مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس: غالب استان فارس دچار خشکسالی‌های شدیدی است، عنوان کرد: به طور متوسط سالانه بیش از 600 میلیون مترمکعب کاهش حجم مخازن داریم.
کد خبر: ۶۴۲۶۱۸
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰ 13 August 2018

تابناک فارس به نقل از ایسنا:حمیدرضا دهقانی در جلسه ستاد احیای تالاب‌های فارس که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در شیراز برگزار شد به آخرین وضعیت منابع آبی استان طی سال‌های اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: 38 درصد از استان فارس در بخش فلات مرکزی قرار گرفته که شدیدترین خشکسالی ‎ های کشور در این منطقه حاکم شده است.
وی میانگین بارندگی‌های 49 سال اخیر استان فارس با احتساب خشکسالی‌ها را حجمی معادل 337 میلی‌متر مکعب اعلام کرد و گفت: این میزان بارش در 20 سال اخیر به 265 و در میانگین بلند مدت به 235 میلی‌متر رسیده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس ادامه داد: در حالی‌که حجم بارش‌ها در یک شرایط نرمال 38 میلیارد مترمکعب پیش‌بینی می‌شود اما وضعیت استان فارس متفاوت است.
دهقانی تعداد آبخوان‌های دارای شبکه پایش را 135 آبخوا‌ن‌های دارای اقت نسبت به دوره اندازه‌گیری را 122 اعلام کرد.
وی همچنین به تغییران بارندگی سالانه استان اشاره و خاطرنشان کرد:‌ در بلندمدت کل استان فاس در سال 97 بارش کمتر از متوسط را داشته اشت. 5.5 میلیارد کل اب تجزیه‌پذیر فارس بوده که امسال تنها 2.5 میلیارد مترمکعب کسری در مخازن داریم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس به وضعیت سالانه استان در استفاده از آب‌های زیر زمینی هم اشاره و با بیان اینکه سهم برداشت فارس از منابع زیرزمینی 79 درصد است، گفت: این در حالی است که متوسط کشوری حدود 50 درصد تخمین زده می‌شود.
دهقانی به ورودی سدهایی مانند سیوند و ملاصدرا هم اشاره و با بیان اینکه ورودی این دو سد هم‌اینک صفر است، اظهار کرد: حجم آبی که در سدها نگه داشته شده تنها برای تامین آب شرب مناطق است.
محمدمهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه حدود 34 درصد از جمعیت این استان روستایی است ، گفت: فارس حدود 10 درصد از کل محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و در این حوزه رتبه سوم تولید گندم، رتبه دوم تولید مرکبات و رتبه دوم تولید گوشت قرمز را در کشور دارد.
وی با تصریح بر این نکته که غالب استان فارس دچار خشکسالی‌های شدیدی است، عنوان کرد: به طور متوسط سالانه بیش از 600 میلیون مترمکعب کاهش حجم مخازن داریم.
مهرزاد بوستانی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز با بیان اینکه بیش از 60 درصد عرصه استان مرتعی و 9 درصد از مساحت آن را بیابانی و 18 درصد را جنگلی تشکیل داده است، گفت: اقدامات انجام شده در حوزه آبخیز طی دو سال گذشته تاکنون با محوریت حفاظت بوده است.
وی جلوگیری از فرسایش خاک را یکی از مسائل مهمی عنوان کرد که در بحث حفاظت مدنظر قرار دارد و خاطرنشان کرد: علاوه بر این مهم در موضوع حفاظت نیز با چالش جدی تخریب و تصرف روبه‌رو هستیم که بخشی از آن به خشکیدگی درختان حوزه زاگرس با گونه مشخص بلوط بر می‌گردد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با بیان اینکه آتش‌سوزی نیز جمله از بحران‌هایی است که در سال‌های اخیر سعی شده با کمک مردم محدود شود اما باز هم خسارت ناشی از آن‌ها جبران ناپذیر است، گفت: بذرکاری در مناطق بومی یکی از اقدمات بسیار خوبی بوده که جهت جلوگیری از آتش سوزی‌های گسترده با همکاری مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد انجام شده و همچنان در دستور کار قرار دارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار