99 سالی سخت برای ایرانی ها خواهد بود؟

نماینده شیراز در مجلس گفت:سال 99 سالی سخت‌تر از سال 98 خواهد بود و امیدوارم همه قوا دست به دست هم دهند تا فشار حاصل از تحریم‌ها کمتر و قابل تحمل‌تر شود تا ان‌شاالله با موفقیت از این دوران سخت عبور کنیم.
کد خبر: ۸۰۷۹۹۶
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۴ 23 December 2019

مسعود رضایی گفت:دولت دارای چهار شاخه اصلی درآمدی است: 1- نفت 2- عوارض گمرکی و اخذ مالیات 3- فروش اوراق مشارکت 4- درآمد شرکت‌های دولتی و فروش برخی اموال دولتی. حال شاخه اصلی درآمدی دولت که نفت است به‌طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است و خیلی نمی‌توانیم به جایگزینی محصول دیگری دل ببندیم، زیرا به‌نوعی کشوری تک‌محصولی قلمداد می‌شویم و صادرات اقلام دیگرمان خیلی پایدار و قابل ملاحظه نیست.

این نماینده استان فارس تصریح کرد: در سال 98 قرار بود 152 هزار میلیارد تومان بابت فروش روزانه یک و نیم میلیون بشکه نفت به‌قیمت 54 دلار برای کشور منظور شود، اما تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باعث شد تنها 50 تا 60 درصد این رقم محقق شود و دولت مجبور شد که روی به فروش اوراق مشارکت که به‌نوعی آینده‌فروشی است و یا قرض از سیستم بانکی و غیره بیاورد که این رویکرد، تورم‌زا بود.

عضو فراکسیون امید مجلس اظهار داشت: حال سال آینده اگر بتوانیم نفت خود را صادر و پول آن را به کشور انتقال دهیم به رقمی در حدود 50 هزار میلیارد تومان می‌رسیم، یعنی یک سوم رقمی که در بودجه سال 98 آمده بود و دولت چاره‌ای ندارد جز اینکه روی به گرفتن عوارض و مالیات بیشتر بیاورد که این مسیر هم مطمئناً باعث فشار بر مردم خواهد شد.

رضایی در پایان گفت: با این اوصاف، سال 99 سالی سخت‌تر از سال 98 خواهد بود و امیدوارم همه قوا دست به دست هم دهند تا فشار حاصل از تحریم‌ها کمتر و قابل تحمل‌تر شود تا ان‌شاالله با موفقیت از این دوران سخت عبور کنیم.

مدیرکل دیوان محاسبات فارس هم با اشاره به شرایط خاص کشور گفت: وضعیت منابع درآمدی ما در ماه‌های باقیمانده از سال جاری و همچنین سال آینده، مطلوب نخواهد بود و بخش دولتی و عمومی باید خود را برای سال آینده که سالی سخت‌تر از امسال است، آماده کند.

ساسان مبینی سپس با اشاره به اینکه منابع پیش بینی شده در بودجه سال آینده دولت، قطعاً فشار را بر بخش تولید، صنعت و کسب و کار افزایش می‌دهد. مبینی با اشاره به پیش بینی وصول 195 هزار میلیارد تومانی درآمد مالیاتی قطعاً تمرکز خود را بر بخش‌های اقتصادی قرار می‌دهد و قطعاً بخش‌های اقتصادی در مضیقه قرار خواهند گرفت.

آخرین اخبار