اهالی «انارک» می‌گویند اگر فکری برای تأمین آب اهالی انارک نشود راهی جز ترک روستا و رها کردن زندگی در روستا ندارند.
کد خبر: ۱۰۸۹۴۳
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲ 10 October 2015

به گزارش تابناک ایلام، اهالی «انارک» می‌گویند اگر فکری برای تأمین آب اهالی انارک نشود راهی جز ترک روستا و رها کردن زندگی در روستا ندارند، لوله‌های آب را از چشمه‌های امروان بکشید خودمان نگهبانی می‌دهیم.

فرزندان و بستگانم در شهر زندگی می‌کنند اما ما در روستا ماندیم که بی‌آبی طاقتمان را طاق کرده و با توجه به این‌که تنها منبع امرار و معاش ما دامداری است، برای تأمین آب گوسفندان چنان با مشکل مواجه هستیم که اگر روال همین‌گونه پیش برود، مجبوریم زندگی روستایی را رها کرده و به شهر بیائیم.

این درد دل‌های یکی از اهالی است که گفت: این تنها مشکل ما نیست، بلکه مشکل مشترک روستاهایی است که در منطقه گرمسیری بخش چوار هستند و در 50 کیلومتری شهر ایلام قرار دارند و برای رسیدن به آن باید از انارک گذشت. روستایی گرمسیری که طاقت مردمانش از بی‌آبی طاق شده و از مسئولان گلایه دارند.

«مزبان مرادخانی» - از دیگر ساکنان انارک گفت: جاده‌ی دسترسی به روستای ما تا حدودی مبین حال و احوال ساکنان روستاهای این منطقه و از جمله روستای ما‌ست.

وی با بیان این‌که 5 سال پیش که مسئولان بنیاد مسکن استان برای اجرای طرح هادی به روستای ما آمدند، دل‌خوش به آبادانی روستا شدیم، وی افزود: اجرای طرح هادی در روستای ما توسط یکی از پیمانکاران منطقه استارت خورد که البته بخشی از آن اجرا و بقیه به‌صورت نیمه کاره به امان خدا رها شده است و تاکنون مسئولان برای رسیدگی و سرکشی از آن به روستای انارک نیامده‌اند، کاش می‌دانستیم که گناه یک روستایی به جز روستانشین بودنش چیست.

مرادخانی خاطرنشان کرد: بی‌آبی طاقتمان را طاق کرده است و دیگر تحمل این وضعیت برای ساکنان روستای ما سخت شده است.

این ساکن روستای انارک با اشاره به این‌که در سنوات گذشته آب روستای ما که چشمه بالادست روستا تأمین می‌شد، از طریق لوله‌کشی به داخل روستا هدایت شد و مشکلی نداشتیم، خاطرنشان کرد: در آن زمان که وضعیت آب منطقه و بارندگی‌ها خوب بود، مشکلی نداشتیم و در سال‌های اخیر که کم‌آبی به حد نگران‌کننده‌ای در این منطقه رسیده، ادامه زندگی ما در این منطقه تقریباً غیرممکن می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: لوله‌های انتقال آب از منبع به روستا چندین بار سرقت و حتی تخریب شد و چندین سال است که وضعیت انتقال آب از منبع به لوله‌کشی خانگی ما در روستا به همین صورت به حال خود رها شده است.

مرادخانی تصریح کرد: هم‌اکنون آب با تانکر از سوی آب و فاضلاب روستایی برای ما آورده می‌شود که پاسخگوی وضعیت ما نیست، چون دام‌های ما آبی برای خوردن ندارند و البته اهالی روستا تعهد داده‌ایم که اگر لوله‌‎های انتقال آب از چشمه‌های امروان را برای ما از طریق حفر کانال بکشند اهالی روستا ملزم به نگهداری از آنها هستیم.

این ساکن انارک یادآور شد: در هفته، یک روز با تانکر برای ما آبرسانی می‌شود که برای پر کردن هر تانکری با هر حجمی یک هزار تومان فیش تهیه می‌کنیم که در فصل تابستان با آن گرمای بیش از حد آب داخل تانکر آبرسان گرم شده و ممکن است مسمومیت هم به همراه داشته باشد.

«ح. صادقی» یکی دیگر از ساکنان روستای انارک می‌گوید: وضعیت آب آشامیدنی ما در روستا وخیم است و ما را مجبور به کوچ و ترک روستا کرده است.

وی با اشاره به این‌که اهالی روستا متعهد به حفاظت از لوله‌های انتقال آب از چشمه‌های امروان شده‌ایم، تصریح کرد: انتقال آب از امروان به انارک نیازمند احداث خط انتقال است که در سنوات گذشته این کار انجام شده اما بارها مورد تخریب و سرقت قرار گرفته که اگر این لوله‌ها در کانال جا گذاری شوند متعهد شده‌ایم که از آنها مراقبت کنیم.

«رقیه. م» پیرزنی کهنسال از اهالی انارک به خبرنگار ایسنا گفت: ایکاش این طرح هادی اصلاً به روستای ما نمی‌آمد چراکه ورودی خانه‌ام را تخریب کرده و به امان خدا رها کرده‌اند، زمستان در پیش است و اگر فردا باران ببارد دیگر نمی‌توانم از خانه بیرون بیایم. تو را بخدا حرف‎‌هایم را به گوش مسئولان برسان.

 هم‌اکنون 14 ساختمان در روستای انارک با 9 خانوار ساکن وجود دارد که از این تعداد 5 خانوار مشترک آب و فاضلاب روستایی هستند.

گفتنی است که مسئولان آب و فاضلاب روستایی استان سال گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفته بودند که 14 هزار لیتر در یک روز ‌به اهالی این روستا آب رسانده می‌شود و شبکه توزیع آب روستای انارک فرسوده اعلام شده و اعلام کرده بودند که در همان سال از محل توسعه و بازسازی در صورت تأمین اعتبار تا پایان سال 93 لوله‌کشی انجام می‌شود./پ

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار