مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس وجود هوای پاک در بین کلان شهرهای کشور را موهبتی برای شیراز دانست و گفت: هوای شیراز همسان با هوای سوییس است، همه روزهایی که هوای شیراز در وضعیت ناسالم قرار گرفته از 10 روز در سال تجاوز نمی کند، مردم، مسئولان، تشکل های زیست محیطی باید برای حفظ این موهبت تلاش کنند و نگذارند که هوای شیراز آلوده شود.
کد خبر: ۷۰۴۲۰۴
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۰ 16 January 2019

تابناک فارس به نقل از ایرنا:سعید محمودی اظهار داشت: سالها این آلودگی بر شهرستان های مُهر و لامرد در جنوب فارس تاثیر منفی می گذاشت و اکنون برای نسختین بار در کشور عوارض زیست محیطی بین استانی تقسیم می شود و شهرستان های یاد شده از مبلغ خسارتی که بابت این عوارض پرداخت خواهد شد بهره مند می شوند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه هنوز مبلغی برای اختصاص به شهرستان های مُهر و لامرد تعیین نشده است گفت: محیط زیست شدت اثرعوارض زیست محیطی را مشخص می کند و در این زمینه مصوب شده است که 25 درصد از عوارض به استان فارس تعلق گیرد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی جامعه که اختصاص بودجه و گرفتن اعتبارات به سختی ممکن است اختصاص 25 درصد از عوارض عسلویه به فارس کاری بزرگ قلمداد می شود.
محمودی گفت: این تصمیم با پیگیری نماینده مردم مهر و لامرد در مجلس و مطالبه محیط زیست فارس و موافقت حفاظت محیط زیست کشور گرفته شد.

** کارخانه پشم شیشه اراده ای برای خروج از شیراز ندارد
محمودی در ادامه با بیان اینکه سه کارخانه سیمان فارس، ریشمک و پشم شیشه باید شیراز را ترک کنند و در خارج از شهر فعالیت اقتصادی داشته باشند گفت: کارخانه سیمان فارس در محل جدید 40 درصد پیشرفت کار دارد ، ریشمک هم مراحل پایانی انتقال را گذرانده اما ظاهرا کارخانه پشم شیشه اراده ای برای خروج از شیراز ندارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس ادامه داد : سال 98 افق نهایی برای خروج کارخانه های یاد شده است ولی متاسفانه تا کنون گزارشی مبنی بر پیشرفت کار در کارخانه پشم شیشه شیراز برای خروج از این شهر به محیط زیست نرسیده است.
این مقام مسئول خواستار تمکین به قانون از سوی مسئولان این کارخانه شد و گفت: خروج کارخانه ها از شیراز یک مصوبه قانونی است و مدیران این شرکت و کارخانه باید پیشقدم در اجرای قانون باشند.

**وقفه در توزیع بنزین یورو 4 در شیراز خودزنی بزرگ است
محمودی با اشاره به توقف چند ماه توزیع بنزین یورو 4 در شیراز گفت: این توقف چند ماهه در صورت تکرار می تواند تمیزی هوای شیراز را نشانه رود و آن را مخدوش سازد، شورای ترافیک استان فارس که دراین زمینه تصمیم نهایی را می گیرد باید مقاومت بیشتر داشته باشد تا وقفه ای در توزیع بنزین یورو 4 در شیراز ایجاد نشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: وقفه در توزیع بنزین یورو 4 در شیراز خودزنی بزرگ است که نباید تکرار شود.
محمودی با بیان اینکه روزانه بیش از یک میلیون لیتر بنزین در شیراز مصرف می شود گفت: محیط زیست با جدیت مطالبه گری دارد که روند توزیع بنزین یورو 4 ادامه داشته باشد، شیراز و 7 کلان شهر دیگر بر اساس مصوبه کشوری باید یورو 4 دریافت کنند و محروم ساختن شیراز از آن شایسته نیست.

**احداث پالایشگاه جدید به نفع شیراز است
این مقام در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا پیرامون صدور مجوز توسعه پالایشگاه شیراز گفت: توسعه پالایشگاه در مقابل ارائه ارزیابی زیست محیطی است، در ارزیابی زیست محیطی ارائه شده به شرط خاموش شدن پالایشگاه قدیم، اجازه شروع به فعالیت تولیدی برای پالایشگاه جدید داده شده است، طرح توسعه پالایشگاه شیراز برای تولید بنزین با استاندارد یورو 5 است و در بلند مدت به نفع شیراز خواهد بود.
وی درباره محدودیت ظرفیت منطقه زرقان شیراز برای پذیرش صنایع جدید نفت و گاز گفت: در مجوزهای صادر شده تاکید شده که این پالایشگاه هیچ آلودگی برای زرقان نداشته باشد و به هیچ عنوان از منابع آب زیرزمینی بهره برداری نکند.

** بسیاری از طرح های فارس ارزیابی زیست محیطی ندارند
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه بسیاری از طرح های فارس ارزیابی زیست محیطی ندارند گفت : افتخار محیط زیست درسالهای گذشته این بوده که به این طرح ها مجوز نمی دهد اما آیا با ندادن مجوز جلو فعالیت این طرح ها گرفته شده است؟ طرح راه آهن شیراز - اصفهان ، آزاد راه شیراز - اصفهان ، سدهای سیوند ، تنگ سرخ و نرگسی هیچکدام ارزیابی زیست محیطی ندارند و محیط زیست هم برای اجرای آن ها مجوزی صادر نکرده است اما آیا با عدم صدور مجوز این طرح ها اجرا نشدند؟
محمودی گفت:عدم صدور مجوز به منزله کنار کشیدن محیط زیست است، محیط زیست نباید خود را در طرح های صنعتی کنار بکشد بلکه باید بایستد مجوز بدهد و حق و حقوق محیط زیست را هم بگیرد، ما در مورد توسعه پالایشگاه شیراز همین رویه را دنبال کردیم.

** تالاب های فارس همتراز با دریاچه ارومیه
محمودی در ادامه با بیان اینکه سازمان مرکزی حفاظت محیط زیست کشور طرح های احیای بختگان و دیگر تالاب های فارس را همتراز با احیای دریاچه ارومیه دیده است گفت: این موضوعی بود که سالها مغفول مانده بود، با تخصیص موردی یکی دو میلیارد تومان مشکل تالاب های فارس حل نمی شود، در مطالعات کلان جدید که با مشارکت دانشگاه شیراز کلید خورده است بختگان همتراز با دریاچه ارومیه است، محیط زیست کشور 70 میلیارد ریال برای اجرای مطالعات احیای این دریچه و تالاب های فارس اختصاص داده است ، تاکید ما بر این است که مطالعات و مطالبات همتراز با احیای ارومیه باشد و دولت همان قدر که برای احیای ارومیه انرژی و اعتبار گذاشت برای احیای تالاب های فارس نیز بگذارد.

** هوای شیراز مانند هوای سوییس
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس وجود هوای پاک در بین کلان شهرهای کشور را موهبتی برای شیراز دانست و گفت: هوای شیراز همسان با هوای سوییس است، همه روزهایی که هوای شیراز در وضعیت ناسالم قرار گرفته از 10 روز در سال تجاوز نمی کند، مردم، مسئولان، تشکل های زیست محیطی باید برای حفظ این موهبت تلاش کنند و نگذارند که هوای شیراز آلوده شود.
محمودی ادامه داد : حفظ باغ های شیراز، نوسازی ناوگان اتوبوس شهری، مقاومت در برابر تغییر کاربری باغ ها، اعطای حقابه تالاب ها و کنترل کشاورزی بی رویه راهکارهایی است که برای حفاظت از آب و هوا در شیراز باید دنبال و به صورت مطالبه جدی مطرح شود.

**دفع نادرست زباله های کلینیکی در شیراز فاجعه بار است
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس در باره دفع نادرست و ناقص زباله های کلینیک های خصوصی در شیراز گفت: این فاجعه است که یک هزار و 300 کیلینیک پزشکی در شیراز زباله های خود را بدون رعایت موازین بهداشتی رها می کنند، رها کردن آمپول، نمونه خون های گرفته شده، تیغ جراحی و پسماندهای خطر ناک بدون تمهیدات بهداشتی می تواند سلامت مردم را تهدید کند که متاسفانه برخی از کلینیک ها همانطور که نان خشک کنار خیابان رها می کنند این زباله ها را هم رها می کنند.
وی با بیان اینکه انتظار است سازمان های مسئول از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز دراین زمینه دخالت کنند گفت:ما از دانشگاه علوم پزشکی انتظار بیشتری داریم، این دانشگاه باید جلو این فاجعه زیست محیطی را بگیرد، کلینیک های پزشکی ارگان های بی پولی نیستند که نتوانند دستگاه اتوکلاو(سوخت و دفع زباله) تهیه کنند، این تهدید بزرگ با مشارکت بین دستگاهی باید در شیراز حل شود.
29 دی ماه در تقویم ملی، روز ملی هوای پاک نامگذاری شده است و در این ارتباط طی یک هفته برنامه های نمادین در شیراز و شهرهای فارس برگزار می شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار