رييس اداره نظارت و پايش محیط زیست یزد، با اشاره به وجود آلودگی هوا در کلان شهرها و شهرهای صنعتی،گفت: منابع ثابت آلودگی نظیر کارخانجات و صنایع بیش از سایر منابع، شهر یزد را آلوده می‌کند .
کد خبر: ۷۳۸۸۱۵
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۱ 28 April 2019

«دامون سلیمانی‌زاده» با بیان این‌که امروزه آلودگی هوا در کلان شهرها و شهرهای صنعتی بیش از قبل موجب نگرانی مردم و مسئولین شده است، اظهار کرد: این آلودگی از دو منبع ثابت و متحرک، محیط زیست و سلامتی افراد را تهدید می کند .

وی به منابع متحرک به عنوان یک عامل آلوده کننده محیط اشاره کرد و افزود: این منابع که شامل وسایل نقلیه عمومی و شخصی می شود، استان یزد را نسبت به سایر شهرهای کلان کمتر تحت تاثیر خود قرار می دهد .

رییس اداره نظارت و پایش محیط زیست یزد گفت: این درحالی است که منابع آلودگی ثابت بیش از هر منبع دیگری استان یزد را تحت تاثیر خود قرار داده است .

وی با بیان این که منابع ثابت شامل بخش های تجاری، خانگی و از همه مهمتر کارخانجات و صنایع می شود، خاطرنشان کرد: با توجه به این که منشأ آلودگی هوای یزد فعالیت کارخانجات و صنایع است، بادهایی که غالبا از شمال غرب به سمت جنوب شرق یزد شروع به وزیدن می کنند، منجر به جابه جایی این آلودگی ها می شوند.

این مسئول جایگاه خوب استان در زمینه تولید کاشی، فولاد،صنایع شیمیایی و کانی غير فلزى را عاملی برای فعالیت بیشتر این کارخانجات و صنایع دانست و بیان کرد: آلودگی حاصل از فعالیت این صنایع با کمک عوامل طبيعى مانند گرد و خاک که چندین سال است استان یزد را تحت تاثیر خود قرار داده است به سمت شهر می آیند .

سلیمانی زاده ادامه داد: البته ایستگاه های سنجش آلاینده هاى هوا استان نشان دادند بیشترین آلودگی شهر متاثر از ذرات معلق است که منشأ طبيعى دارند و منجر به بیماری های تنفسی و قلبی شوند .

وی با بیان این که واحد نظارت و پایش محیط زیست وظیفه دارد به صورت شبانه روزی از کارخانجات پایش به عمل آورد، اظهار کرد: این واحد به طور مداوم صنايع را مورد بازرسى قرار می دهد تا مانع از ايجاد آلودگی ها به محيط اطراف شوند .

سلیمانی زاده تصریح کرد: به طور کلی انجام همه فعالیت های كاهش آلودگى اعم از نصب فیلتر ،منجر به كاهش90 درصد آلودگی ها می شود و همیشه 10 درصد فرار دود و آلودگی اتفاق می افتد .

وی با اشاره به افزایش اثرات آلایندگی صنایع در پی افزایش تعداد واحدهای صنعتی و فرسودگی دستگاه های سایر صنایع، گفت: در عین حال 90 درصد صنایع استان با این واحد پایش آلودگی همکاری دارند و تنها 10 درصد همکاری لازم نداشتند .

این مسئول با بیان این که عدم توجه به اخطارهای اولیه و ثانویه محیط زیست که شامل قرارگیری در لیست صنایع آلاینده است منجر به پلمپ یک کارخانه فولاد واقع در اشکذر و یک کارخانه کاشی واقع در تفت در ایام نوروز شد، خاطرنشان کرد: گزارشات و پیگیری های مردمی نقش مهمی در فعالیت های این واحد دارد .

وی در پایان با اشاره به این که براساس قوانين زيست محيطى،دودکش واحدهای صنعتی در دوره های سه ماهه توسط آزمایشگا های معتمدمحیط زیست مورد تست و اندازه گيرى قرار می گیرد، گفت: محیط زیست مقابل واحدهای صنعتی نیست و نسبت به مشکلات این واحد ها هم بی تفاوت نخواهد بود اما سلامت و بهداشت مردم الویت اصلی این سازمان است و با تمام جدیت آلودگی ها را مورد رسیدگی قرار می دهد .

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار