تابناک فارس به نقل از تسنیم:عبدالرسول همتی اظهار داشت: مهمترین برنامه پیشرو بازنگری و اجرای جامع برنامههای سلامت است در همین راستا در 5 ماه گذشته 82 هزار واحد صنفی مربوط به تهیه و توزیع موادغذایی بازدید شده که 94 مرکز آن به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی از سوی این دانشگاه تعطیل شدهاند.
وی با تشریح اینکه بیشترین تعطیلی مراکز صنفی در شهرستان شیراز انجام شد، گفت: بیشترین علت تعطیلی این مراکز عدم رعایت بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی مصرفی بوده است و کارشناسان بهداشت محیط و گروههای بهداشتی با استفاده ازپیشرفتهترین تجهیزات، قادر هستند در محل از مواد غذایی نمونهگیری کنند و بدون اینکه به آزمایشگاه فرستاده شود، نتیجه را مشاهده و اقدامات قانونی را انجام دهند.
همتی سلامت مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی دارای مجوز و همچنین کنترل و بازرسی ویژه از رستورانها و اماکن بین راهی را به عنوان یک اولویت از سوی معاونت بهداشتی دانشگاه مطرح کرد و گفت: متولیان امر باید نسبت به امنیت محصولات غذایی حساس شوند زیرا امروزه مهمترین مطالبه شهروندان سالم بودن مراکز تهیه و توزیع غذا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به سامانه تلفنی 190 گفت: در طی پنج ماه گذشته سه هزار و971 نفر از شهروندان با این سامانه تماس گرفته و نسبت به عدم رعایت بهداشت فردی در برخی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در فارس ابراز گلایه داشتند.
وی گفت: شهروندان در صورت مشاهده تخلفهای بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع موادغذایی، میتوانند در طول شبانه روز با سامانه 190 تماس بگیرند و مشکلات خود را مطرح کنند.
همتی بیان کرد: تعطیلی یک مرکز به دلیل تخلفهای بهداشتی پس از چندین بار بازدید و ارائه اخطار به متصدی مرکز با دستور مقام قضایی انجام میشود، بنابراین همه فروشندگان موادغذایی که ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارند، اخطارهای بهداشتی را جدی بگیرند و برای رفع نقص مشکلهای بهداشتی واحد خود تلاش کنند.
وی با اشاره به در پیش بودن ماه محرم بر ضرورت رعایت توصیههای بهداشتی در توزیع نذورات تأکید کرد و گفت: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری میتواند احتمال بروز بیماریهای مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای را افزایش دهد.