در نشست خبری رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: دوره بحرانی و کلیدی اپیدمی ویروس کرونا کووید-19 را پیش‌رو داریم و در صورت همراهی نکردن مردم بزودی مجبور خواهیم شد هزار و 600 تخت بیمارستان‌های الزهرا و شریعتی را به بیماران مبتلا به کرونا تخصیص دهیم .
کد خبر: ۸۳۱۵۳۳
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۳ 16 March 2020

روز گذشته در حالی که منحنی ابتلا شهروندان اصفهانی به کرونا در کشور با شیب صعودی روبرو بود دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشست خبری برای اطلاع رسانی در مورد روند فعالیت های مجموعه درمانی و دانشگاهی استان برگزاری کرد.

این در حالی است که روزهلای گذشته استاندار و بخش های مختلف شهرداری تلاش کردند نشست های خبری خود را برای پیشگیری از تجمع های غیرضروری به صورت آنلاین و در بستر فضای مجازی برگزار کنند.

با این حال نشست خبری طاهره چنگیز برگزار شد و در این جلسه مباحث مهمی مورد بررسی قرار داده شد.

به گفته طاهره چنگیز مطابق شیب منحنی شیوع در استان، افزایش سرعت گسترش اپیدمی را پیش رو داریم و هرچقدر تجمع، تردد و حضور در فضای‌های مختلف را کاهش دهیم، احتمال سرایت ویروس کمتر می‌شود.

وی تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا در استان از شهرستان کاشان بود.

چنگیز قرنطینه در استان اصفهان را دارای کارایی چندانی ندانست و بیان داشت: قرنطینه یک بحث نظامی، انتظامی و بهداشتی است و باید ضابط اجرایی نظامی و انتظامی داشته باشد.

وی تصریح کرد: شاید بهترین کار تعطیلی ادارات و بازارها بود اما رفتارهای نابهنجار برخی این اجازه را نمی‌دهد در مورد تعطیلی اصناف و بازار نیز نگرانی وجود دارد که شاید ناامنی اقتصادی ایجاد شود، و تصمیم‌گیری در مورد تعطیلی ادارات در اختیار استان‌ها نیست و باید هیأت دولت تصمیم بگیرد.

وی تاکید کرد: در تعطیلی مترو اصفهان نیز چنین دوگانگی هایی وجود دارد زیرا اگر جابجایی آسان باشد سبب تشویق مردم به حضور در جامعه می‌شود، البته قرار شد بعد از تعطیلی مترو اصفهان تعداد اتوبوس‌ها برای جبران اولیه بیشتر شده و به مرور زمان این تعداد کم‌تر شود، بیرون آمدن از خانه باید برای مردم سخت شود تا مردم بیشتر در خانه بمانند.

وی یاد آورد شد: تعطیلی مترو در سایر کلان شهرها هم انجام شد، ضمن آنکه در اصفهان استفاده از مترو به یک چهارم رسیده بود.

وی با اشاره به هزینه روزانه یک میلیارد تومان اقلام مصرفی در خصوص ویروس کرونا در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به تخصیص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد و گفت با پیگیری استاندار ۲۰ میلیارد تومان جداگانه به علوم پزشکی کاشان برای مقابله با کرونا کووید-۱۹ تخصیص داده شده است. 

چنگیز تاکید کرد: مبلغ تخصیصی از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور کافی نیست و هزینه‌های مقابله با اپیدمی کرونا بسیار زیاد است و بخش قابل توجهی از مبلغ تخصیصی تنها مربوط به تأمین تجهیزات مصرفی است و ما تاکنون در این مسیر از پشتیبانی اتاق بازرگانی، خیران و صنایع بزرگ استان استفاده کرده‌ایم. 

وی اظهارداشت: هر روز حدود ۱۰۰ هزار ماسک معمولی تنها برای کارکنان بیمارستان‌ها استفاده می‌شود که قیمت آن بعد از شیوع ویروس از ۲۰۰ تومان به ۷۰۰ تومان رسیده است و این جدا از ۲۵ هزار عدد ماسک N۹۵ است که روزانه به پزشکان و پرستاران بخش های مراقبت ویژه و برای مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا استفاده می‌شود.

چنگیر با اشاره به اینکه ماسک‌های یک‌بار مصرف را باید هر ۲ ساعت عوض کرد و در فضای باز در مورد افرادی که آلوده به ویروس نیستند نیاز به استفاده از ماسک نیست ولی در فضاهای محدود استفاده از ماسک ضروری است تاکید کرد: مردم می توانند از ماسکهای پارچه ای استفاده کنند و با شستشوی آن با آب و صابون و اوتو کردن آن مجددا از آن استفاده کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این که روسای ادارات استان را به دورکاری کارمندان ترغیب کرده‌ایم و در برخی ادارات تعداد کارکنان دورکار به ۷۰ درصد کل کارکنان آن اداره می‌رسد که نشان از همراهی مدیران استان دارد.

وی در مورد کمبود ماسک و الکل گفت: تجهیزات مصرفی در بیمارستان‌ها اغلب تولید داخل است و حجم تولید داخل برای شرایط معمولی و غیر اپیدمی مناسب است، ولی در مواجهه با اپیدمی نیاز واقعی و کاذب افزایش پیدا می‌کند و باید توجه داشت بخش زیاد تقاضای موجود در بازار القای کاذب است و باید مدیریت شود، و به همین دلیل با کمبود مواجه شده ایم.

وی با اشاره به سامانه غربالگری سلامت اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق این سامانه از وضعیت سلامت خود در مقابل ویروس کرونا کووید-۱۹ مطلع شوند و در صورت نیاز گروه امدادی به در منزل فرد مبتلا مراجعه می‌کنند و تا  ظرف یک هفته آینده بیشتر جمعیت استان وارد سامانه غربالگری شود زیرا انجام این امر که تنها ۲ دقیقه زمان می برد ارزش زیادی برای سیستم سلامت دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در ابتدای ورود ویروس کرونا کووید-۱۹ تست‌گیری در استان‌ها و آزمایش نهایی در انسیتو پاستور تهران انجام می شد و آمار هم از همان جا اعلام می‌شد، بعد از مجهز شدن مراکز استان‌ها به امکانات تست بعد از تست اولیه باز هم تست‌ها برای تأیید نهایی آزمایش به وزارت بهداشت فرستاده می‌شود و آمار رسمی از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود و در برخی موارد سکوت آماری به علت چک های دوباره و سیر اداری امور پیش می آید.

وی ادامه داد: تا امروز  هفت مورد مرگ بر اثر مصرف و بخور الکل در استان اصفهان داشته‌ایم که عامل این مرگ و میر الکل تقلبی و صنعتی بوده است وی خاطر نشان کرد تعدادی نیز به همین دلیل دچار نارسایی کلیه شده‌اند.

چنگیز در مورد ارجاع بیماران به بیمارستان های خورشید، عیسی ابن مریم و امین که در مرکز شهر قرار دارند گفت: استفاده از این بیمارستان ها برای بیماران کرونایی سبب آلودگی مناطق اطراف نمی‌شود و تهدیدی برای مردم در خیابان های اطراف ندارد. و دلیل عدم استفاده از بیمارستان الزهرا ارجاعی بودن این بیمارستان در بسیار از موارد پزشکی از استان و حتی استان‌های همجوار است و بهترین راهبردی که در این زمینه می‌توانستیم اتخاذ کنیم این بود که بیمارستان هایی را در نظر بگیریم که تخت و بیمارکم‌تری را درگیر کند.

وی یادآور شد: به میزانی که نیاز افزایش پیدا می‌کند، بیمارستان‌ها اضافه می‌شوند تا استرس و فرسودگی و بارکاری کارکنان کم‌تر باشد. همچنین از متخصصان و کادر درمانی الزهرا بر حسب نیاز در سایر بیمارستان‌ها استفاده می شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار