به گزارش خبرنگار تابناک اصفهان، بر اساس شواهد میدانی در محله زینبیه اصفهان در هفتههای اخیر، 2 صندوق قرض الحسنه در اصفهان دچار ورشکستگی شده و زمزمههایی از ورشکستگی برخی دیگر از صندوقهای قرض الحسنه در این منطقه به گوش میرسد.
بسیاری از صندوقهای قرض الحسنه در مناطق حاشیهای و کم برخوردار شهر اصفهان قرار دارند، افراد به امید خرید خانه، وسیله نقلیه یا راهاندازی کسب و کار تمام سرمایه خود را در این صندوقها قرار میدهند، اما ناگهان با ورشکستگی صندوق مواجه شده و علاوه بر عدم دریافت تسهیلات اصل پول خود را نیز از دست میدهند.
ارزش پولی که دود میشود
به گفته یکی از اهالی محله زینبیه اصفهان فردی تمام سرمایه خود را به امید راهاندازی کسب و کار برای فرزندانش در یکی از قرض الحسنههایی که به تازگی ورشکست شده گذاشته و حالا اصل پول خود را از دست داده و وعده پرداخت قسطی اصل پول به او داده شده است.
در حالی که کاهش ارزش پول ملی یکی از چالشهای امروز کشور است، در زمان بازپس گیری اصل سرمایه، احتمالاً بسیاری از ارزش آن از دست رفته است.
مجوزهای بیاعتبار
به گزارش خبرنگار تابناک هر دو قرض الحسنه ورشکست شده دارای مجوز رسمی بوده، اما به یکباره به تعهدات خود عمل نکرده و بسیاری از سپرده گذاران را با چالش جدی مواجه کردهاند.
به گفته برخی از ساکنان این محله در هفتههای اخیر اعتراضاتی توسط سپردهگذاران در مقابل یکی از این صندوقها به وجود آمده و سپس وعده بازگرداندن تدریجی اصل پول سپردهگذاران داده شده است.
سوال اساسی این است که آیا نظارت بر صورت مالی این صندوقها وجود دارد؟
در صورت وجود نظارت آیا امکان جلوگیری از ورشکستگی و ایجاد این معضلات وجود نداشته است؟
اساساً چه نهادی ناظر و پاسخگوی وضعیت موجود است؟
کلاهبرداری پانزی یا قرض الحسنه؟
در حالی که منابع یک صندوق قرض الحسنه محلی با یک بانک قرض الحسنه قابل مقایسه نیست چطور ممکن است که شرایط ارائه تسهیلات یک صندوق مناسبتر و ترغیب کنندهتر از یک بانک قرض الحسنه باشد؟
در سالهای اخیر کلاهبرداری پانزی به شیوهای رایج در کشور تبدیل شده است، در این روش بنگاه اقتصادی با ارائه وعدههای جذاب، اما غیر ممکن افرادی را جذب و با منابع مالی جدیدی که جذب میکند وعدههای پیشین خود به مشتریان قدیمی را عمل و اعتمادسازی انجام میدهد.
اما این رویه در نقطهای پایان مییابد و پول مشتریان جدید از بین میرود.
نحوه فعالیت برخی از صندوقهای قرض الحسنه ورشکست شده شباهت زیادی به این شیوه از کلاهبرداری دارد.
لزوم ساماندهی و نظارت مناسب
حدود ۲۰ سال از اولین موارد پر سر و صدای ورشکستگی صندوقهای قرض الحسنه میگذرد و تاکنون این روند کماکان ادامه داشته و با بروز بحرانهای اقتصادی تشدید شده است.
صندوقهای قرض الحسنه دارای مجوز نیز دچار ورشکستگی و عامل تحمیل زیان به اقشار مختلف خصوصا اقشار کم بضاعت هستند.
ساماندهی و تشدید نظارت منسجم بر این صندوقها امری ضروری و اجتناب ناپذیر جهت پیشگیری از معضلات کنونی میباشد.
انتهای پیام/