وقوع سیل در ماه‌های اخیر، خسارت 14 میلیارد تومانی به روستاهای بخش مرکزی شهرستان دماوند وارد کرد که اکنون مسئولان در حال جبران این خسارات هستند.
کد خبر: ۱۰۹۸۶۳
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۹ 11 October 2015
وقوع سیلاب اخیر در روستاهای شرق شهرستان دماوند موجب خساراتی به بعضی از منازل، جاده‌ها و مزارع زراعی و باغی شد که روستای سربندان از توابع دهستان ابرشیوه از جمله این روستاها به شمار می‌رفت.

در این زمینه، طرح‌های کانال‌کشی و لوله‌گذاری به همت و پیگیری مسئولان شهرستان دماوند در روستای سربندان انجام شد و بسیاری از خسارت‌های وارده شده نیز در حال جبران است.

به همین منظور، اهالی روستای سربندان با تماس‌های مکرر با دفتر خبرگزاری فارس در شهرستان دماوند، از تلاش‌ها و مساعدت‌های فرماندار شهرستان دماوند، بخشدار مرکزی دماوند و دهیار و شورای اسلامی سربندان قدردانی کردند.

بخشدار مرکزی دماوند در این ارتباط در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در پی جاری شدن سیلاب در روستاهای شرق شهرستان دماوند، خسارت‌هایی به منازل مسکونی، جاده‌ها و باغ‌ها و مزارع زراعی وارد شد که در این زمینه دو اقدام را در پیش گرفتیم.

مهدی حیدری افزود: در نخستین اقدام، اداره‌های بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی برای برآورد و بررسی خسارت‌ها اقدامات خود را در روستاهای خسارت دیده انجام دادند.

وی ادامه داد: در دومین اقدام، کارگروهی را در دفتر فنی بخشداری مرکزی دماوند تشکیل دادیم تا میزان خسارت‌ها، علت وقوع سیلاب،‌ محل‌های سیلاب‌پذیر و ... بررسی و شناسایی شوند.

بخشدار مرکزی دماوند با بیان اینکه بر اساس خسارات برآورد شده، 14 میلیارد تومان به روستاهای این بخش بر اثر وقوع سیلاب خسارت وارد شده است، تصریح کرد: روستاهایی که به لحاظ مالی مشکل نداشتند، طرح‌های بهسازی خود را آغاز کردند.

حیدری اضافه کرد:‌ مشکلات محل‌هایی که خسارت وارد شده بود و یا نقاطی که امکان سیل‌زدگی داشت را در مدت زمان کوتاه برطرف کردیم؛ به دلیل اینکه ردیف بودجه دهیاری‌ها از طریق کمیسیون ماده 99 تأمین می‌شود، توانستیم این اقدامات را انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه سربندان یکی از روستاهایی بود که مشکلات خسارات آن شناسایی و بعضی از آنها برطرف شد، بیان کرد: یکی از مشکلات روستای سربندان، این بود که آب جاری شده در بعضی از خانه‌ها جمع می‌شد که توانستیم این مشکل را برطرف سازیم.

بخشدار مرکزی دماوند در مورد تأمین اعتبارات خسارت‌های وارد شده به روستاها افزود: هنوز اعتبارات این خسارت‌ها تأمین نشده و تنها کارشناسان اداره‌های بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی جمع‌بندی‌ها و برآوردها را به ادارات ‌کل خود انعکاس دادند تا این اعتبارات در قالب اعتبارات مدیریت بحران یا اعتبارات درون‌سازمانی اختصاص پیدا کند.

حیدری خاطرنشان کرد: تاکنون اعتبارات تمام اقدامات انجام شده، از منابع داخلی دهیاری‌ها و شورای بخش مرکزی تأمین شده است.

شهرستان دماوند از دو بخش مرکزی و رودهن، پنج شهر و 111 روستا تشکیل شده که بخش مرکزی آن شامل سه دهستان جمع‌آبرود به مرکزیت شهر آبسرد، دهستان ابرشیوه به مرکزیت روستای سربندان و دهستان تاررود به مرکزیت روستای مراء است.

همچنین شهرهای دماوند، آبسرد و کیلان در بخش مرکزی دماوند قرار گرفته‌اند و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت این بخش در سال 1385 برابر با 70 هزار و 608 نفر بوده است.
منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار