سیاست های اقتصادی رییس جمهور آمریکا همچون سیاه چاله ای است که نقاط روشن اقتصاد جهانی بلعیده و تاریک خواهد کرد.
کد خبر: ۶۴۱۷۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۹ 11 August 2018

به گزارش تابناک : هجدهم اردیبهشت ماه امسال، واشنگتن اعلام کرد از توافقنامه جامع مسئله هسته ای ایران که سال 2015 میلادی امضا شده بود خارج می‎شود.

این اقدام نخستین تأثیر خود را از نیمه شب روزسه شنبه 7 اوت به وقت شرق آمریکا نمایان کرد و آمریکا بخشی از تحریم‎های اقتصادی علیه ایران را از سر گرفت که شامل معاملات خودرو، هواپیما، طلا و سایر فلزات است. دولت آمریکا هشدار داد هر کسی که با ایران تجارت کند ، نمی‎تواند با آمریکا تجارت داشته باشد.

دو شرکت بزرگ خودروسازی فرانسه از جمله شرکت گروه پژو و رنو تحت تاثیر این تصمیم قرار گرفته‎اند. شرکت پژو سال گذشته 445 هزار خودرو در ایران فروخت و اکنون مجبور است فعالیت خود در ایران را متوقف کند و شرکت رنو نیز فعالیت خود در ایران را کاهش می‎دهد که باعث می شود میزان فروش آن در ایران در نیمه اول سال جاری بیش از 10 درصد پایین بیاید.

دولت ترامپ پس از روی کار آمدن، سیاست‎هایی را در پیش گرفته که مثل یک سیاه‎چاله فضایی عمل می‎کند و در دل سیاهی و تاریکی خود نقاط روشن در رشد اقتصاد جهان را فرو می‎بلعد و خاموش می کند.

خروج آمریکا از برجام و از سرگیری تحریم‌ها علیه ایران یکی از این آثار سوء است.

سیاست‎های سیاه چاله‎ای ترامپ تاثیر منفی خود بر رشد اقتصاد جهان را احتمالا از پنجم نوامبر آشکار خواهد کرد یعنی زمانی که آمریکا مرحله دوم تحریم‎های خود علیه ایران شامل صنایع انرژی، معاملات نفتی و امور مالی ایران را آغاز می‎کند. واشنگتن هشدار داده قصد دارد صادرات نفت ایران را به سطح صفر کاهش دهد که این هشدار با پاسخ جدی مقامات ایرانی مواجه شده است.

نفت به عنوان ستون اصلی درآمدهای ایران، بین 70 تا 80 درصد از کل صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد.

تاثیرات منفی تحریم‌های آمریکا معلوم است. علاوه بر این، ایران چهارمین کشور دارنده ذخایر نفت در جهان است و میزان تولید روزانه نفت کشورمان 2 میلیون و 500 هزار بشکه است که 3 درصد از نیازهای جهان را پاسخ می‌دهد. تهدیدات ترامپ درباره صادرات نفت ایران حتما منجر به افزایش قیمت نفت در جهان خواهد شد.

این جنگ تجاری که از سوی آمریکا راه افتاده، بی‎تردید تأثیرات منفی زیادی بر رشد اقتصاد جهانی برجای خواهد گذاشت.

با آنکه این میلیونر آمریکایی بارها در تویتر اعلام کرد که آمریکا در حال رسیدن به پیروزی در این جنگ است، اما تحلیلگران بر این باورند که رشد اقتصاد جهانی با تجارت ارتباط نزدیک داشته به ویژه افزایش تعرفه در نهایت در میزان کل تجارت جهانی و اعتماد تجاری تأثیرات منفی ایجاد کرده و احتمالاً موجب رکود اقتصادی و افزایش تورم خواهد شد.

صندوق بین المللی پول هشدار داد که با این ترتیب وضعیت رشد مطلوب اقتصاد جهانی ادامه نخواهد داشت و پیش بینی می‎شود تا سال 2020، میزان رشد اقتصادی جهانی 0.5 درصد از میزان پیش بینی شده پایین تر باشد.

بانک جهانی با انتشار گزارشی در آغاز ماه ژوئن اعلام کرد: تأثیرات ناشی از شدت یافتن جنگ تجاری از بحران بین‎المللی مالی سال 2008 کم‌تر نخواهد بود.

رئیس بانک مرکزی انگلیس طی سخنانی در ماه ژوئیه گفت: حمایت‌گرایی تجاری بر سه زمینه اقتصادی از جمله کاهش میزان تجارت، قطع زنجیره عرضه و افزایش هزینه واردات تأثیر خواهد کرد.

بانک مرکزی انگلیس در ماه ژوئیه پیش‌بینی کرد که اگر تعرفه بین آمریکا و تمامی شرکای تجاری این کشور 10 درصد افزایش یابد، میزان تولید آمریکا 2.5 درصد و میزان تولید جهانی یک درصد کاهش خواهد یافت. بر اثر شدت گرفتن جنگ تجاری ، در سال جاری و سال آینده حد اقل میزان کل تولید جهانی را 1.4 درصد کاهش خواهد یافت.

سیاست‌های آمریکا از جمله خروج از توافق هسته‌ای با ایران، برپایی جنگ تجاری و خروج از توافق‌نامه پاریس و یونسکو به خوبی نشان داده که سیاست‌های آمریکا تا چه اندازه نامشخص و غیر قابل پیش بینی است.

 

 

منبع : تیترشهر 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار