اسماعیل خاتمی مقدم امروز در نشست هماندیشی نهادها و تشکلهای دولتی و خصوصی حوزه گندم و آرد استان اظهار داشت: 90 درصد کارخانجات آرد استان فعال بوده که از این میان زیر 40 درصد ظرفیت کار میکنند.
وی افزود: این واحدها تنها 5 درصد محصول آرد خود را به سایر استانها انتقال میدهند.
رئیس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اینکه از 17 هزار تن میزان مصرفی انواع آرد صنایع تبدیلی و فرآوری آردی تنها 40 درصد نیاز آن از داخل استان تامین میشود، دلایل آن را عدم رقابتی بودن این واحدها بر شمرد.
خاتمیمقدم خواستار گریدبندی کارشناسان کنترل کیفی بهویژه در بخش صنایع غذایی، تغییر کارمزد تبدیل گندم و ارائه لیست مشخصات گندم در هنگام تحویل به کارخانههای آرد شد.
وی ادامه داد: با التفات به شرایط خاص اقلیمی مازندران، نیازمند اصلاح قوانین و دستورالعملهای مربوط به درصد رطوبت گندم هستیم و زمان کنونی را بواسطه نامگذاری امسال بنام تولید و اشتغال بهترین زمان برای اجرایی شدن خواند.
نادر افشار رئیس کمیته تخصصی آرد انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران با درخواست رعایت طول مدت نگهداری گندم در سیلوها گفت: عمده کمباینهای برداشت گندم قدیمی بوده و با ورود کاه به داخل سیلوها با انتقال آفت آسیب جدی به گندمها وارد میکنند.
افشار با اعلام آمادگی برای صادرات آرد استان بازدهی و حاشیه سود کارخانجات آرد استان را ناکافی دانست و میزان رطوبت گندمها بهواسطه عدم رعایت زمان برداشت را بالا عنوان کرد.
خودکفایی گندم در استان مازندران
ایوب خانی رئیس انجمن کارخانجات آرد استان نیز با خرسندی از خودکفایی گندم در سال 95 بیان کرد؛ کارخانجات آرد استان میتوانند سفیدی آرد را کنترل کنند اما گلوتن گندم باید به کمک تغییر واریتههای گندم تامین شود.
خانی تقاضا کرد: تمامی سبوس گندم آزاد به کارخانجات تحویل داده شود و از تاسیس کارخانجات جدید آرد جلوگیری شود.
حسین اصغرزاده مسئول اداره نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه 28 درصد آرد آزاد در کشور تولید میشود که سهم مازندران 31 درصد و در نتیجه نسبت به خیلی از استانها سهم بیشتری دارد.
وی با اعلام اینکه 1.5 سال از قیمتگذاری آرد و نان میگذرد رفع مشکلات و اصلاح کیفیت گندم و آرد و نان استان را مورد تاکید قرار داد و از انعکاس این مسائل و معضلات به کارگروه آرد و نان استان در آیندهای نزدیک خبر داد.
سلمان صفایی مشاور آردی انجمن مهندسی کیفیت غذای استان با اعلام اینکه در گذشته از نظر کیفی رتبه دو جهانی را در گندم داشتیم خواستار افزایش کیفیت گندم، آرد و نان تولیدی به کمک پیادهسازی کامل و اصلاح دستورالعملها و مقررات از سوی همه دستاندرکاران شامل کشاورزان شرکت غله، کارخانجات و خبازان شد.
وی برداشت به موقع گندم و رعایت شرایط و زمان نگهداری گندم در سیلوها، انتخاب و معرفی واریتههای مناسب گندم را ضروری دانست.