رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: در حال حاضر 25 درصد ظرفیت واحدهای فولادی ما به کار گرفته شده، یعنی حدود 75 درصد این ظرفیت‌ها روی زمین مانده است. بخشی از مشکلات این واحدهای فولادی مربوط به گذشته و از زمانی است که این واحدها دولتی بودند.
کد خبر: ۷۶۴۷۹۰
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۹ 21 July 2019

امیرحسین نظری یکشنبه در همایش بزرگداشت روز ملی صنعت، معدن و تجارت در سرسرای جلسات این سازمان در اهواز با حضور جمعی از تولید کنندگان و صنعتگران بیان کرد: ۷۵ درصد واحدهای فولادی در خوزستان غیرفعال هستند و اگر این روند ادامه یابد شرایط این صنعت در خوزستان بدتر خواهد شد.

به گزارش"تابناک" وی ادامه داد: ظرفیت اسمی محصولات فولادی در خوزستان بدون تولید فولاد خام ۹ میلیون تن است، و ۲۰ هزار نفر در صنعت فولاد خوزستان مشغول به کار هستند اما کارکنان این صنعت شرایط سختی دارند و باید به آنها رسیدگی شود.

رییس سازمان صمت خوزستان با اشاره به وضعیت تولید واحد صنعتی گروه ملی فواد ایران در اهواز بیان کرد: این شرکت در سال ۹۷ با ظرفیت اسمی یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن، تنها ۹۷ هزار تن تولید داشته است.

وی با بیان اینکه در این واحد صنعتی سه هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند ادامه داد: برای بهبود وضعیت این واحد صنعتی جلسات زیادی برگزار شده تا با ارایه تسهیلات متفاوت وضعیت آن بهتر شود ولی برای بهتر شدن وضعیت این واحد صنعتی نیاز به یک مدیریت عالی در سطح ملی است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان بیان کرد: مالکان بیشتر صنایع بزرگ در خوزستان، در تهران هستند و تصمیمات آنها به صورت متمرکز در تهران انجام می‌شود و استان هیچ دخالتی در این تصمیمات ندارد.

وی افزود: از سازمان ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران‌) گله مند هستیم که در خوزستان به خوبی نقش خود را ایفا نکرد در حالی که در استان‌های دیگر فعالیت‌های بسیار خوبی داشته است.

نظری بیان کرد: انتظار داریم نسخه‌ای که در سطح ملی برای صنایع تهیه می‌شود، برای خوزستان با در نظر گرفتن شرایط خاص و با توجه به حوادث و بحران‌هایی که در این استان رخ می‌دهد تصمیم حمایتی گرفته شود.

وی گفت: متاسفانه صنعت خوزستان یا در شرایط فعلی خود ماندگار است و یا پس رفت دارد؛ اگر ارزش افزوده صنعت خوزستان افزایش یابد تمام کشور از این شرایط نفع خواهند برد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان با بیان اینکه صدور مجوز تاسیس برای توسعه صنایع در خوزستان بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: هم اکنون ۲ هزار جواز تأسیس فعال در خوزستان وجود دارد که اگر ۵۰ درصد این جوازها فعال شود برای ۹۰ هزار نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

نظری گفت: بسیاری از واحدهای صنعتی خوزستان مواد اولیه وارد کردند که در گمرک توقیف شده است، که در شرایط سخت فعلی با وجود فشارهای تحریم نباید برای صنایع سنگ اندازی کرد.

همچنین اقبال محمدیان مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان اظهار کرد: کشور ما یک جنگ را پشت‌سر گذاشته و جنگی را در حال انجام دارد که همان تحریم‌ها و فشار اقتصادی است. هدف این جنگ، مردم هستند و عاملان آن می‌خواهند موجب ایجاد نارضایتی و قطع ارتباط میان مردم و دولتمردان شوند. ذره‌ای کوتاهی و تعلل در این حوزه می‌تواند منجر به وضعیتی شود که آن‌ها می‌خواهند.

وی افزود: واقعیت این است که اگر بخواهیم به تولیدات خوب و داخلی خود بی‌مهری کنیم، مانند این است که روی شاخه درختی نشسته باشیم و شاخه زیر پای خود را ارّه کنیم. گاهی با سنگ‌اندازی‌هایی که انجام می‌دهیم، مانع بهبود شرایط کسب و کار می‌شویم. شرایط کسب و کار در استان شرایط خوبی نیست و رتبه استان در بحث ایجاد فضای کسب و کار مناسب نیست.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: ادامه‌دار بودن تولید واحدهای صنعتی به استفاده از محصولات آن‌ها و حمایت از آن‌ها بستگی دارد. خیلی از این واحدها حاضر هستند از سود و درآمد خود کم کنند، اما یک کارگر را اخراج نکنند. چرا که شرایط کشور به گونه‌ای نیست که کسی از کار بیکار شود.

محمدیان خاطرنشان کرد: بسیاری از واحدهای بزرگ به تنهایی می‌توانند تمامی نیازهای خود را برطرف کنند، اما واحدهای کوچک نیاز به تامین بازار، تامین منابع و ... دارند و اگر به موقع نیازهای خود را دریافت نکنند، ممکن است دچار مشکل شوند. یکی از راه‌هایی که می‌توانیم به این شرکت‌ها کمک کنیم، تضمین تولیدات واحدهای صنعتی است.

وی افزود: واحدهای تولیدی نیز باید تولیدات مرغوب داشته باشند و از تولید نامرغوب پرهیز کنند. باید دانش را در تولیدات خود مورد توجه قرار دهند. تولید کار با کیفیت حتما بازار جدیدی به وجود می‌آورد. انتظار مردم و دولت نیز این است که تولیدات داخلی حتما با سایر تولیدات مشابه قابل رقابت باشند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: رشد سرمایه گذاری در استان بسیار خوب شده است. ما در استان رشد 82 درصدی در سال گذشته نسبت به سال 96 داشتیم. بیش از 430 فقره قرارداد در مجموع جوازهای تاسیسی که صادر شده داشتیم. بیش از 170 هکتار زمین نیز واگذار شده است. میانگین زمین واگذار شده بسیار مطلوب است. این نشان می دهد که اگر شرایط فراهم و امکانات به موقع در اختیار سرمایه گذار قرار داده شود قطعا زمینه های سرمایه گذاری در استان ما بیش از استان های دیگر است. 

محمدیان تصریح کرد: در بحث حمایت از تولید داخل در سطح وزارتخانه نمایشگاهی برپا شده است. این نمایشگاه تا امروز نیز به کار خود ادامه می‌دهد و بسیاری از مایحتاج کارخانجات بزرگ از طریق این نمایشگاه تامین می‌شود. همچنین قرار است با همکاری شرکت فولاد خوزستان، نمایشگاهی در روز صنایع کوچک (23 مردادماه) برپا شود. هماهنگی‌های لازم انجام شده است تا واحدهایی که امکان ساخت محصولات و قطعه‌های مورد نیاز شرکت‌هایی مانند فولاد را دارند، از این نمایشگاه بازدید کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما واحدهای زیادی داریم که در حوزه تجهیزات نفت و گاز فعالیت می‌کنند. بیش از 400 واحد سازنده ساخت تجهیزات نفت و گاز داریم. بسیاری از این واحدها از شرکت نفت و حفاری مطالباتی دارند که انتظار داریم این شرکتها مطالبات این واحدها را پرداخت کنند تا واحدها دچار ضرر و زیان بیشتری نشوند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: احداث شهرک صنایع میان دستی و پایین دستی به صورت تخصصی در امیدیه تصویب شده است. این شهرک مساحت 3 هزار هکتاری خواهد داشت. به زودی زیرساخت‌های این شهرک را آماده می‌کنیم تا بتوانیم از ظرفیت خوب استان در بحث صنایع میان دستی، پایین دستی و حتی بالادستی پتروشیمی در جهت بهبهود شرایط کسب و کار استفاده کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار