بسته خبری ویژه تابناک یزد:
رصد‌خانه «تابناک» ‌خبرهایی‌ برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند؛"پیشنهاد طعنه آمیز سرمربی تیم فوتبال فولاد یزد به مهران مدیری، بی خیالی مدیران سیاسی استانداری یزد در قبال قانون شکنان،55 درصد مردم یزد کم تحرک هستند و تاراج کلون درهای بافت تاریخی یزد"رصد‌خانه امروز تابناک یزدرا تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۱۲۴۳۸۴
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸ 06 November 2015
پیشنهاد طعنه آمیز سرمربی تیم فوتبال فولاد یزد به مهران مدیری

سرمربی تیم فوتبال فولاد یزد که در لیگ دسته یک حضور دارد، پس از شکست برابر پاس در ورزشگاه شهدای قدس همدان گفت: از مهران مدیری می خواهم سریالی پیرامون داوری های فوتبال به ویژه در لیگ یک تولید کند.
محمدرضا شیردل پس از شکست برابر پاس در جمع خبرنگاران افزود: از همان آغاز فصل از اشتباه های داوری ضربه خوردیم و در بازی امروز هم این وضع تکرار شد.
وی بیان داشت: همواره امیدواریم کمیته داوران نسبت به بهبود قضاوت داوران اقدام کند؛ منتهی همچنان اشتباه های داوری پابرجاست.
شیردل درباره دیدار امروز تیم های فولاد یزد و پاس همدان گفت: بازی به لحاظ فنی ضعیف بود و فوتبال جذابی را شاهد نبودیم.
وی افزود: در نیمه دوم نیز پاس بهتر ظاهر شد اما پس از به ثمر رساندن گل برتری مدام به زیر توپ زدند.
شیردل اضافه کرد: در این بازی به ویژه در نیمه دوم موقعیت هایی داشتیم که توسط مدافع پاس توپ در یک قدمی دروازه مهار شد و در نهایت بازی را باختیم.
به گزارش ایرنا،وی یادآور شد: برای پیروزی در بازی آینده در خانه تلاش خواهیم کرد از وضع موجود بیرون بیاییم و به رده های بالای جدول صعود کنیم.

بی خیالی مدیران سیاسی استانداری یزد در قبال قانون شکنان

در حالیکه جریان قانون شکن استان یزد سال گذشته با بهم ریختن برخی نشست های مجوز دار سیاسی و کنسرت های موسیقی موجی از قانون شکنی های خود را آغاز کرد،شواهد امر نشان می دهد که این نوع هنجار شکنی همچنان از سوی این گروه ادامه دارد.این حاشیه های تاجایی ادامه داشت که معاونت سیاسی و امنیتی استانداری یزد اعلام کرد که با تشکیل کمیته حقیقت یاب،در عرض یک هفته با صدور بیانیه ای اعلام می کند که سرچشمه این قانون شکنی ها چیست؟!اما نه تنها از بیانیه مذکور خبری نشد،بلکه گروه هنجارشکن و قانون شکن بیش از گذشته به فعالیت های خود ادامه داد.

بنابراین گزارش،چند روز پیش این جریان قانون شکن دوباره سعی کرد با توهین،هتک حرمت و تهمت به استاندار یزد ، مجموعه دولت و حتی فرزندان امام جمعه مرحوم یزد،موجی از فعالیت های تخریبی خود را دوباره آغاز نماید.

این مسائل در حالی بیان می شودکه مجموعه سیاسی دولت هم عزمی دربرخورد با قانون شکنان ندارد.به طوریکه برخی منابع آگاه اعلام کردند که جمعی از فعالان سیاسی اعتدالگرا و اصلاح طلب یزدچند روز پیش هم با حضور در دفتر استاندار یزد مراتب اعتراض خودرا اعلام کردند.

آنها با اعلام تعجب از اینکه مجموعه دولت در استان یزد برنامه ای برای قانون شکنان ندارد مراتب اعتراض خود را اعلام نمودند.

تجربه سال‌های اخیر نشان داده از کنار این نوع رفتارها نباید به آسانی عبور کرد، زیرا همین حرکت‌های ایذایی و به ظاهر ساده با اهمال برخی مدیران غائله‌های تلخ و خسارت باری را به بار خواهد آورد.

55 درصد مردم یزد کم تحرک هستند

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با اشاره به اینکه بیش از 55 درصد مردم یزد کم تحرک هستند، گفت: تعداد 22 خیر مدرسه‌ساز در یزد جذب فعالیت‌های ورزشی شدند.
مسعود شریعتی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد که به مناسبت برگزاری مسابقات "گراپلینگ کیک بوکسینگ" برگزار شد،اظهار داشت: جایگاه ورزش‌های رزمی هرچقدر به ضابطه‌های وزارت ورزش نزدیک‌تر شود، سرعت پیشرفتش افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: ما بحث سبک‌های مختلف و بحث توسعه رشته‌های مختلف را با محدودیت روبه‌رو نمی‌دانیم چرا که در جهت فرهنگ‌سازی، باید کمک کنیم که افراد بیشتری در جامعه ورزش و فعالیت کنند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با اشاره به سیاست ورزش همگانی، گفت: پیش از این بحث ورزش همگانی با دید مناسبتی انجام می‌گرفت و الان این روش به یکی از روش‌ها تبدیل شده و روش‌های مختلف دیگری هم در نظر گرفته شده است.

شریعتی با اشاره به اینکه امروز رشته‌های متعدد ورزشی و سبک‌های مختلف ورزشی در سطح دنیا ایجاد شده، گفت: اگر در سطح جامعه کسی علاقه داشته باشد در ورزش فعالیت کند، باید بستر لازم برای وی ایجاد شود که این وظیفه ورزش و جوانان است.

وی خاطرنشان کرد: باید همه کمک کنیم که ورزش با دید همگانی انجام شود و توسعه همگانی ورزش در همه رشته‌ها الان در نظر همه مسئولان استان است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد گفت: اگر ایجاد سبک جدید در جامعه با اقبال خوبی روبرو شود بسیاری از اهداف ما را دنبال می‌کنند و اگر به بحث قهرمانی‌ها هم توجه کنیم، با یک تیر چند نشان زده‌ایم.

شریعتی افزود: این که یک سبک بتواند به مدال‌آوری و قهرمان‌پروری بپردازد برای استان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

وی گفت: در یزد با توجه به کم‌تحرکی بالغ بر 55 درصد از مردم یزد و افزایش آمار دیابت و چربی خون جای ورزش را در زندگی مردم کم رنگ می‌بینیم و علت آن هم این است که ورزش در جامعه نهادینه و فرهنگ‌سازی نشده است.

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد با اشاره به اینکه توسعه انسانی در کشر از اهمیت بسار بالایی برخوردار است، گفت: ما ابتدا باید از لحاظ ورزشی و سلامتی، جامعه را با توسعه یافتگی همراه کنیم و بعد از آن به فکر توسعه اقتصادی و صنعتی باشیم.

وی گفت: ما بر اساس قانون باید سالن‌ها را در مزایده قرار دهیم و هر کسی که در این مزایده‌ها موفق شود می‌تواند سالن دریافت کند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد ادامه داد: خیرانی که بخواهند در زمینه توسعه فرهنگ ورزش و امکانات ورزشی در استان یزد فعالیت کنند، استقبال می‌کنیم.

شریعتی خاطرنشان کرد: امسال بیش از 22 خیر ورزشی‌ساز در استان یزد جذب شد و شاید برای اولین بار در سطح استان این تعداد خیر در جای جای استان شروع به فعالیت در زمینه ورزشی شده‌اند.

تاراج کلون درهای بافت تاریخی یزد

کوبه یا درکوب، وسیله‌ای از جنس فلز یا چوب است که روی بدنه در نصب می‌شد و از آن بوسیله کوبیدن بر روی در، صاحب خانه را از حضور خود مطلع می‌کردند.
به گزارش مهر،جنس بعضی از آنها از برنج و بعضی از آهن و یا از فلزات دیگر است بعضی از درها در دو مدل مختلف  استفاده می‌شد که یکی به شکل چکش و دیگری به صورت حلقه بود. صدای ایجاد شده از برخورد کوبه چکش مانند بم است که توسط مردها استفاده می‌‌شد همچنین صدای ایجاد شده از کوبه حلقه مانند زیر بوده و توسط زنان استفاده می‌شد. با این کار صاحب‌خانه متوجه جنسیت مراجعه‌کننده شده و به اقتضای آن یکی از ساکنان پاسخ می داد.
بافت تاریخی یزد و خانه های سنتی و قدیمی اش چه در بافت اصلی و یا حتی خانه های قدیمی در شهرستانها حتما درهای چوبی داشته و به جای زنگ و آیفون، دو  کلون چوبی یا فلزی مردانه و زنانه به درها نصب می کردند.
تا همین چند سال پیش می‌شد در بافت تاریخی یزد قدم برداشت و از درهای چوبی کلون دار عکس گرفت و گاهی آنها را امتحان کرد و یا برای گردشگران توضیح داد که کلون مردانه کدام است و تفاوت صدایش با کلون زنانه چیست.
می شد در بافت تاریخی یزد، کلون های باقی مانده زیادی را روی درها مشاهده کرد که بنا به ذوق صاحب خانه، طراحی شده بود و برخی از صاحب خانه ها را پیدا کرد که هنوز به جای زنگ از همین کلون ها استفاده می کردند و گوششان به صدای کلون در حساس بود. برخی دیگر در کنار آن زنگ سفید رنگی کار گذاشته بودند و در مواردی نادرتر، آیفون تصویری!
اما اکنون گردشگران کمتر کلونی روی در خانه‌های تاریخی یزد می‌بینند. صاحبان خانه صبح که از در بیرون می آیند، می‌بینند کلون درها سر جایشان نیست. کوبه‌ها را شبانه از درها جدا می‌کنند و در بازارهای خیابانی می فروشند.
دست فروشان زیادی هستند که انواع  اقسام کلون و کوبه و گل میخ و تزئینات درهای قدیمی را می‌فروشند.
بیشتر این افراد کلون‌ها را رایگان از درها جدا کرده و آنها را به قیمت‌های گزاف به صاحبان خانه‌های قدیمی و یا دوستداران این نوع از تزئینات خانه های تاریخی می فروشند.
برخی دیگر آنها را جمع آوری کرده و از افرادی که این کوبه ها را در اختیار دارند می خرند آن هم به قیمتی که نسبت به جنس کوبه، تزئینات کار شده روی آن و اندازه اش تغییر می‌کند.
تنها دزدان آثار تاریخی نیستند که این پایه های فرهنگی و تزئینی را از درها جدا می کنند، برخی دیگر از وارثان که مایل نیستند در بافت تاریخی بمانند، این کلون ها و حتی در و پنجره های قدیمی را از بافت تاریخی جدا می کنند و آن را به شهرهای مدرن انتقال می دهند چرا که در بافت مدرن شهرها کمتر می توان خبری از هویت و تاریخ پیدا کرد. بنابراین این تزئینات مشتری گران قیمتی دارند.
با گشت و گذاری در پاساژ پروانه تهران هم می توان انواع کلون‌ها و میخ‌های جدا شده از بافت تاریخی این شهر را مشاهده کرد.
کلون های ساده بین ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان قیمت دارد اما برای یک جفت کلون حکاکی شده که به خانه ثروتمندان و افراد خاصی تعلق داشته و تعداد آنها نیز محدود است، باید بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان پول پرداخت شود. کلون های حکاکی شده، به راحتی با پرداخت حقوق گمرکی راهی کشورهای همسایه می شوند تا در آینده ای نه چندان دور در حراجی های اشیاء تاریخی به فروش برسند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار