مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری یزد گفت: 16درصد از مجموع طرحهای مشارکت مردم در راه اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستاهای کشور متعلق به این استان است.
کد خبر: ۱۳۶۲۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴ 28 November 2015

به گزارش تابناک یزد،هادی مقیمی گفت: کل طرحهای مشارکتی کشور حدود 100 طرح است که از این تعداد، 16 طرح متعلق به استان یزد است و در این بخش این استان پیشتاز کشور است.

وی افزود: در این استان 50طرح غیرمشارکتی نیز به همراه طرحهای مشارکتی به کمیته اجرایی استان رسیده که از این تعداد 10طرح مشارکتی و 2طرح غیرمشارکتی مصوب شده و به کمیته اجرایی مرکزی ارسال شده است.
مدیرکل امور روستایی استان یزد گفت: جمعیت روستایی این استان 18 درصد است در حالی که میانگین جمعیت روستایی کشور 10درصد بیش از استان یزد و 28درصد اعلام می شود.
وی اظهار امیدواری کرد تا با روند فعلی و درک عمق این طرح در استان تا پایان سال جاری تعداد شرکتهای روستایی استان چند برابر شده و همچنان پیشتازی یزد حفظ شود.
به گفته مقیمی، طرح مشارکت مردم در راه اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته در راستای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر نقش آفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی طراحی شده است.
این مسئول اضافه کرد: همچنین این طرح به منظور مشارکت حداکثری آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی و گسترش همکاری های جمعی به منظور افزایش تولید، اشتغال و ارتقاء درآمد روستاییان و عشایر در اجرای حمایت های مقرر در ماده 4 آیین نامه اجرایی ماده 194 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران اجرا شده است.
وی یادآور شد: در طرح یاد شده دولت به میزان چهار برابر آورده روستاییان، تسهیلات با کارمزد سه درصد واگذار می کند که برای روستاهای مرزی این تسهیلات 9 برابر آورده روستائیان و با کارمزد صفر است و این تسهیلات با بازپرداخت دو سال دوران مشارکت، یک سال تنفس و از سال چهارم به مدت پنج سال انجام می شود.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری یزد افزود: در این طرح به هر 25 خانوار مبلغ هفت میلیارد ریال وام پرداخت می شود و روستاییان باید 40 درصد آورده داشته باشند و 60 درصد مابقی به صورت وام به آنها داده می شود.
وی اضافه کرد: اگر 50 خانوار روستایی 35 درصد آورده داشته باشند دولت 65 درصد مابقی را تامین و تا سقف 10 میلیارد ریال تسهیلات خواهد داد و اگر تعداد خانوار به 100 برسد مشارکت مردم 30 درصد و دولت 70درصد و سقف تسهیلات نیز تا 20 میلیارد ریال افزایش می یابد.
به گفته مقیمی اگر تعداد خانوار 150 باشد سهم مردم 25 درصد و سهم دولت 75درصد به اضافه 30 میلیارد ریال سقف تسهیلات ارائه خواهد شد البته اگر تعداد خانوار به 200 برسد میزان مشارکت مردم 5 درصد کاهش و سهم دولت 5 درصد افزایش می یابد ضمن آنکه سقف تسهیلات نیز به 40میلیارد ریال می رسد.
وی ادامه داد: حال اگر تعداد خانوار بیش از 200خانوار باشد سهم مشارکت مردم 20 درصد و دولت نیز 80درصد است اما در اینجا سقف تسهیلات نداریم و به هر میزان که نیاز باشد تسهیلات ارائه می شود.
مسئول اجرای این طرح در استان یزد گفت: همین عوامل و پیشتازی و الگو بودن استان یزد موجب شد تا در نشست معاونت توسعه روستایی ضمن دفاع از طرحهای استان به عنوان نخستین استان ، 11پیشنهاد و تجربه این مدت ارائه کنیم.
مدیرکل امور روستایی استان یزد گفت: جذب سرمایه گذاران طرحهای نیمه تمام روستایی با درصد پیشرفت بالا، کاهش مراحل واگذاری زمین به متقاضیان ، تعیین تکلیف متقاضیان طرحهای غیرمشارکتی ، حضور طرحهای غیرمشارکتی مناطق غیرمحروم با پیشرفت بالا در برنامه پرداخت تسهیلات ، پیشنهاد اجرای مدل سهامدار غیرعضو و دریافت کننده سود و حضور نمایندگان معاونت توسعه روستایی و نیز صندوق کارآفرینی کشور در استان به منظور بررسی و تصویب طرح برای سرعت بخشیدن در اجرای فعالیتها از مهمترین این پیشنهادات بود.
مقیمی در پایان نیز از برداشتن شدن سقف مشارکت در طرح مشارکتی خبر داد و گفت: با توجه به تصمیم اخیری که در تهران گرفته شد سهم 51 و 49درصد نداریم و بخش خصوصی(تعاونی) می تواند 51درصد سهم داشته باشد به شرطی که نماینده سهامداران در هیات مدیره فعال تر عمل کرده و حضور داشته باشد.
از جمعیت یک میلیون و 60 هزار نفری استان یزد نیز در حال حاضر تنها حدود 18 درصد در 1143 روستای استان ماندگار شده اند که برخی از این روستاها به لحاظ بافت تاریخی دارای جذابیت های منحصر بفردی است.
از این تعداد روستاها نیز 1025روستا دارای سکنه دائمی و 118روستا سکنه فصلی دارند که در 703روستا جمعیت زیر 20 خانوار ساکن است و حتی در 465 روستا از تعداد یاد شده تنها یک تا چهار خانوار جمعیت زندگی می کنند و در بقیه روستاها که 440روستاست جمعیت خانوارها بیش از 20خانوار است .
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار