأکید بر اینکه در ماه‌های اخیر آرامش خوبی بر شهرداری حاکم شده است، خاطرنشان کرد: ارتباطات شهرداری با مجموعه‌های مختلف استانی و شورای شهر بسیار مطلوب و قابل قبول است.

‌‌وی با اشاره به بدهی‌های بانکی شهرداری قم، تهاتر بخشی از این بدهی‌ها را مورد توجه قرار داد و گفت: برنامه داریم بخش دیگری از بدهی‌ها را امسال مستهلک کنیم و مابقی را طی سه سال تسویه کنیم.

سقائیان نژاد با بیان اینکه سود بدهی‌های بانکی مشکلات زیادی برای شهر ایجاد کرده است، تصریح کرد: سود بدهی‌ها سالانه ۴۵۰ میلیارد تومان است که اگر دریافت آن از شهرداری ادامه پیدا کند مشکلات زیادی در مدیریت شهر ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: با مراجع تقلید دیدار داشتیم و در این خصوص مشکلات را مطرح کردیم و شاهد حمایت و همراهی علما و مراجع بوده‌ایم.

شهردار قم با اشاره به فعالیت طرح‌ها و پروژه‌های نیمه تمام شهری تصریح کرد: در دو پروژه مهم عماریاسر و میثم مشکلاتی داریم که سعی بر همراهی با پیمانکار برای تکمیل پروژه تا پایان سال است.

وی اجرای ۲۵۰ هکتار درختکاری در سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و گفت: درختانی که برای این کار انتخاب شده با اقلیم قم سازگار بوده و چند ساله هستند و امسال هم برنامه داریم ۳۰۰ هکتار درختکاری نماییم و طی چند سال آینده به استاندارد فضای سبز شهری برسیم.

سقائیان نژاد با اشاره به ارتقاء نظم و نظافت شهری، فعالیت‌های نوروزی شهرداری را یادآور شد و افزود: در نوروز از چادرخوابی در سطح شهر جلوگیری کردیم و بوستان‌هایی به عنوان کمپ زائر تجهیز و در اختیار مردم قرار داده شد تا نظم شهری در این ایام به خوبی برقرار باشد.

ساماندهی وانت‌بارهای سطح شهر

وی با اشاره به اقداماتی که در خصوص جمع آوری وانت بارهای سطح شهر صورت گرفته است، تصریح کرد: تعداد و وضعیت این وانت بارها مشخص شده و غربال شده‌اند و به زودی در محل‌هایی که تعیین کردیم مستقر می‌شوند و در زمان‌هایی هم می‌توانند در برخی محل‌های سطح شهر مستقر شوند.

شهردار قم در ادامه سخنان خود تدوین برنامه قم ۱۴۰۰ و ۱۴۱۴ را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: برای تدوین این برنامه و برنامه ریزی صحیح برای آینده شهر قم نیازمند همراهی و حمایت و نظر علما و مراجع تقلید هستیم تا بتوانیم حداقل مسیری برای آینده شهر مشخص کنیم.

وی با تاکید بر اینکه تعریف پروژه‌های جدید در شهر با زمانبندی مشخص و با برنامه ریزی دقیق انجام می‌شود، بیان کرد: با این کار سعی داریم تا با کیفیت و زمان مشخص بتوانیم پروژه‌های عمران شهری را سریع تر در اختیار مردم قرار دهیم.

سقائیان نژاد اقدامات شهرداری در بافت‌های فرسوده را مورد توجه قرار داد و افزود: پروژه‌های بهسازی خیابان‌های آذر منتهی به محله چهل اختران و دروازه ری را در اختیار سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر قرار دادیم تا جلوه خوبی به این بخش داده و اقدامی درخور در بافت فرسوده انجام شود.

وی با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی‌های روز در دستور کار مدیریت پسماند شهر قم قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: برنامه داریم تا پایان سال بخش عمده دفن زباله شهر را به سمت استفاده از هاضم و زباله سوز ببریم.

قم به شهر هوشمند تبدیل می‌شود

شهردار قم ضرورت تحقق شهرداری الکترونیک را یادآور شد و افزود: برنامه ریزی برای تبدیل شهر قم به شهری هوشمند در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به فعالیت‌های شهرداری در حوزه سرمایه گذاری، گفت: امکاناتی در شهر قم است که ظرفیت گردشگری خوبی دارد و در این راستا برای بهره گیری از این امکانات در سیستم‌های سرمایه گذاری شهری بازنگری خوبی شده و اطلاعات دقیق شده و در حال حاضر برنامه احداث چند هتل ۵ ستاره در شهر در مراحل نهایی است.

سقائیان نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در اصفهان از مساجد عوارض دریافت نمی‌شود و سعی بر این بوده که از توسعه مساجد حمایت شود، خاطرنشان کرد: طرحی ارائه نموده‌ایم تا بتوانیم در امور تفکیک اراضی از سهم شهرداری زمینی برای مسجد مشخص شود و عوارض هم دریافت نشود تا شاهد توسعه مسجد در شهر باشیم و در مورد مساجد موجود نیز بتوانیم با در اختیار قرار دادن امکاناتی کمک به بهسازی و بهبود منظر و سیمای مساجد در شهر کنیم.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار