تابناک: همچنین پخت نان محلی در آران و بیدگل از دیگر رسوم مردم این دیار است که هرچند در همه ایام سال پخته می شود اما پخت آن در روزهای نزدیک به تاسوعا و عاشورای حسینی سبب می شود تا نام آن هم متناسب با این ایام تغییر کند.
کد خبر: ۴۸۱۹۹۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹ 29 September 2017
تابناک اصفهان: شهر نوش آباد در آران و بیدگل یکی از شهرهای توریستی و در عین حال دارای آداب و رسوم فرهنگی و مذهبی فراوانی در طول سال و در مناسبت های مختلف است که آئین خیمه کوبی و برگزاری تعزیه را می توان از جمله رسوم بیشتر شناخته شده این شهر تاریخی دانست.

همچنین پخت نان محلی در آران و بیدگل از دیگر رسوم مردم این دیار است که هرچند در همه ایام سال پخته می شود اما پخت آن در روزهای نزدیک به تاسوعا و عاشورای حسینی سبب می شود تا نام آن هم متناسب با این ایام تغییر کند.

 نان "عباسعلی" نانی شیرین از این خطه است که برای ادای نذر مردم در این ایام پخته می شود و در بین خانه ها توزیع می شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل در این خصوص اظهار داشت: نان عباس علی به نام حضرت ابوالفضل(ع) پخته می‌شود و مردم شهرستان معمولا آن را به عنوان یک نان نذری می‌پزند و از آن حاجت می‌طلبند.

وی تاکید کرد: در تمام ایام سال  این نان با عنوان«نان شیرین» یا «نان شیری» پخته می شود که آرد، روغن، شکر، شیر، زعفران، زرد چوبه و زنجبیل مواد اصلی آن را تشکیل می‌دهد و طبخ این نان با تنورهای سنتی انجام می شد ولی اخیرا با وجود ماشین های پخت از آن استفاده می شود و نان ها هم کیفیت بهتری پیدا کرده اند.

گفتنی است، آیین پخت نان عباسعلی آران و بیدگل در خرداد ماه سال گذشته به شماره ۱۲۰۰ در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

پخت این نان در تمام ایام سال و کیفیت مطلوب آن موجب شده که نان شیرین یا همان نان عباسعلی به عنوان یکی از سوغات های شهرستان آران و بیدگل به حساب آید.



نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار