امام جمعه هادی‌شهر
امام جمعه هادی‌شهر با اشاره به مشکلاتی بین مالکان زمین‌های این شهر با افرادی که در گذشته اقدام به وقف این زمین‌ها کرده بودند، گفت: رئیس سازمان اوقاف مشکلات زمین‌های وقفی هادی‌شهر را برطرف کند.
کد خبر: ۲۰۶۲۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۶ 04 April 2016

به گزارش تابناک مازندران، حجت‌الاسلام حسین آزادی‌کناری با بیان اینکه هادی‌شهر یکی از شهرهای تازه تاسیس استان است که در شهرستان بابلسر واقع شده است، اظهار کرد: این شهر از سال 1381 به نام کله‌بست بود اما در سال 92 با تجمیع دو روستای میربازار و کیخامحله با جمعیتی بالغ بر 8 هزار نفر به هادی‌شهر تغییر نام یافت.

وی با اشاره به اداره وضعیت کشور ایران در دوران قبل از انقلاب در مناطق مختلف به شکل ارباب رعیتی، بیان کرد:  منطقه هادی‌شهر در دوران قبل از انقلاب خانی داشت که بسیاری از زمین‌های منطقه  در اختیار او بود، اما با ایجاد قانون اصلاحات ارضی یا الغای رژیم ارباب رعیتی که به منظور افزایش بهره‌وری عمومی جامعه در زمان محمدرضا پهلوی در مورد این زمین‌ها صورت گرفت این خان مجبور شد، زمین‌های خود را واگذار کند.

امام جمعه هادی‌شهر افزود: خان منطقه هادی‌شهر، برای اینکه از واگذاری زمین‌های خود خودداری کند، تصمیم گرفت زمین خود را وقف خاص کند و همانطور که می‌دانیم، وقف خاص وقفی است که اختصاص به افراد معینى به طور تعقب داشته باشد، مثل وقف بر اولاد و احفاد، به عنوان مثال، مالکى مال غیرمنقول یا مال منقول قابل دوام را وقف می‌کند تا فرزندان او از منافع مال بهره ببرند که فرد مورد نظر دو دانگ از زمین‌های شهر هادی‌شهر را که بالغ بر 700 هکتار بود وقف فرزندان خود کرد.

آزادی‌کناری با بیان اینکه بخش دیگر زمین‌های این خان با ایجاد قانون اصلاحات ارضی به زارعان واگذار شد، اظهار کرد: زارعان زمین برای اینکه صاحب زمین شوند این زمین‌ها را از فرزندان خان خریداری کرده و با پول حاصل از آن دو منزل در شهرستان بابل برای فرزندان خان خریداری کردند.

وی اضافه کرد: زارعان برای اینکه با مشکلی مواجه نشوند در آن زمان تقاضانامه‌ای به اداره اصلاحات ارضی (جهاد کشاورزی کنونی) برای تبدیل به احسن این زمین‌ها نوشتند که بر آن اساس هر کشاورز به طور جداگانه زمین فوق را با رضایت فرزندان خان خریداری کند و با کل مبالغ به دست آمده دو دستگاه منزل را تقدیم فرزندان خان کردند.

خطیب جمعه هادی‌شهر با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی امام راحل تاکید کردند تمام زمین‌های وقفی که به دستور پادشاه از وقفیت درآمد، باید دوباره به وقفیت برگردانده شود، گفت: این سخنان امام خمینی در سال 63 در مجلس به عنوان قانون تصویب و در سال 73 مصوب شد تمام زمین‌هایی که وقف عام هستند دوباره برگردانده شوند اما این زمین که وقف خاص بود، شامل این قانون نبود.

آزادی‌کناری با اشاره به اینکه در سال 91 در کمیسیون حقوقی مجلس قانون ابطال اسناد و فروش رقبات که در قانون سال 71 تنها به موقوفات عام اختصاص داشت، موقوفات خاص نیز اضافه شد، افزود: براساس این قانون فرزندان خان تصمیم گرفتند زمین‌های خود را بازپس‌گیری کنند.

وی تصریح کرد: به دنبال این قانون نامه‌ای به اداره ثبت ارسال شد که در این نامه اجازه صدور سند برای زمین‌های مورد نظر لغو شد که بر این اساس کشاورزانی که برای دریافت سند به اداره ثبت مراجعه کردند با جواب منفی مواجه شدند که این امر موجب خشم و انتقاد شدید مردم هادی‌شهر شده بود.

امام جمعه هادی‌شهر با بیان اینکه جو بسیار سنگینی در سطح شهر به‌وجود آمد به‌طوری که بارها مردم منطقه تصمیم گرفتند با تحصن در مقابل فرمانداری شهرستان بابلسر و مسدود کردن راه عبور محور مواصلاتی بابل به بابلسر واکنش و اعتراض خود را به این امر نشان دهند، خاطرنشان کرد: وقتی از این موضوع مطلع شدیم بلافاصله به نزد آنها رفته و فضای حاکم را آرام کردم و از آنها خواستم با کمی تحمل اجازه پیگیری این موضوع را بدهند.

آزادی‌کناری تصریح کرد: به دنبال پیگیری این موضوع بلافاصله کارگروهی با حضور مسئولان شهرستانی و شهری تشکیل شد که در این کارگروه مدارکی جمع‌آوری شد، که بر طبق این مدارک حتی بر فرض تفسیر شمول بر وقف خاص، قانون مورد نظر شامل حال این زمین‌ها نمی‌شود و این اسناد نشان می‌دهد مردم مالک این زمین‌ها هستند.

وی با بیان اینکه در وقف‌نامه، واقف ذکر کرده است اگر روزی نگهداری این زمین‌ها برای صاحبان زمین دارای معارض بود، می‌توانند بفروشند یا تبدیل به احسن کنند و به آن تاکید کرد، افزود: تمام مردمی که صاحب این زمین هستند دارای رضایت نامه‌ای از سوی مالکان مبنی بر تبدیل به احسن این زمین‌ها هستند و این یک سند است.

امام جمعه هادی‌شهر با بیان اینکه برای حل این موضوع به نزد رئیس سازمان اوقاف کشور رفتیم و او از ما خواست لایحه دفاعیه‌ای آماده کرده و تمام اسناد و مدارک را برای رسیدگی کامل و بررسی مجدد به نزد وی ببریم، افزود: بعد از اینکه وارد استان شدیم بلافاصله جلسه‌ای با حضور مدیرکل اوقاف مازندران و فرماندار بابلسر در دفتر کاری فرماندار بابلسر تشکیل شد، که در این جلسه مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قول مساعد داد تا قبل از اینکه لایحه دفاعیه به طور کامل آماده نشد، اجازه برگزاری کمیسیون ماده دو داده نشود.

آزادی‌کناری با اعلام اینکه در فاصله کوتاهی دبیرخانه کمیسیون ماده دو رای خود را به نفع خانواده مالک صادر کرد، بیان کرد: بعد از صدور رای مردم بار دیگر در مسجد جامع هادی‌شهر به بهانه اعتراض تجمع و تحصن کردند که بار دیگر با صحبت، مردم را راضی کردیم به منازل خود برگردند.

وی تصریح کرد: برای پیگیری بیشتر این موضوع بار دیگر به نزد رئیس سازمان اوقاف کشور رفتیم و در آنجا ذکر کردیم آیا قرار نبود رای شما بعد از تنظیم لایحه دفاعیه ما صادر شود، چگونه دبیرخانه شما بدون دریافت مدارک رای را صادر کرده است.

آزادی کناری در پایان با بیان اینکه رئیس اوقاف کشور قول مساعد داد شخصا این پرونده را پیگیری کند،گفت: به نظر می‌رسد افرادی ذی‌نفع برای منافع شخصی خود از این افراد دفاع می‌کنند، اما اگر  هر چه زودتر مسئولان ذی‌ربط به این موضوع رسیدگی نکنند، با واکنش شدید مردم مواجه می‌شوند.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار