جزییات توافق ایران با ۴ شرکت بزرگ نفتی جهان؛
کد خبر: ۴۸۵۹۵۴
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷ 20 February 2017
به گزارش روزنامه جهان صنعت: شرکت ملی نفت ایران اخیرا با کنسرسیومی به رهبری توتال فرانسه قراردادی به ارزش 8/4 میلیارد دلار برای توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی و سپس اجرای پروژه تقویت فشار گاز امضا کرده است ولی انتشار اخباری مبنی بر اینکه پاتریک پویان مدیرعامل توتال فرانسه همکاری با ایران را منوط به عدم بازگشت مجدد تحریم‌ها اعلام کرده است سرنوشت توسعه فاز 11 پارس‌جنوبی را در ‌هاله‌ای از ابهام قرار داده است‌.
در همین حال معاون وزیرنفت با رد عقب‌نشینی توتال از توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی، از انجام مذاکرات و توافق با چهار شرکت بزرگ جهان به منظور توسعه میادین نفت و گاز کشور خبر داد و گفت: قراردادها به زودی امضا می‌شود‌.
علی کاردر درباره عقب‌نشینی توتال از توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی گفت: اعضای تیم مذاکره‌کننده توتال فرانسه اخیرا به تهران سفر کرده و مذاکرات در حوزه‌های قراردادی و فنی توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی را دنبال کرده‌اند‌.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه مسوولان توتال فرانسه تاکید کرده‌اند همکاری با ایران در حوزه صنایع نفت و گاز را ادامه خواهند داد، تصریح کرد: این شرکت فرانسوی برنامه‌ریزی برای ساخت اولین پایه سکوی فاز ۱۱ پارس‌جنوبی را آغاز کرده است‌.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه هم‌اکنون هیچ‌گونه نشانه‌ای مبنی بر عقب‌نشینی و کناره‌گیری توتال از توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی دیده نمی‌شود، اظهار داشت: توتال برای آغاز ساخت تاسیسات فراساحلی فاز ۱۱ پارس‌جنوبی حتی پتروپارس را به عنوان شریک ایرانی خود انتخاب کرده است‌.
این عضو هیات‌مدیره شرکت ملی نفت همچنین از توافق نهایی با چهار شرکت بزرگ نفتی جهان برای توسعه چهار میدان بزرگ نفت و گاز کشور خبر داد و افزود: تاکنون با شرکت مرسک دانمارک برای توسعه لایه نفتی پارس‌جنوبی، لوک‌اویل روسیه برای توسعه و افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی آب تیمور و منصوری، وینترشال آلمان برای توسعه چهار میدان نفتی در غرب کشور، توتال فرانسه برای فاز ۱۱ پارس‌جنوبی به توافق رسیده و پیش‌بینی می‌شود به زودی قرارداد نهایی با این شرکت‌ها امضا شود‌.
همچنین کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در نشستی مشترک با وانگ یوپو مدیرعامل شرکت ساینوپک چین (پیمانکار توسعه فاز اول میدان نفتی یادآوران) در تهران با بیان اینکه اولویت شرکت ملی نفت ایران در انعقاد قرارداد در چارچوب مدل جدید قراردادهای نفتی است، گفت: افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفتی و به کارگیری و انتقال دانش فنی به‌روز از اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران در توسعه میدان‌های مشترک نفت و گاز به‌شمار می‌رود‌.
معاون وزیر نفت با اشاره به نزدیک بودن زمان برگزاری نخستین مناقصه نفتی توسعه میدان آزادگان جنوبی، از ساینوپک برای حضور در این مناقصه دعوت به عمل آورد و اظهار داشت: بر این اساس ایجاد کارگروه مشترک در راستای مطالعه میدان‌های مورد نظر نفت و گاز ایران توسط شرکت‌های خارجی ضروری است‌. طرح توسعه آزادگان جنوبی، نخستین مناقصه بین‌المللی نفتی ایران خواهد بود که تاکنون مطالعه میدان آزادگان جنوبی در چارچوب امضای تفاهمنامه‌های همکاری (MOU) به اینپکس ژاپن، توتال فرانسه، شرکت انگلیسی- هلندی شل و پتروناس مالزی و یک شرکت داخلی (تنکو) سپرده شده است‌. وانگ یوپو مدیرعامل شرکت ساینوپک چین هم در این دیدار با اشاره به تکنولوژی به روز تحت اختیار شرکت ساینوپک در بخش بالادستی، پایین‌دستی، پالایش، پتروشیمی و همچنین امتیازات قابل تامل در حوزه حمل‌ونقل دریایی تاکید کرد: ساینوپک آماده توسعه همکاری‌های نفتی با ایران است‌. این مقام ارشد ساینوپک چین افزود: ساینوپک از صنعت نفت ایران برای جذب شیوه مدیریت به‌روز میادین نفتی و دانش فنی جدید حمایت خواهد کرد زیرا هم از لحاظ مالی و هم در زمینه تامین نیروی انسانی در شرایط ایده‌آلی هستیم و مشکلی در این خصوص وجود ندارد‌.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار