معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان همدان ضمن تاکید بر ضرورت جداسازی فاضلاب از رودخانه های شهر گفت: این اقدام در اولویت برنامه های شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارد.
کد خبر: ۱۰۵۵۵۹۹
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱ 11 July 2022

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان همدان ضمن تاکید بر ضرورت جداسازی فاضلاب از رودخانه های شهر گفت: این اقدام در اولویت برنامه های شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارد.

به گزارش تابناک همدان از روابط عمومی آبفای استان همدان، حسین آذرتکین با اشاره به اینکه جمع آوری و جداسازی فاضلاب از رودخانه های شهر همدان یکی از اقدامات در دست انجام و مورد تاکید شرکت آب و فاضلاب استان است،گفت: در همین راستا جداسازی فاضلاب از رودخانه دره مرادبیگ کلید خورد که با تلاش همکاران ما تاکنون 80 درصد از کار عملیاتی شده و 20 درصد باقی مانده نیز در سال جاری اجرایی میشود.

حسین آذرتکین افزود: طرح جمع آوری فاضلاب رودخانه دره مراد بیگ در فاز دوم در دو مرحله انجام میشود که مرحله نخست اجرای این طرح، جمع آوری فاضلاب محله تخته سنگ دره مردا بیگ و مرحله بعد جمع آوری فاضلاب مناطق باقی مانده از فاز نخست می باشد ضمن اینکه این پروژه در دو سوی رودخانه مذکور به طول 5/2 کیلومتر اجرایی خواهد شد.

وی با اذعان به اینکه این اقدام در راستای پاکسازی رودخانه ها و بهره وری از فاضلاب جمع آوری شده انجام می شود،اظهارداشت: مطابق برنامه ریزی انجام شده جداسازی فاضلاب از رودخانه های موجود در خیابانهای رکنی و بین النهرین تا مسیر منتهی به میدان امام نیز در دستور کار می باشد که این پروژه نیز همانند پروژه پیشین در صورت تخصیص در سال جاری عملیاتی خواهد شد.


حسین آذرتکین با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر فاضلاب روان در رودخانه های شهر در زمین های کشاورزی پایین دست شامل دشت بهار و حاشیه شهر همدان نظیر قاسم آباد و حسن آباد مورد استفاده کشاورزان قرار می گیرد عنوان کرد: امیدواریم با مجموعه اقدامات انجام شده آبیاری با چنین آبهایی متوقف شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه متاسفانه یکی از معضلات 60 ساله شهر همدان، وجود کانالهای طاقی شکل و انتقال فاضلاب به رودخانه های شهر میباشد گفت: همین امر موجب شده تا امروز تغییر کانالهای سنتی و اتصال آنها به کلکتور اصلی شهر هزینه های زیادی را متوجه شرکت آب و فاضلاب نمایند.

وی تصریح کرد: ظرف 4 تا 5 سال آتی باید تمامی شبکه های طاقی به شبکه اصلی شهر متصل گردد و رودخانه ها عاری از فاضلاب شوند.

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان همدان در خصوص اعتبار در نظر گرفته شده در این رابطه نیز گفت: با ابلاغ اعتبارات ماده 56 به شرکت آب و فاضلاب استان، قریب به 300 میلیارد تومان به جداسازی فاضلاب از رودخانه های شهر تخصیص خواهد یافت که با این اعتبار رودخانه های موجود در خیابانهای اصلی شهر همانند؛ بین النهرین و رکنی تا میدان بیمه و دیگر رودخانه ها عاری از فاضلاب خواهند شد.

وی با اذعان به اینکه با حمایت استاندار و دادستان استان آزادسازی بستر و حریم رودخانه های شهر در دست انجام است،عنوان کرد: همزمان با مجموعه اقدامات انجام شده،اجرای شبکه فاضلاب در دو سوی حریم رودخانه ها نیز عملیاتی خواهد شد.


آذرتکین در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر نیز همزمان با بازگشایی حریم رودخانه عباس آباد تا خیابان منوچهری ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب در حال انجام است.

وی همچنین با بیان اینکه ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب در دو سوی رودخانه های مستقر در قاسم آباد، حسن آباد و خضر نیز به زودی عملیاتی خواهد شد گفت: از آنجا که فاضلاب خانگی ساختمانهای مستقر در حریم رودخانه ها به داخل رودخانه ها تخلیه می شود لذا جدا سازی این نوع فاضلاب ها و انتقال آن به کلکتور اصلی شهر نیز در دستور کار شرکت آب و فاضلاب همدان می باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار