پروژه "بیوایمپلنت" سال ۱۳۹۰ و در جریان سفر مقام معظم رهبری برای کرمانشاه مصوب شد، اما هنوز با گذشت حدود یازده سال به بهره‌برداری نرسیده است.
کد خبر: ۱۰۸۱۸۵۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳ 13 December 2022

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا این طرح بلحاظ دانش فنی و کاربردهایی که دارد منحصر به فرد است و کمتر استانی در کشور مشابه آن را دارد. تولیدات این واحد تجهیزات پزشکی با منشاء اولیه بیولوژیکی است که در بدن کاشته و پیونده زده می شود و برای رفع نقص برخی اعضای بدن کاربرد دارد.

این مجموعه قرار بود با تولید ۱۲۰۰ عدد تاندون استخوانی و ۱۳۵۰ عدد دریچه‌های قلبی و عروقی زمینه اشتغال ۳۰ نفر را فراهم کند.

قرار بود این طرح توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) اجرایی شود و سال ۱۳۹۱ نیز کلنگ آن با حضور معاون وقت وزیر صمت و جمعی از مسئولین کشوری و استانی به زمین زده شد و اعتبار اجرای آن نیز ۱.۲ میلیارد تومان اعلام شد که حالا به نرخ امروز سرمایه‌گذاری آن به چیزی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

در آن زمان دکتر صولت سنا مدیر پروژه ایمپلنت کرمانشاه  با اشاره به اینکه این واحد براساس استانداردهای روز دنیا طراحی خواهد شد، گفت: فاز اول تولیدی این طرح که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه می باشد در دهه فجر (سال ۱۳۹۱) به بهره برداری خواهد رسید.

وی  با اشاره به اینکه در فاز اول این پروژه قطعات استخوانی، دریچه قلب و... مورد نیاز بیماران تولید می شود، ابراز امیدواری کرد در فاز های بعدی تولید ارگان هایی مثل کبد اجرایی شود.

وی عنوان کرد: کیفیت محصولات تولیدی این واحد به حدی خواهد بود که قابل رقابت با انواع آمریکایی می باشد.

از آن سال تاکنون وعده‌های مختلفی برای افتتاح این طرح داده شد از جمله اینکه قرار بود در هفته دولت سال ۱۳۹۹ به بهره‌برداری برسد، به علاوه در این مدت بارها مدیران ایدرو نیز بازدیدهای از بیوایمپلنت کرمانشاه داشتند و بر لزوم اجرای هرچه سریع‌تر آن تاکید کردند.

آخرین بازدید از این طرح نیز مربوط به آذر امسال بود که در جریان آن علی نبوی رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در بازدید از طرح بیوایمپلنت شرکت دانش بافت البرز تاکید کرد که باید مشکلات این طرح به زودی مرتفع شده و وارد مدار تولید شود.

وی اظهار امیدواری کرد، بهار ۱۴۰۲  فاز زرد طرح بیوایمپلنت کرمانشاه راه اندازی و فازهای بعدی نیز در اولین فرصت به بهره‌برداری برسد.

وی مشکل بیوایمپلنت را ترکیب سهام سهامداران برشمرد و افزود: پس از تغییر میزان سهام با توجه به رایزنی‌هایی که با شرکا شده این پروژه فعال خواهد شد.

نبوی با بیان اینکه ماشین‌آلات و تجهیزات آن سفارش گذاری شده، تاکید کرد:  با توجه به اینکه بخش اعظمی از این تجهیزات اروپایی و آمریکایی است، علاوه بر مشکل تامین مالی فرایندهای خرید تجهیزات با توجه به تحریم ها سخت خواهد بود.

حالا به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه، این پروژه اکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امید آن می‌رود در اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسد.

محسن دارابی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخش عمده کارهای این پروژه انجام شده و فاصله چندانی تا بهره‌برداری ندارد.

وی مشکل اصلی این پروژه را مسائل بین شرکا دانست که به زودی با حل آن آماده بهره‌برداری خواهد شد.

مدیرکل  صمت استان کرمانشاه این واحد را یکی از بزرگترین مراکز تولید بیوایملنت در ایران دانست و افزود: در این مرکز، بیوایمپلنت‌های قلبی و عروقی و استخوانی تحت عنوان بافت نرم و بافت سخت تولید می‌شود.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار