اقتصاد مقاومتی به معنی بهره‌وری

استاد اقتصاد دانشگاه‌های اردبیل گفت: اقتصاد مقاومتی به معنی بهره‌وری و کاهش هزینه‌هاست.
کد خبر: ۱۰۶۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۷ 05 October 2015

حسن نوعی‌اقدم در گفت‌و گو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: از نظر اقتصادی و منابع درآمدی در کشور در یک شرایط خاص و محدودکننده قرار گرفته‌ایم، به طوری که آنچه به عنوان درآمد نفتی دنبال آن هستیم، یا امکان فروش آن محدود است و یا اگر بخواهیم با قیمت پایین یا توسط دلالان بفروشیم برگشت پول آن به داخل کشور با مشکلات و مسائلی روبه‌روست که سبب شده خزانه کشور به دلیل تحریم‌های بانکی و پولی با وضعیت خاصی روبه‌رو باشد.

وی با بیان اینکه ما در شرایط بسیار سخت و دشوار اقتصادی قرار گرفته‌ایم و تنها می‌توانیم روی داشته‌های داخلی خودمان مانور دهیم، افزود: ما دچار روزمرگی شده‌ایم و هیچ گام موثری در مسیر رشد اقتصادی نمی‌توانیم برداریم و در چنین موقعیتی چاره‌ای جز اتخاذ سیاست‌های انقباضی نداریم.

استاد اقتصاد دانشگاه‌های اردبیل ادامه داد: در دولت احمدی‌نژاد با شگردی خاص برخی از این تحریم‌ها را به صورت غیر‌قانونی دور می‌زدند و مبالغی به دست می‌آوردند و تزریق به اقتصاد می‌کردند یا با چاپ پول بدون پشتوانه به حجم نقدینگی و تورم دامن می‌زدند اما سیاست این دولت متفاوت از گذشته زمینه‌ای را فراهم کرده که ما با شرایط کنترل تورم یا رکود بی‌سابقه مواجه هستیم.

نوعی‌اقدم بیان کرد: با وجود اینکه رهبر معظم انقلاب از سال‌های پیش بارها بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده‌اند اما به نظر می‌رسد دولت‌ها این اصل را باور ندارد یا متوجه ضرورت تحقق اقتصاد مقاومتی نیستند به طوریکه تاکنون هیچ یک از اصول و مبانی آن در دولت‌های گذشته و فعلی عملی نشده است.

وی رکن رکین اقتصاد مقاومتی را احتیاط در مصرف و هزینه ‌کردن‌ها توصیف کرد و یادآور شد: معنای واقعی اقتصاد مقاومتی درست مصرف کردن و درست هزینه کردن است به طوریکه حداکثر تولید و بهره‌وری باید مدنظر بوده و با حداقل مصرف و هزینه‌ها بتوانیم اقتصادمان را با تاکید بر امکانات داخلی سر پا نگه داریم، بنابراین یکی از ضرورت‌های اقتصاد مقاومتی وابسته کردن کامل هزینه‌های جاری کشور به درآمدهای غیر‌نفتی و اتکا هزینه‌های عمرانی به درآمدهای نفتی است.

عضو هیئت رئیسه مجلس هفتم عنوان کرد: اگر ما بتوانیم اقتصاد مقاومتی را پیاده کنیم قطعاً بسیاری از مشکلات از بین می‌رود وگرنه با شرایطی بدتر در حوزه اقتصادی روبه‌رو می‌شویم.

نوعی‌اقدم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر بحران اقتصادی شدت بگیرد قطعاً به دنبال آن بحران اجتماعی نیز جامعه ما را فرا می‌گیرد چرا که شکم گرسنه با وجود فقر و بیکاری در جامعه هیچ چیزی حالی‌اش نمی‌شود و قطعاً آسیب‌های آن دامن همه ما را می‌گیرد از همین روست که باید چاره‌جویی کرد تا معضلات اقتصادی کشور فوراً حل شود تا خدای نکرده مشکلات اجتماعی جدید ایجاد نشود.

باید نمایندگان مجلس هشتم و نهم و مسئولان اجرایی استان تاکنون پتروشیمی و راه ‌آهن اردبیل را راه‌اندازی می‌کردند

نوعی‌اقدم یادآور شد: بنده برای اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاهی در سراسر کشور طرحی را داشتم که تصمیم گرفته بودم در صورت راهیابی به مجلس هشتم یا نهم آن را مطرح کرده و به صورت عملیاتی بستر و زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان در این کشور فراهم آید.

وی افزود: اکنون نیز مدعی هستم همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها را می‌توان در شرایط فعلی اقتصاد کشور در قالب کارورزی مشغول به کار کرد و برای آن طرح جامعی دارم که کاملاً قابل اجراست.

نوعی‌اقدم یادآور شد: دولت‌ها معمولا با چنین طرح‌هایی مخالف‌اند و تنها از طریق مجلس و رایزنی با شورای نگهبان می‌توان چنین طرح‌هایی را تصویب و دولت‌ها را به اجرای آن ملزم کرد.

نماینده دور چهارم و هفتم مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مصلحت این بوده که در این هشت سال در عرصه تعلیم و تربیت خادم این ملت باشم اما اگر در آینده فرصتی وجود داشته باشد به لطف الهی طرح کلیدی و مهم خودم را در حوزه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مطرح کرده و در عملیاتی کردن آن تلاش خواهم کرد و آن را به نتیجه خواهم رساند بدیهی است با تصویب و به اجرا رفتن چنین طرح‌هایی دغدغه خانواده‌ها نیز در مورد اشتغال فرزندانشان از بین خواهد رفت.

وی ادامه داد: اگر در مجلس هشتم و نهم نمایندگان و مسئولان تدبیر و اندیشه‌ای می‌کردند تاکنون پتروشیمی و منطقه ویژه اقتصادی و گردشگری و راه‌آهن نیز به نتیجه می‌رسید متاسفم که باید بگویم پتروشیمی اردبیل، زنجان، کرمانشاه و ایلام دارای یک ردیف بودجه‌ای مشترک بودند به طوری که بعد از گذشت 9 سال پتروشیمی هر سه شهر در حال راه‌اندازی است اما پتروشیمی اردبیل هنوز درجا می‌زند و علت آن نیز مشخص نیست.

نماینده پیگیر و پرتلاش استان شدن اردبیل بیان کرد: در مورد هر کدام از این پروژه‌ها گره‌های اساسی در حوزه‌های اقتصادی و فنی وجود دارد که نمایندگان کار بلد می‌توانند به صورت مجدانه موضوع را از طریق دولت و وزارتخانه‌ها دنبال کنند تا زمینه تکمیل و به بهره‌برداری رسیدن این پروژه‌ها فراهم آید.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار