کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان گفت: تراکم گیاه توتیا در دامنه های الوند رو به کاهش است.
کد خبر: ۲۱۵۰۱
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸ 12 April 2015
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان گفت: تراکم گیاه توتیا در دامنه های الوند رو به کاهش است.

به گزارش ایسنا؛"همایون خیری" با بیان اینکه دامنه الوند و سایر مناطق استان همدان محل رویش بسیاری از گیاهان دارویی است، اظهار کرد: توتیا گیاهی است بوته ای به ارتفاع 20 سانتیمتر که در فصل بهار در ارتفاعات 2 هزار متری و بالاتر رشد می کند و تراکم این گیاه نسبت به سال های قبل کمتر شده و در معرض خطر است.

وی با اشاره به رویش گیاهان داروی مختلف در مراتع همدان، عنوان کرد: گیاه توتیا و ریواس نیز جزو گیاهان دارویی و پرمصرفی هستند که در این مناطق رویش دارند و روز به روز تراکم آنها رو به کاهش است.

خیری تصریح کرد: گل های توتیا از سفید تا بنفش بسیار زیبا دیده می شود و در انتهای ساقه و جایی که به گل ها می چسبد گرد سفید رنگی تولید می شود که ساقه را می پوشاند به طوریکه این گرد خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد.

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خاطرنشان کرد: گیاه ریواس نسبت به توتیا دامنه پراکنش بیشتری دارد به طوریکه در دامنه های شمالی و جنوبی الوند و بوقاطی می روید اما باید توجه کرد که این گیاه نیز در صورت برداشت های بی رویه از بین می رود.

وی یادآور شد ریواس گیاهی بوته ای با برگ های گرد بزرگ است که در منطقه کوهستانی و شیب های شمالی رشد می کند، گلهای این گیاه خوشه ای قرمز رنگ بوده و دمبرگ های قرمز رنگ و جوان آن قابل استفاده است.

"مفراح" گونه اختصاصی استان همدان

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان گفت: گیاه دارویی مفراح تنها گونه از خانواده نعناییان است که فقط در همدان پراکنش دارد.

وی افزود: این گیاه دارویی در کنار آبراهه های منطقه الوند رشد می کند و گونه ای خاص از خانواده نعناییان است که دراستان همدان رویش دارد.

خیری با بیان اینکه این گیاه به علت استفاده در زمینه های مختلف دارویی، بهداشتی و غذایی حائز اهمیت است، ادامه داد: کشت و تکثیر گونه های در معرض خطر و بازگردانی آنها به طبیعت یکی از وظایف باغ گیاهشناسی است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از گیاهان دارویی از جمله توتیا، ریواس و موسیر در معرض خطر قرار دارند، تصریح کرد: برای جلوگیری از انقراض گونه های گیاهی باید فرهنگسازی در زمینه برداشت صحیح این گیاهان صورت گیرد و همچنین از برداشت آنها در زمان بذردهی جلوگیری شود.

 

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار