داور بخش کودک و نوجوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: تئاتر امروز ما جنبه ماندگاری و توسعه زیربنایی را از دست داده است.
کد خبر: ۱۰۵۴۴۳
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳ 06 October 2015
داور بخش کودک و نوجوان جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: تئاتر امروز ما جنبه ماندگاری و توسعه زیربنایی را از دست داده است.

به گزارش فارس؛قطب‌الدین صادقی  با تأکید بر لزوم توجه به هنر تئاتر اظهار کرد: دولت باید بودجه بیشتری را برای حمایت از هنر به ویژه هنر تئاتر اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه امسال هشت دهم درصد بودجه به بخش هنر اختصاص داده شده است، اضافه کرد: کمترین بودجه در مجلس به هنر تخصیص داده شده که با این وضعیت نمی‌توان انتظار اثرگذاری برنامه‌های هنری را بر روی مخاطب داشت.

داور بخش کودک و نوجوان ادامه داد: با وضعیت اقتصادی موجود، وضعیت تئاتر نیز بدتر از گذشته شده به طوری که کار در این حیطه برای برخی به امری تفننی تبدیل شده است.

وی گفت: این شرایط باعث شده تئاتر در مسیری قرار گیرد که حامیان آن نوکیسه‌های کم‌فرهنگی شوند که به دنبال محتوا و تغییرات بزرگ نبوده و نیستند.

صادقی با بیان اینکه این وضعیت موجب شده تئاتر ما به یک تئاتر مصرفی تبدیل شود، تصریح کرد: تئاتر امروز جنبه ماندگاری و توسعه زیربنایی را از دست داده است.

وی با تأکید بر اینکه باید به دنبال راهی باشیم که این سرمایه گرانقدر را حفظ کنیم، خواستار توجه به این مهم شد.

برخی تئاترهای ما تفننی شده است

این استاد دانشگاه افزود: برخی از تئاترهای ما فقط تئاتر‍‌‌های تفننی و سالن رقص و آواز شده است، درست مثل تئاتر لاله‌زار بعد از کودتای 28 مرداد!

وی ادامه داد: در این میان یک عده نوکیسه به شکل حرفه‌ای مردم را می‌چاپند و دولت هم نه تنها پولی خرج نمی‌کند بلکه 20 تا 30 درصد هزینه‌ها را برای خود برمی‌دارد.

صادقی وضعیت تئاتر کشور را پیچیده‌ دانست و بیان داشت: اغلب گروه‌های نمایشی در حال ضرر و زیان هستند، بنابراین کسی با این شرایط حاضر به ادامه کار نخواهد بود.

دولت بخشی از بیت‌المال را برای تولید آثار فاخر اختصاص دهد

وی با بیان اینکه دولت باید بخشی از بیت المال را برای ساخت آثار فاخر ایرانی اختصاص دهد، این موضوع را امری مهم قلمداد کرد.

صادقی با اشاره به اینکه به دلیل کثرت کارگاه‌های آموزشی در این جشنواره، موفق نشدم نمایش‌های زیادی ببینم جز چند نمایش خارجی، گفت: تا به امروز شاهد ترکیب خوبی در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان بودم.

وی با بیان اینکه جشنواره به خاطر بین‌المللی بودنش باید از گروه‌های خارجی بهره بیشتری ببرد، گفت: باید تئاتر در مدارس آموزش داده شود.

داور بخش کودک و نوجوان بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: در فرانسه از بازیگران تئاتر برای آموزش در مدارس استفاده می‌شود که در این وادی بسیار هم موفق هستند.

وی در پایان با بیان اینکه در تئاتر؛ آموزش نفس به نفس و زنده است و تأثیرگذاری بیشتری دارد، دلیل جذابیت این هنر را نیز در همین موضوع دانست.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار