علی میکائیلی در گفتگو با خبرنگار تابناک کرمانشاه اظهار داشت: قارچهای خودرو هیچگونه برتری بر قارچهای خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند، به مردم توصیه میشود قارچهای خودرو نخورند و حتی از روی کنجکاوی هم به قارچها دست نزنند، چون ممکن است سم از طریق دست آلوده به مخاط و دهان فرد برسد.
وی افزود: مسمومیتهای قارچی به دو گروه تقسیم میشود، گروه اول مسمومیت حاصل از آلودگی مواد غذایی به کپکهای سم زا میباشند که این گروه جز مسمومیتهای غذایی است و گروه دوم از مسمومیتهای قارچی به وسیله قارچهای چتری سمی ایجاد میشوند که مرگبارترین مسمومیت در این گروه را "مسمومیت آمانیتایی "می گویند. سم آمانیتین بسیار کشنده بوده و با پختن و جوشاندن و شستن قارچ از بین نمیرود و این سم، چون هیچگونه پادزهری ندارد با تخریب بافت کبد باعث ایجاد یک سندرم هپاتو رنال شده و بسیار مرگبار است.
متخصص قارچ شناسی پزشکی تصریح کرد: این مسمومیت بین ۶ تا ۷۲ ساعت و بطور متوسط حدود ۱۲ ساعت علامتی ندارد و این زمان و شروع اولیه علایم بهترین زمان مراجعه برای درمان است. علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی و کما است که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق میافتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.
میکائیلی با تاکید بر اینکه برخی قارچهای واجد این سم، بسیار شبیه قارچهای خوراکی خودرو هستند و تشخیص این قارچها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است، افزود: بنابراین تکیه بر روشهای غیر علمی مانند استفاده از ظروف نقرهای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمیشود، افرادی که قارچ مشکوک مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت خدمات درمانی مراجعه کنند، چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.